GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

TikTok će omogućiti zaradu kreatorima oglasa

TikTok će omogućiti zaradu kreatorima oglasa
ALATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2022 / 19:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - TikTok će s kreatorima oglasa podijeliti polovicu zarade ostvarene preko alata Pulse.

Program Pulse omogućit će kreatorima neposredniji kontakt s oglašivačima, a zauzvrat će TikTok dobiti postotak od njihove zarade.

Kako su objasnili u priopćenju, Pulse je novi alat za kontekstualno oglašavanje uz pomoć kojeg brendovi mogu postaviti oglase uz sadržaj koji objavljuju kreatori s preko sto tisuća pratitelja. Oglasi će, kako tvrdi TikTok, biti vidljivi na četiri posto videa objavljenih na platformi, a platforma će s kreatorima podijeliti polovicu zarade ostvarene preko Pulsa.

Taj je poslovni model inspiriran YouTubeom koji od popularnih kreatora uzima 45 posto zarade od oglasa. Pulse će u Americi biti lansiran u lipnju, dok će kreatori u ostatku svijeta moći novi poslovni model isprobati na jesen.

Kako navodi magazine The Verge, TikTok je dosad najbolje kreatore kompenzirao kroz Creator Fund i to na temelju popularnosti njihovih videa. No, kreatori su se žalili da je takav način financiranja nedostatan i nekonzistentan tako da ne mogu računati na redovan priljev novca od TikToka.

Budući da će preko Pulsea popularan sadržaj pratiti i oglasi, pa tako i oglašivački budžet, kreatori su u prilici zaraditi i više novca. U TikToku su objasnili da će sadržaj biti pregledan prije nego se na njega 'nalijepi' oglas tako da i oglašivač može biti siguran da njegov brend neće biti povezan sa sadržajem koji mu na ikakav način može naštetiti.

Tagovi: TikTok, TikTok Pulse, oglašavanje
PROČITAJ I OVO
Infobipu novo svjetsko priznanje
PRIZNANJA
Infobipu novo svjetsko priznanje

ZAGREB - Domaća i globalno prisutna IT tvrtka Infobip dobila je novo priznanje za tržišnog lidera - CPaaS ili "Communications Platform-as-a-Service" sektora od međunarodne specijalizirane analitičke i konzultantske kuće za medije, tehnologiju i telekomunikacije Omdia, izvijestili su u petak iz Infobipa.

Google i Indija pregovaraju o suradnji u projektu otvorene trgovine ONDC
SURADNJA
Google i Indija pregovaraju o suradnji u projektu otvorene trgovine ONDC
NEW DELHI - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.
Investitori tuže Muska zbog kršenja zakon pri pokušaju preuzimanja Twittera
TUŽBA
Investitori tuže Muska zbog kršenja zakon pri pokušaju preuzimanja Twittera

NEW YORK - Investitori tuže Elona Muska i društvenu mrežu Twitter zbog postupanja sa milijarderovom ponudom od 44 milijarde dolara koliko je ranije ponudio za tu kompaniju.

Lenovo: Snažan rast prihoda i dobiti
SJAJNE BROJKE
Lenovo: Snažan rast prihoda i dobiti
HONG KONG - Grupa Lenovo ostvarila je rekordne rezultate u poslovnoj 2022. godini, zahvaljujući snažnom rastu prihoda u svim poslovnim sektorima i dobiti, uantoč izazovnom makroekonomskom okruženju, objavila je kompanija u četvrtak.
Twitter kažnjen sa 150 milijuna dolara u tužbi za zaštitu privatnosti
KAZNA
Twitter kažnjen sa 150 milijuna dolara u tužbi za zaštitu privatnosti
WASHINGTON - Američka kompanija Twitter pristala je platiti 150 milijuna dolara u tužbi protiv te društvene mreže za zaštitu privatnosti, u srijedu je priopćila Federalna trgovinska komisija (FTC).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE