GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tvrtka Sartorius Croatia dobila bespovratna EU sredstva za inovativan softver za precizna umjeravanja

Tvrtka Sartorius Croatia dobila bespovratna EU sredstva za inovativan softver za precizna umjeravanja
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2020 / 19:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtka Sartorius Croatia dobila je 1,7 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za projekt „Komercijalizacija myScal rješenja za digitalizaciju i automatizaciju postupaka preciznog industrijskog i laboratorijskog umjeravanja“.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 3,3 milijuna kuna, a bespovratan novac dobili su temeljem natječaja Inovacije u S3 područjima. 

Očekuje se da će projekt doprinijeti povećanju prihoda od prodaje za 14,2%, otvaranju dva nova radna mjesta te razvoju dva inovativna proizvoda/usluge u S3 područjima koji su novi na tržištu.

Sartorius Croatia Libra Elecronic je tvrtka za proizvodnju, trgovinu i usluge, popravak vaga i elektroničkih uređaja čije je poslovanje usmjereno na pružanje usluga umjeravanja i ovjeravanja, odnosno ispitivanje opreme kako bi se utvrdila njezina ispravnost.

„MyScal je jedinstveno softversko rješenje za digitalizaciju i automatizaciju postupaka umjeravanja vaga, utega i pipeta, odnosno umjeravanje mjernih uređaja i etalona. Idejno rješenje nastalo je kao rezultat internih potreba Sartorius Croatia laboratorija, a strategija razvoja temelji se na prodaji softvera drugim laboratorijima i eksternim korisnicima koji koriste usluge laboratorija. Softver je dizajniran na jednostavan i intuitivan način, kako bi se olakšalo korištenje osoblju laboratorija (voditelji laboratorija, mjeritelji), ali i drugim korisnicima. MyScal je alat koji je potreban kako bi se mjerni instrumenti kao temelj točnosti i kvalitete mogli pratiti i koristiti u svakom segmentu, od istraživanja, razvoja do proizvodnje lijekova, hrane, kemijskih proizvoda, medicine i tehnologije“, istaknuo je Ivica Granić, direktor tvrtke.

Pojasnio je kako je „softverskim rješenjem myScal upravljanje mjernom sljedivošću u potpunosti automatizirano, jer program prema rezultatima umjeravanja svojim algoritmom analizira i računa mjerne driftove a koje kasnije koristi u izračunima kod umjeravanja predmeta korisnika te samom analizom može predviđati moguće događaje te smanjiti rizik pri proizvodnji i ili istraživanju i razvoju proizvoda“.

Kad je riječ o širenju na strana tržišta, iz tvrtke poručuju kako ovo rješenje ima potencijal komercijalizacije te je inovacija na globalnoj razini, a s obzirom na višejezičnost koja omogućuje svim akreditiranim laboratorijima ravnopravno konkuriranje na tržištu izvan EU.

Ovaj sigurnosni alat ubrzava rad, podiže kvalitetu i osigurava da svi u mjeriteljskom lancu budu sigurni da je sljedivost u potpunosti na najvišoj razini, a samim time omogućuje veću profitabilnost i smanjuje rizik od pogrešaka. MyScal namijenjen je laboratorijima, industrijama i istraživačkim centrima.

Projekt se provodi u S3 tematskom prioritetnom području Zdravlje i kvaliteta života, podtematskom području Farmaceutika, bio-farmaceutika i proizvodnja medicinske opreme i uređaja.

Tagovi: Sartorius Croatia, Ivica Granić, softver za precizna umjeravanja
PROČITAJ I OVO
SAD zabranio opremu kineskih telekom kompanija zbog rizika po nacionalnu sigurnost
ZABRANE
SAD zabranio opremu kineskih telekom kompanija zbog rizika po nacionalnu sigurnost
WASHINGTON - Bidenova administracija zabranila je uvoz i prodaju nove telekomunikacijske opreme kineskih kompanija Huawei technologies i ZTE, jer predstavljaju "neprihvatljivi riizik" za američku nacionalnu sigurnost.
Musk za idući petak najavio lansiranje sustava zlatnih, sivih i plavih kvačica
TWITTER
Musk za idući petak najavio lansiranje sustava zlatnih, sivih i plavih kvačica
SAN FRANCISCO - Novi sustav plaćenih plavih kvačica na društvenoj mreži Twitter, koji je namijenjen demonstraciji autentičnosti korisnika, zaživjeti će sljedeći petak, objavio je u jednom od svojih tweetova novoimenovani izvršni direktor Twittera Elon Musk.
Rekordan broj hrvatskih tvrtki na Deloitteovom natječaju 50 najbrže rastućih tvrtki Srednje Europe
RANGIRANJA
Rekordan broj hrvatskih tvrtki na Deloitteovom natječaju 50 najbrže rastućih tvrtki Srednje Europe
ZAGREB – Sa gotovo 400 prijava, uključujući 30 iz Hrvatske ovogodišnja rang lista 50 najbrže rastućih privatnih ili javnih tehnoloških tvrtki Srednje Europe najkonkurentnija je u 23-godišnjoj povijesti inicijative.
Više od 20.000 zaposlenika napustilo tvornicu Foxconna
ODLAZAK
Više od 20.000 zaposlenika napustilo tvornicu Foxconna
PEKING - Više od 20.000 zaposlenika, od kojih su većina bili novozaposleni koji još nisu radili na proizvodnoj liniji, napustili su tvornicu Appleovog dobavljača Foxconna u Zhengzhouu u Kini, rekao je za Reuters izvor iz Foxconna.
Oppo napokon stigao u Hrvatsku
BRENDOVI
Oppo napokon stigao u Hrvatsku
ZAGREB - OPPO, jedna od vodećih tvrtki u području "pametnih" tehnoloških uređaja, najavljuje službeno pokretanje svojih aktivnosti na hrvatskom tržištu, s ciljem da i u Hrvatskoj postane jedan od vodećih brendova po preferencijama korisnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE