GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tvrtka Sartorius Croatia dobila bespovratna EU sredstva za inovativan softver za precizna umjeravanja

Tvrtka Sartorius Croatia dobila bespovratna EU sredstva za inovativan softver za precizna umjeravanja
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2020 / 19:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtka Sartorius Croatia dobila je 1,7 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za projekt „Komercijalizacija myScal rješenja za digitalizaciju i automatizaciju postupaka preciznog industrijskog i laboratorijskog umjeravanja“.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 3,3 milijuna kuna, a bespovratan novac dobili su temeljem natječaja Inovacije u S3 područjima. 

Očekuje se da će projekt doprinijeti povećanju prihoda od prodaje za 14,2%, otvaranju dva nova radna mjesta te razvoju dva inovativna proizvoda/usluge u S3 područjima koji su novi na tržištu.

Sartorius Croatia Libra Elecronic je tvrtka za proizvodnju, trgovinu i usluge, popravak vaga i elektroničkih uređaja čije je poslovanje usmjereno na pružanje usluga umjeravanja i ovjeravanja, odnosno ispitivanje opreme kako bi se utvrdila njezina ispravnost.

„MyScal je jedinstveno softversko rješenje za digitalizaciju i automatizaciju postupaka umjeravanja vaga, utega i pipeta, odnosno umjeravanje mjernih uređaja i etalona. Idejno rješenje nastalo je kao rezultat internih potreba Sartorius Croatia laboratorija, a strategija razvoja temelji se na prodaji softvera drugim laboratorijima i eksternim korisnicima koji koriste usluge laboratorija. Softver je dizajniran na jednostavan i intuitivan način, kako bi se olakšalo korištenje osoblju laboratorija (voditelji laboratorija, mjeritelji), ali i drugim korisnicima. MyScal je alat koji je potreban kako bi se mjerni instrumenti kao temelj točnosti i kvalitete mogli pratiti i koristiti u svakom segmentu, od istraživanja, razvoja do proizvodnje lijekova, hrane, kemijskih proizvoda, medicine i tehnologije“, istaknuo je Ivica Granić, direktor tvrtke.

Pojasnio je kako je „softverskim rješenjem myScal upravljanje mjernom sljedivošću u potpunosti automatizirano, jer program prema rezultatima umjeravanja svojim algoritmom analizira i računa mjerne driftove a koje kasnije koristi u izračunima kod umjeravanja predmeta korisnika te samom analizom može predviđati moguće događaje te smanjiti rizik pri proizvodnji i ili istraživanju i razvoju proizvoda“.

Kad je riječ o širenju na strana tržišta, iz tvrtke poručuju kako ovo rješenje ima potencijal komercijalizacije te je inovacija na globalnoj razini, a s obzirom na višejezičnost koja omogućuje svim akreditiranim laboratorijima ravnopravno konkuriranje na tržištu izvan EU.

Ovaj sigurnosni alat ubrzava rad, podiže kvalitetu i osigurava da svi u mjeriteljskom lancu budu sigurni da je sljedivost u potpunosti na najvišoj razini, a samim time omogućuje veću profitabilnost i smanjuje rizik od pogrešaka. MyScal namijenjen je laboratorijima, industrijama i istraživačkim centrima.

Projekt se provodi u S3 tematskom prioritetnom području Zdravlje i kvaliteta života, podtematskom području Farmaceutika, bio-farmaceutika i proizvodnja medicinske opreme i uređaja.

Tagovi: Sartorius Croatia, Ivica Granić, softver za precizna umjeravanja
PROČITAJ I OVO
Rezultati Netflixa bolji od očekivanja analitičara
SJAJNE BROJKE
Rezultati Netflixa bolji od očekivanja analitičara
LOS ANGELES - Netflix je u četvrtak izvijestio o zaradi u drugom tromjesečju koja je pokazala poziciju medijskog diva na čelu utrke za streaming jer je dodao više globalnih pretplatnika i doživio procvat svog oglašivačkog poslovanja.
Talijanski nadzornik tržišnog natjecanja istražuje Googleovo prikupljanje osobnih podataka
ISTRAGA
Talijanski nadzornik tržišnog natjecanja istražuje Googleovo prikupljanje osobnih podataka
RIM - Talijansko tijelo za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenulo je istragu protiv američkog tehnološkog diva Googlea i njegove matične tvrtke Alphabet zbog navodnih nepoštenih poslovnih praksi povezanih sa zahtjevima za pristankom za prikupljanje i korištenje osobnih podataka.
Meta u pregovorima o kupnji udjela u EssilorLuxottici
PREGOVORI
Meta u pregovorima o kupnji udjela u EssilorLuxottici
SAN FRANCISCO - Facebook matična tvrtka Meta Platforms pregovara o kupnji udjela od oko 5% u divu naočala EssilorLuxottica, tvrtka s kojom je u partnerstvu u izradi svojih Ray-Ban pametnih naočala, tvrde dobro obaviješteni izvori za Wall Street.
Nova era pametnih kućanskih uređaja koji olakšavaju svakodnevicu
NOVI STANDARDI
Nova era pametnih kućanskih uređaja koji olakšavaju svakodnevicu
Zamislite svakodnevicu u kojoj su kućanski poslovi izvor užitka. Zvuči kao san, no Samsung kontinuirano postavlja nove standarde u kućanskim uređajima, pružajući korisnicima funkcionalnost i integraciju naprednih tehnoloških rješenja u domovima.
SAD i Saudijska Arabija potpisale sporazum o zajedničkom istraživanju i istraživanju svemira
SVEMIR
SAD i Saudijska Arabija potpisale sporazum o zajedničkom istraživanju i istraživanju svemira
WASHINGTON - SAD i Saudijska Arabija obećale su suradnju u civilnom istraživanju i istraživanju svemira u pokušaju jačanja zajedničkog rada između saveznika, rekli su NASA i State Department u priopćenju od utorka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE