GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Twitter: Hakeri napali oko 130 računa ovaj tjedan

Twitter: Hakeri napali oko 130 računa ovaj tjedan
NAPAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2020 / 11:11
Autor: SEEbiz / H

SAN FRANCISCO - Twitter Inc kasno u četvrtak objavio je da su hakeri ovaj tjedan ciljano napali oko 130 računa, u incidentu u kojem su profili mnogih poznatih ličnosti i organizacija kompromitirani.

Hakeri su pristupili Twitterovim internim sustavima kako bi 'oteli' profile nekih od najpoznatijih ličnosti poput američkog predsjedničkog kandidata Joea Bidena, reality TV zvijezde Kim Kardashian, bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame i milijardera Elona Muska te ih iskoristili za pribavljanje digitalnih valuta.

U zadnjem priopćenju, Twitter je izjavio da su hakeri uspjeli zadobiti kontrolu nad malom grupom ciljanih računa te poslati tvitove s njih.

Tvrtka je dodala da nastavlja procjenjivati jesu li napadači uspjeli pristupiti privatnim podacima ciljanih računa.

Među poznate račune koji su hakirani spadaju i onaj rapera Kanyea Westa, osnivača Amazona Jeffa Bezosa, investitora Warrena Buffetta, osnivača Microsofta Billa Gatesa te službeni profili Ubera i Applea.

Twitter je rekao da surađuje s vlasnicima hakiranih računa.

FBI-eva jedinica u San Franciscu predvodi istragu hakerskog napada, a dosta zastupnika američkog Kongresa pozvalo je na istragu kako se dogodio upad.

Tijela kaznenog progona rekla je da su cyber napadači ovim incidentom počinili prijevaru iz domene kriptovaluta. Javno dostupni podaci pokazuju da su očigledni prevaranti primili više od 100 tisuća dolara u kriptovalutama.

"Još smo u procesu procjene dugoročnih koraka koje ćemo možda poduzeti te ćemo podijeliti više detalja čim uzmognemo", dodao je Twitter u izjavi.

Tagovi: Twitter, Elon Musk, Kanye West, Uber, Apple, Jeff Bezos, Kim Kardashian, Barack Obama, Jack Dorsey, Bill Gates, hakerski napad na Twitter
PROČITAJ I OVO
Nvidia predstavila svoj najmoćniji AI čip
ČIPOVI
Nvidia predstavila svoj najmoćniji AI čip
SAN JOSE - Nvidia je u ponedjeljak najavila novu generaciju čipova i softvera za umjetnu inteligenciju za pokretanje AI modela. Najava, objavljena tijekom Nvidijine konferencije programera u San Joseu, dolazi u trenutku kada proizvođač čipova nastoji učvrstiti svoju poziciju glavnog dobavljača za AI tvrtke.
Nvidia podupire malo poznati indijski startup, evo zašto
OKLADE
Nvidia podupire malo poznati indijski startup, evo zašto
MUMBAI - Sparna je proljetna večer u predgrađu Mumbaija i skupina muškaraca zabrinuto lebdi na stražnjim vratima startupa pod nazivom Yotta Data Services. Koračaju, zastaju i nerviraju se.
Indija želi postati globalna sila u proizvodnji čipova kroz pet godina
ČIPOVI
Indija želi postati globalna sila u proizvodnji čipova kroz pet godina
NEW DELHI - Indija želi biti među pet najvećih svjetskih proizvođača poluvodiča u sljedećih pet godina, rekao je Ashwini Vaishnaw, ministar elektronike i informacijske tehnologije, željeznica i komunikacija.
Bijela kuća poziva Senat da se brzo pozabavi zakonom o TikToku
PROCEDURA
Bijela kuća poziva Senat da se brzo pozabavi zakonom o TikToku
WASHINGTON - Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Kirby rekao je u nedjelju da bi Senat trebao brzo pokrenuti prijedlog zakona koji bi prisilio kinesku tehnološku tvrtku ByteDance da proda TikTok.
SpaceX gradi špijunsku satelitsku mrežu za američku obavještajnu agenciju
NESLUŽBENO
SpaceX gradi špijunsku satelitsku mrežu za američku obavještajnu agenciju
WASHINGTON - SpaceX gradi mrežu od stotina špijunskih satelita prema povjerljivom ugovoru s američkom obavještajnom agencijom, reklo je Reutersu pet izvora upoznatih s programom, pokazujući produbljivanje veza između svemirske tvrtke milijardera poduzetnika Elona Muska i agencija za nacionalnu sigurnost.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE