GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Telefoni s najboljim kamerama za 2021. godinu

Telefoni s najboljim kamerama za 2021. godinu
KAMERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.08.2021 / 20:05
Autor: Aleksandar Čolić, Avokado
ANALIZA - Kada ste zadnji put kupili fotoaparat? Vjerujemo da se ne možete sjetiti, ali zato zasigurno znate kada ste kupili novi telefon i kakvu je kameru imao.

U svijetu tehnologije koji se stalno mijenja i poboljšava, postalo je vrlo lako nabaviti telefon koji će snimati fotografije poput vašeg starog fotoaparata.

Iako za fotografiranje kao profesionalci ne treba puno, ipak postoje najbolji među najboljima, pa smo izdvojili telefone čije su kamere najnoviji krik tehnologije i koji već u prvoj polovici osvajaju svjetsko tržište od 2021. godine.

Evo tih modela.

Huawei Mate 40 Pro

Prije nego što istaknemo sve prednosti ovog telefona, valja napomenuti da su svi telefoni s ovog popisa apsolutni favoriti ove godine, a da ćete za koji model se odlučiti najviše ovisi o vašim afinitetima, potrebama i proračunu.
Na web stranici www.idealno.rs možete vidjeti ponudu različitih telefona i opreme za iste, te iz udobnosti svoje fotelje naručiti željeni model.
No, vratimo se na Huawei Mate 40 Pro.

Radi se o telefonu čija kamera nudi veliki broj načina rada. Glavna kamera od 50 mpx s otvorom blende ƒ / 1,9 ima RYYB senzor koji je odgovoran za prijenos više svjetlosti.

Osim glavne kamere, telefon ima i periskopsku kameru od 12 mpx s 5k optičkim zumom, kao i ultraširoku kameru od 20 mpx.

Način rada za noćno fotografiranje pokazao se odličnim na ovom uređaju, pa i fotografije snimljene pri slabom osvjetljenju imaju izvrsnu svjetlost i definiciju boja tijekom noći. Također, ovaj telefon ima odličan Portret mode koji stvara odlične selfie slike čak i pri slabom osvjetljenju.

iPhone 12 Pro Max

Apple uređaji već su godinama sinonim za dobru kameru, a najnoviji u ovoj obitelji je jedinstveni iPhone 12 Pro Max. Sufiksi "pro" i "max" u njegovo ime doista podsjećaju o kakvom se telefonu radi.

Telefon ima trostruki sustav kamera od 12 mpx pro, koji su Ultra Wide, Wide i Telephoto kamere. Ultra široka kamera ima LiDAR skener koji je zadužen za snimanje fotografija iznimne kvalitete u noćnom načinu rada.

iPhone 12 Pro Max također ima sustav Smart HDR3 koji kombinira višestruku ekspoziciju za snimanje videa visoke razlučivosti, bez obzira na svjetlinu.

Dakle, svaka slika i snimka koju snimite ovim telefonom govorit će puno više od tisuću riječi, a s velikim brojem aplikacija namijenjenih Apple uređajima koje možete koristiti za obradu fotografija mogućnosti su doista neograničene.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Galaxy obitelj Samsung telefona uvela je neke od najvećih promjena na tržištu kada je u pitanju standard fotografija snimljenih telefonom, a model S21 Ultra jedan je od najimpresivnijih i najnovijih uređaja koji zadovoljava sve postavljene standarde vrhunskih kvaliteta fotografije i videa.
Kamera ovog telefona omogućuje vam snimanje 8K videa (radi se o kvaliteti filma), a uz opciju 8K Video Snap možete i izdvojiti fotografije iz videozapisa. Kamera telefona s nevjerojatnih 108 mpx, pruža vidljive i izvanredne fotografije, a Dual Zoom koji ova kamera ima ne dopušta propustiti nijedan detalj.
 Kamera također odlično radi u noćnom načinu rada kontrolirajući izloženost svjetlosti, a osim toga, portretni način s AI tehnologijom regulira zasjenjivanje i ljepotu lica.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Kao što smo već rekli, Samsungovi telefoni postavljaju standarde za kvalitetno fotografiranje telefonom, pa Galaxy Note 20 Ultra ima zasluženo mjesto na ovoj listi.

Telefon ima tri stražnje kamere s laserskim senzorom i autofokusom. Kamera ima optički zum od 50x. Stražnje kamere uključuju: kameru širine 108 mpx, ultraširoku kameru od 12 mpx i telefoto kameru od 12 mpx, s 5x optičkim zumom i zoomom u 50x rezoluciji.

Xiaomi Mi Note 10

Jedan od novijih proizvođača telefona koji nam je došao s azijskog kontinenta, vrlo brzo osvojio je svjetsko tržište svojim vrhunskim modelima telefona. Xiaomi Mi Note 10 ima kameru koja bilježi svaki detalj!
Stabilizacija slike je izuzetno dobra - fotoaparat ima 5x zum koji zadržava svaki kadar mirnim tijekom snimanja. Telefon ima 5 kamera, a sve se uključuju pri snimanju videozapisa. Za ljubitelje uređivanja videa ovaj telefon je izvrstan jer ima način rada Vlog. Ovaj telefon je bio znatno bolji u dnevnom načinu rada nego u noćnom.

Kako odabrati najbolji od ovih modela?

Svaki od ovih modela ima svoje prednosti i nedostatke, također, svaki od njih će steći konkurenciju izdavanjem novih poboljšanih modela. Opće pravilo pri odabiru novog telefona s dobrom kamerom je odrediti za što vam je potrebna kvalitetna kamera.

Drugi sustav po kojem ljudi biraju telefone je odanost marki. Korisnici iPhonea uvijek će izabrati novi Appleov uređaj, dok će korisnici Androida ostati vjerni operativnom sustavu na koji su navikli. Pitanje navike je iznimno važno, jer sami proizvođači uređaja prave nove telefone tako da budu unaprijeđena verzija prethodnog modela. 

Jeste li imali prilike isprobati neki od navedenih telefona, ili planirate li sebe uskoro počastiti novim uređajem? Nadamo se da ste se pomoću ovog teksta odlučili i kojim!

Tagovi: Telefoni s najboljim kamerama, Xiaomi Mi Note 10, Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Samsung Galaxy S21 Ultra, iPhone 12 Pro Max, Huawei Mate 40 Pro
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE