GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trump će izgubiti poseban tretman na Twitteru u siječnju

Trump će izgubiti poseban tretman na Twitteru u siječnju
TRETMAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2020 / 19:36
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Američki predsjednik Donald Trump izgubit će poseban tretman na Twitteru i na njega će se odnositi ista pravila te društvene mreže koja se odnose na sve ostale korisnike kada izabrani predsjednik Joe Biden preuzme dužnost 20.siječnja, potvrdio je Twitter Inc ovaj tjedan.

Twitter stavlja obavijesti o "javnom interesu" na neke tvitove "svjetskih čelnika" koji krše pravila i koji bi, da je riječ o običnim smrtnicima, bili uklonjeni. Takvi tvitovi političkih kandidata i izabranih ili vladinih dužnosnika umjesto toga se skrivaju upozorenjem i Twitter poduzima akciju kako bi ograničio njihov doseg.

Međutim, tvrtka je priopćila da se takav tretman ne primjenjuje na bivše nositelje dužnosti.

"Ovaj politički okvir odnosi se na trenutne svjetske čelnike i kandidate za dužnost, a ne na privatne građane kada više ne obnašaju te funkcije", rekao je glasnogovornik Twittera.

Twitter je stavio više upozorenja na tvitove na računu @realDonaldTrump, uključujući mnoge od izbora u utorak u kojima su iznesene neutemljene tvrdnje o izbornoj prijevari. Prvo je sakrio jedna od njegovih tvitova iza oznake "javni interes" u svibnju kada je predsjednik prekršio politiku tvrtke protiv veličanja nasilja.

Prema pravilima Facebooka, izgleda da Trumpove objave također više neće biti izuzete od provjera činjenica nakon što Biden preuzme dužnost.

Facebookova internetska politika kaže da definira političare čije su objave izuzete od provjere činjenica kao kandidate koji se natječu za neku funkciju, trenutne obnašatelje dužnosti i mnoge članove njihovih kabineta zajedno s političkim strankama i njihovim čelnicima.

Navodi da su "bivši kandidati za dužnost ili bivši dužnosnici obuhvaćeni programom za provjeru činjenica".

Facebook nije odgovorio na pitanja agencije Reuters o tome kako će tretirati Trumpov profil.

Tagovi: Donald Trump, Twitter, Facebook, društvene mreže, Bijela kuća
PROČITAJ I OVO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE