GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tvrtka Sartorius Croatia dobila bespovratna EU sredstva za inovativan softver za precizna umjeravanja

Tvrtka Sartorius Croatia dobila bespovratna EU sredstva za inovativan softver za precizna umjeravanja
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2020 / 19:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtka Sartorius Croatia dobila je 1,7 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za projekt „Komercijalizacija myScal rješenja za digitalizaciju i automatizaciju postupaka preciznog industrijskog i laboratorijskog umjeravanja“.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 3,3 milijuna kuna, a bespovratan novac dobili su temeljem natječaja Inovacije u S3 područjima. 

Očekuje se da će projekt doprinijeti povećanju prihoda od prodaje za 14,2%, otvaranju dva nova radna mjesta te razvoju dva inovativna proizvoda/usluge u S3 područjima koji su novi na tržištu.

Sartorius Croatia Libra Elecronic je tvrtka za proizvodnju, trgovinu i usluge, popravak vaga i elektroničkih uređaja čije je poslovanje usmjereno na pružanje usluga umjeravanja i ovjeravanja, odnosno ispitivanje opreme kako bi se utvrdila njezina ispravnost.

„MyScal je jedinstveno softversko rješenje za digitalizaciju i automatizaciju postupaka umjeravanja vaga, utega i pipeta, odnosno umjeravanje mjernih uređaja i etalona. Idejno rješenje nastalo je kao rezultat internih potreba Sartorius Croatia laboratorija, a strategija razvoja temelji se na prodaji softvera drugim laboratorijima i eksternim korisnicima koji koriste usluge laboratorija. Softver je dizajniran na jednostavan i intuitivan način, kako bi se olakšalo korištenje osoblju laboratorija (voditelji laboratorija, mjeritelji), ali i drugim korisnicima. MyScal je alat koji je potreban kako bi se mjerni instrumenti kao temelj točnosti i kvalitete mogli pratiti i koristiti u svakom segmentu, od istraživanja, razvoja do proizvodnje lijekova, hrane, kemijskih proizvoda, medicine i tehnologije“, istaknuo je Ivica Granić, direktor tvrtke.

Pojasnio je kako je „softverskim rješenjem myScal upravljanje mjernom sljedivošću u potpunosti automatizirano, jer program prema rezultatima umjeravanja svojim algoritmom analizira i računa mjerne driftove a koje kasnije koristi u izračunima kod umjeravanja predmeta korisnika te samom analizom može predviđati moguće događaje te smanjiti rizik pri proizvodnji i ili istraživanju i razvoju proizvoda“.

Kad je riječ o širenju na strana tržišta, iz tvrtke poručuju kako ovo rješenje ima potencijal komercijalizacije te je inovacija na globalnoj razini, a s obzirom na višejezičnost koja omogućuje svim akreditiranim laboratorijima ravnopravno konkuriranje na tržištu izvan EU.

Ovaj sigurnosni alat ubrzava rad, podiže kvalitetu i osigurava da svi u mjeriteljskom lancu budu sigurni da je sljedivost u potpunosti na najvišoj razini, a samim time omogućuje veću profitabilnost i smanjuje rizik od pogrešaka. MyScal namijenjen je laboratorijima, industrijama i istraživačkim centrima.

Projekt se provodi u S3 tematskom prioritetnom području Zdravlje i kvaliteta života, podtematskom području Farmaceutika, bio-farmaceutika i proizvodnja medicinske opreme i uređaja.

Tagovi: Sartorius Croatia, Ivica Granić, softver za precizna umjeravanja
PROČITAJ I OVO
Twitter će označavati i suzbijati medije pod državnom kontrolom
ODLUKE
Twitter će označavati i suzbijati medije pod državnom kontrolom
SAN FRANCISCO - Twitter će od sada označavati i smanjivati broj naloga medija pod financijskom i uređivačkom kontrolom neke države.
Microsoft želi preuzeti čitavo globalno poslovanje TikToka
AMBICIOZNO
Microsoft želi preuzeti čitavo globalno poslovanje TikToka
REDMOND - Microsoft Corp pregovara o kupovini cjelokupnog svjetskog poslovanja kompanije TikTok, izvijestio je u četvrtak Financial Times pozivajući se na pet ljudi koji su upoznati s razgovorima.
Pompeo stiže u Ljubljanu, glavna tema Huawei
SAD-SLOVENIJA
Pompeo stiže u Ljubljanu, glavna tema Huawei
LJUBLJANA - Američki državni tajnik Mike Pompeo posjetit će idućeg tjedna u sklopu svoje europske turneje i Sloveniju, a tom će prilikom Slovenija i SAD potpisati zajedničku izjavu o sigurnosnim uvjetima za uvođenje mobilne mreže 5G, potvrdilo je u četvrtak slovensko ministarstvo vanjskih poslova.
TikTok otvara podatkovni centar u Irskoj
POTEZI
TikTok otvara podatkovni centar u Irskoj
DUBLIN - Kineska video aplikacija TikTok priopćila je u četvrtak da će u Irskoj otvoriti svoj prvi europski podatkovni centar, proširujući prisutnost u zemlji u kojoj je već osnovala centar za zaštitu podataka europskih korisnika.
Ericsson isporučuje cloud native dvojnu 5G jezgrenu mrežu SoftBanku
POSLOVI
Ericsson isporučuje cloud native dvojnu 5G jezgrenu mrežu SoftBanku
STOCKHOLM - SoftBank Corp. odabrao je Ericsson za isporuku cloud native dvojne 5G jezgrene mreže za svoju samostalnu 5G mrežu. Rješenje, koje uključuje Ericsson Cloud Packet Core, Ericsson Cloud Unified Data Management and Policy, kao i Ericsson NFVI, igrat će ključnu ulogu u operativnoj transformaciji SoftBanka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE