GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Twitter iznenada otpustio veliki broj ugovornih radnika

Twitter iznenada otpustio veliki broj ugovornih radnika
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2022 / 21:19
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Velik broj Twitterovih ugovornih radnika otkrio je da su ovog vikenda iznenada dobili otkaz nakon što su izgubili pristup Slacku i drugim radnim sustavima, prema internoj komunikaciji koju su s CNBC-jem podijelili zaposlenici Twittera s punim radnim vremenom.

Procjenjuje se da je 4400 od 5500 ugovornih radnika otpušteno, prema Platformeru, koji je prvi izvijestio o rezovima. CNBC nije potvrdio ukupan broj.

Neki od Twitterovih ugovornih radnika bili su smješteni u inozemstvu, između ostalog, u Indiji. Zaposlenici s punim radnim vremenom, koji su tražili da ostanu neimenovani jer nisu bili ovlašteni govoriti u ime Twittera, rekli su da nisu dobili nikakvu internu obavijest prije otpuštanja izvođača s kojima su surađivali.

Twitter je, prema tim zaposlenicima, otpustio sav svoj tim za internu komunikaciju. Zbijali su i gorke šale da mediji koji prate tvrtku sada preuzimaju ulogu internih komunikacija.

Otkazivanje radova izvođača označilo bi najnovije smanjenje na platformi društvenih medija, koja je već otpustila otprilike polovicu svojih zaposlenika nakon što je Elon Musk preuzeo tvrtku 28. listopada.

Musk i Twitter nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentar.

Suosnivač Twittera Jack Dorsey ispričao se prošli tjedan zbog "prebrzog" rasta tvrtke, dan nakon što je kompanija za društvene medije izvršila otpuštanja. Dorsey je osobno nastojao da Musk preuzme njegovu tvrtku u spornom otkupu putem financijske poluge i uložio je vlastite dionice u novu holding tvrtku.

Od 30. lipnja 2013., malo prije nego što je Twitter izašao na burzu, imao je otprilike 2000 zaposlenika, prema dokumentima podnesenim američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burzu. Do kraja prošle godine tvrtka je izvijestila da je narasla na oko 7500 stalno zaposlenih.

Musk se osvrnuo na otpuštanja u tweetu 4. studenog, napisavši: “Što se tiče smanjenja snage Twittera, nažalost nema izbora kada tvrtka gubi više od 4 milijuna dolara dnevno. Svima koji su izašli ponuđeno je 3 mjeseca otpremnine, što je 50% više od zakonske obveze.”

Otkako je preuzeo dužnost, Musk je obavijestio preostale zaposlenike Twittera da je prodao milijarde dolara vrijedne dionice u Tesli, svom poslu s električnim vozilima, kako bi "spasio" Twitter. Nije jasno hoće li Musk nastaviti prodavati dionice Tesle kako bi platio dug Twitteru.

Također je rekao zaposlenicima Twittera da bankrot nije isključen za poslovanje društvenih medija usred gospodarske krize, i budući da su oglašivači pobjegli ili pauzirali potrošnju na platformi tijekom njegovog teškog preuzimanja.

Tagovi: Twitter, Elon Musk, otpuštanja, Twitter Blue
PROČITAJ I OVO
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE