GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U svijetu raste potražnja za rabljenim pametnim telefonima

U svijetu raste potražnja za rabljenim pametnim telefonima
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2020 / 07:57
Autor: SEEbiz / H
LONDON - U svijetu se svake godine povećava potražnja za rabljenim pametnim telefonima, pa se procjenjuje da su lani te isporuke porasle za oko 18 posto u odnosu na 2018. godinu, na ukupno gotovo 207 milijuna jedinica, pokazuju procjene analitičke kuće IDC.

"Očekuje se da će se ta potražnja nastaviti i u idućim godinama, te bi isporuke rabljenih pametnih telefona, uključujući i one koji su obnovljeni, odnosno popravljani, do 2023. u svijetu mogle dosegnuti 333 milijuna jedinica. Pritom bi prosječna stopa godišnjeg rasta tih isporuka mogla biti i do 14 posto", predviđaju analitičari IDC-a.

Povećanu potražnju za rabljenim pametnim telefonima iz IDC-a objašnjavaju znatnim uštedama pri kupnji takvih telefona u usporedbi s novim modelima, a očekuju i da će implementacija 5G mreža utjecati na to tržište, jer vlasnici pametnih telefona počinju trgovati svojim 4G pametnim telefonima u očekivanju visokih performansi 5G uređaja.

"Za razliku od nedavnog pada isporuka novih modela pametnih telefona, kao i prognoze minimalnog rasta novih isporuka u idućih nekoliko godina, tržište rabljenih ili korištenih pametnih telefona ne pokazuje znakove usporavanja u svijetu", kaže voditelj istraživanja u IDC-ovom svjetskom kvartalnom praćenju mobilnih telefona Anthony Scarsella.

Smatra da je to i zato jer obnovljeni i rabljeni uređaji i dalje mogu pružiti brojne i isplative koristi i potrošačima i tvrtkama koje žele uštedjeti novac.

Tagovi: pametni telefoni
PROČITAJ I OVO
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE