GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Twitter iznenada otpustio veliki broj ugovornih radnika

Twitter iznenada otpustio veliki broj ugovornih radnika
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2022 / 21:19
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Velik broj Twitterovih ugovornih radnika otkrio je da su ovog vikenda iznenada dobili otkaz nakon što su izgubili pristup Slacku i drugim radnim sustavima, prema internoj komunikaciji koju su s CNBC-jem podijelili zaposlenici Twittera s punim radnim vremenom.

Procjenjuje se da je 4400 od 5500 ugovornih radnika otpušteno, prema Platformeru, koji je prvi izvijestio o rezovima. CNBC nije potvrdio ukupan broj.

Neki od Twitterovih ugovornih radnika bili su smješteni u inozemstvu, između ostalog, u Indiji. Zaposlenici s punim radnim vremenom, koji su tražili da ostanu neimenovani jer nisu bili ovlašteni govoriti u ime Twittera, rekli su da nisu dobili nikakvu internu obavijest prije otpuštanja izvođača s kojima su surađivali.

Twitter je, prema tim zaposlenicima, otpustio sav svoj tim za internu komunikaciju. Zbijali su i gorke šale da mediji koji prate tvrtku sada preuzimaju ulogu internih komunikacija.

Otkazivanje radova izvođača označilo bi najnovije smanjenje na platformi društvenih medija, koja je već otpustila otprilike polovicu svojih zaposlenika nakon što je Elon Musk preuzeo tvrtku 28. listopada.

Musk i Twitter nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentar.

Suosnivač Twittera Jack Dorsey ispričao se prošli tjedan zbog "prebrzog" rasta tvrtke, dan nakon što je kompanija za društvene medije izvršila otpuštanja. Dorsey je osobno nastojao da Musk preuzme njegovu tvrtku u spornom otkupu putem financijske poluge i uložio je vlastite dionice u novu holding tvrtku.

Od 30. lipnja 2013., malo prije nego što je Twitter izašao na burzu, imao je otprilike 2000 zaposlenika, prema dokumentima podnesenim američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burzu. Do kraja prošle godine tvrtka je izvijestila da je narasla na oko 7500 stalno zaposlenih.

Musk se osvrnuo na otpuštanja u tweetu 4. studenog, napisavši: “Što se tiče smanjenja snage Twittera, nažalost nema izbora kada tvrtka gubi više od 4 milijuna dolara dnevno. Svima koji su izašli ponuđeno je 3 mjeseca otpremnine, što je 50% više od zakonske obveze.”

Otkako je preuzeo dužnost, Musk je obavijestio preostale zaposlenike Twittera da je prodao milijarde dolara vrijedne dionice u Tesli, svom poslu s električnim vozilima, kako bi "spasio" Twitter. Nije jasno hoće li Musk nastaviti prodavati dionice Tesle kako bi platio dug Twitteru.

Također je rekao zaposlenicima Twittera da bankrot nije isključen za poslovanje društvenih medija usred gospodarske krize, i budući da su oglašivači pobjegli ili pauzirali potrošnju na platformi tijekom njegovog teškog preuzimanja.

Tagovi: Twitter, Elon Musk, otpuštanja, Twitter Blue
PROČITAJ I OVO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
SOLIDNO
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
ZAGREB - Span je objavio nerevidirane poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Poslovni prihodi Span Grupe bilježe rast od 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 34 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE