GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Twitter tužio Elona Muska

Twitter tužio Elona Muska
TUŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2022 / 07:25
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Twitter je podigao tužbu protiv Elona Muska kojom ga pokušava prisiliti da kupi tvrtku čime Twitter počinje pravnu bitku protiv najbogatijeg čovjeka na svijetu.

Twitter u tužbi traži od suda da naredu Musku da dovrši kupnju Twittera po dogovorenih 54,20 dolara po dionici Twittera.

“Nakon što je organizirao javni spektakl kako bi uključio Twitter u igru te predložio i zatim potpisao ugovor o spajanju koji je pogodan za prodavače, Musk očito vjeruje da on – za razliku od svih drugih strana koje podliježu ugovornom pravu Delawarea – može slobodno promijeniti svoje mišljenje , uništiti tvrtku, poremetiti njezino poslovanje, uništiti dioničarsku vrijednost i otići”, navodi se u tužbi u kojoj je naveden dugi popis svih kršenja ugovora od strane Elona Muska koji su bacili mrlju na Twitter i njegovo poslovanje.

Dionice Twittera pale su za više od 8 posto u posljednjih mjesec dana.

Dionice Twittera pale su više od 11 posto u ponedjeljak, na jednu od najnižih razina od 2020. jer su ulagači očekivali nadolazeći sudski spor. Otkako je Twitter 25. travnja prihvatio Muskovu ponudu, njegove su dionice izgubile više od trećine vrijednosti jer su ulagači postali sve skeptičniji da će se posao sklopiti prema dogovorenim uvjetima. Nasuprot tome, burzovni tehnološki indeks Nasdaq pao je oko 12.5 posto u istom razdoblju.

Podsjetimo, Musk je u petak rekao da će nastojati raskinuti svoj ugovor vrijedan 44 milijarde dolara jer je tvrtka društvenih medija prekršila više odredbi ugovora.

Twitter je objavio zatim da nije prekršio nijednu od obveza prema ugovoru o spajanju s glavnim izvršnim direktorom Tesla Inc Elonom Muskom.

Sudska parnica će vjerojatno biti dugotrajna i ogromna, uključujući mjesece skupih ročišta i pregovore elitnih odvjetnika. Rješenje je daleko od izvjesnog – Twitter bi mogao pobijediti, ali ako izgubi, Musk bi mogao otići plativši samo naknadu za raskid. Ili bi dvije strane mogle ponovno pregovarati ili nagoditi se, prenosi Index.

Tagovi: Twitter, Elon Musk
PROČITAJ I OVO
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
PORUKE
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
JAKARTA - Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook rekao je da tvrtka "gleda" na proizvodnju u Indoneziji na sastanku s indonezijskim predsjednikom Jokom Widodom u srijedu.
Oštar pad prihoda Ericssona u prvom kvartalu
KATASTROFA
Oštar pad prihoda Ericssona u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Ericsson je izvijestio o oštrom padu prihoda u prvom tromjesečju, istaknuvši slabiju potražnju u Aziji i Sjevernoj Americi.
Microsoft ulaže 1,5 milijardi dolara u AI tvrtku G42, koja je pod povećalom zbog veza s Kinom
INVESTICIJE
Microsoft ulaže 1,5 milijardi dolara u AI tvrtku G42, koja je pod povećalom zbog veza s Kinom
REDMOND - Microsoft će uložiti 1,5 milijardi dolara u G42, tvrtku za umjetnu inteligenciju sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, budući da američki div želi ojačati svoju poziciju u tehnologiji usred sve veće konkurencije.
Samsung ponovno na vrhu ljestvice proizvođača pametnih telefona
NA VRHU
Samsung ponovno na vrhu ljestvice proizvođača pametnih telefona
SEUL - Kako javlja francuska novinska agencija AFP, južnokorejski proizvođač pametnih telefona Samsung vratio se na vrh ljestvice najprodavanijih proizvođača pametnih telefona u svijetu, odakle je istisnuo američku kompaniju Apple.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE