GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Twitter ponovno suspendirao račun Kanye Westa

Twitter ponovno suspendirao račun Kanye Westa
SUSPENZIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2022 / 09:36
Autor: SEEbiz / H
SAN FRANCISCO - Twitter je u petak ponovno suspendirao račun Kanye Westa, samo dva mjeseca nakon što je vraćen, nakon što je njegov vlasnik Elon Musk rekao da je prekršio pravila platforme koja zabranjuju poticanje na nasilje.

Musk, koji sebe naziva apsolutistom slobode govora, pozdravio je povratak repera, sada poznatog kao Ye, na platformu u listopadu.

"Dao sam sve od sebe. Unatoč tome, ponovno je prekršio naše pravilo protiv poticanja na nasilje. Račun će biti suspendiran", tvitao je Musk kasno u četvrtak.

Westov račun suspendiran je u roku od sat vremena od Muskove objave, koja je objavljena kao odgovor korisniku Twittera koji je rekao "Molim vas Elone, riješite Kanyeu".

Twitter nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Prije suspendiranja Yeova računa, koji je imao preko 30 milijuna sljedbenika, Twitter je blokirao jedan od njegovih tvitova. Reuters nije mogao neovisno provjeriti sadržaj te objave.

Platforma društvenih medija obnovila je reperov račun prije nego što je Musk završio preuzimanje vrijedno 44 milijarde dolara.

Musk je kasnije pojasnio da nije imao nikakvu ulogu u vraćanju Yea na Twitter.

Ye je u četvrtak objavio na Twitteru fotografiju holivudskog mogula Arija Emanuela kako crijevom prska vodu po Muskovu potiljku.

Naslovio je sliku "Uvijek pamtimo ovo kao moj posljednji tvit #ye24", prije nego što je račun suspendiran.

Musk je odgovorio da je Yeov račun suspendiran zbog poticanja na nasilje, a ne zbog objavljivanja "neprivlačne slike mene kako me Ari polijeva".

U studenom je Twitter ponovno aktivirao neke kontroverzne račune koji su bili zabranjeni ili suspendirani, uključujući satiričnu web stranicu Babylon Bee i komičarku Kathy Griffin.

Musk je također odlučio vratiti račun bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa nakon što je većina korisnika Twittera glasala za povratak Trumpa u anketi.

Tagovi: Twitter, Kanye West, Elon Musk
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE