GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tri kineska operatera zajednički pokreću 5G SMS uslugu

Tri kineska operatera zajednički pokreću 5G SMS uslugu
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2020 / 07:48
Autor: Matej Balen
PEKING – China Mobile, China Unicom i China Telecom najavili su zajedničko pokretanje 5G SMS usluge kao jednu od prvih komercijalnih usluga baziranoj na 5G platformi, te ubrzo dostupnu u Kini.

Plan je objavljen u srijedu, a značajno će poboljšati uobičajenu SMS uslugu koja je dolaskom novih aplikacija i socijalnih mreža značajno izgubila na važnosti.

Mreža 5G će povećati brzinu prenošenja podataka te povećati memorijske kapacitete te tako značajno poboljšati mogućnosti direktnog slanja poruka, slika, video zapisa, file-ova, dijeljenje trenutne lokacije i mnogih drugih mogućnosti.

Kineski operateri ovime žele smanjiti potrebu korisnika za instalacijom prekomjernog broja aplikacija na mobilne uređaje te pojednostavniti osnovnu komunikaciju između mobilnih korisnika. Omogućiti će to i razvoj novih modela online kupovine, kupnje avionskih karata, rezervaciju hotela i drugo. Operateri su najavili da će 5G SMS usluga biti kompatibilna s najčešće korištenim mobilnim uređajima kompanija Huawei, ZTE, Xiaomi, Samsung i OPPO.

Zanimljivo je da se 5G SMS usluga razvija u otvorenoj suradnji sva tri glavna kineska operatera, što smanjuje ukupne troškove za razvoj usluge. Za razliku od kineskih proizvođača mobitela, američki Apple nije izričito spomenut u obraćanju javnosti, pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li korisnici iPhonea imati probleme u korištenju 5G SMS usluge.

Tagovi: 5G tehnologija, 5G mreža, NR Kina, Huawei, Xiaomi, Samsung, China Unicom, China Telecom, China Mobile, Huawei,
PROČITAJ I OVO
HT u Samoboru testirao 5G tehnologiju
TESTIRANJE
HT u Samoboru testirao 5G tehnologiju

SAMOBOR - Hrvatski Telekom u Samoboru je testirao tehnologiju kojom je omogućio brzo pokrivanje 5G uslugama na većim područjima, izvijestili su u subotu iz HT-a.

Australski sud kaznio Sony zbog kršenja potrošačkih prava
KAZNA
Australski sud kaznio Sony zbog kršenja potrošačkih prava

CANBERRA - Australski savezni sud kaznio je Sony s 3,5 milijuna australskih ili oko 2,4 milijuna američkih dolara, jer potrošačima nije omogućio povrat novca za neispravne PlayStation igre, priopćio je australski regulator tržišnog natjecanja.

Zuckerberg: Facebook revidira pravila za sadržaj nakon Trumpova posta
REVIZIJA
Zuckerberg: Facebook revidira pravila za sadržaj nakon Trumpova posta

SAN FRANCISCO - Glavni izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg kaže da revidira pravila o sadržaju na toj društvenoj mreži, suočen sa snažnim negativnim reakcijama velikog broja ljudi zbog posta američkog predsjednika Donalda Trumpa u kojemu se prijeti prosvjednicima protiv rasistički utemeljenog policijskog nasilja.

HAKOM o Hvaru i 5G: Ograničavanje razvoja nije u skladu s propisima
5G
HAKOM o Hvaru i 5G: Ograničavanje razvoja nije u skladu s propisima
ZAGREB - HAKOM nije zaprimio ni vidio odluku Gradskog vijeća Hvara o obustavi uvođenja 5G-a pa je ne može potpuno komentirati, ali svako ograničavanje razvoja elektroničke komunikacijske infrastrukture za javne usluge nije u skladu s propisima, ističu iz HAKOM-a u povodom odluke iz Hvara.
Facebook: Nema dokaza o uplitanju stranih aktera u američke prosvjede
TVRDNJE
Facebook: Nema dokaza o uplitanju stranih aktera u američke prosvjede
NEW YORK - Facebook je objavio u petak da nisu pronašli dokaze o koordiniranom vanjskom utjecaju na američke prosvjede putem te društvene mreže, nakon što je američki državni odvjetnik rekao da strani akteri provode dezinformacijsku kampanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE