GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sve je manje vjerojatno da će Musk preuzeti Twitter

Sve je manje vjerojatno da će Musk preuzeti Twitter
ODUSTAJE?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2022 / 08:53
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Elon Musk sve je dalje od preuzimanja Twittera, rekle su Washington Postu tri osobe upoznate s tim.

Muskov tim zaključio je, naime, da se Twitterove brojke o spam računima ne mogu provjeriti.

Zbog toga su navodno prestali razgovarati o financiranju ugovora vrijednog 44 milijarde dolara. Ljudi koji su progovorili o ovim optužbama učinili su to u tajnosti zbog osjetljivosti cijele situacije.

Razgovori s investitorima su posljednjih tjedana "zahladili", jer je Muskov tim izrazio sumnju u nedavne podatke koje im je dostavio Twitter, navodi The Washington Post.

Muskov tim sumnja u vjerodostojnost brojki kada je riječ o lažnim narudžbama. Nakon toga očekuju se poduzimanje drastičnijih mjera, ističe upućeni izvor.

Ako Musk odustane od prethodno postignutog dogovora, to bi moglo izazvati ozbiljnu pravnu bitku.

Uvjeti ugovora kažu da Musk mora platiti milijardu dolara za raskid dogovora, ali pravni stručnjaci kažu da bi Twitter mogao pokušati prisiliti Muska na kupnju ako se njegov razlog odustajanja ne temelji na osnovnom poslovanju tvrtke. Kada je dao ponudu u travnju, Musk se odrekao prava da pobliže pogleda financije Twittera.

Glasnogovornik Twittera Trenton Kennedy odbio je komentirati. Musk nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Musk je početkom ove godine uzdrmao svijet društvenih medija svojom neviđenom ponudom za privatnu tvrtku, tvrdeći da će moći razviti Twitter i učiniti ga otvorenijim i, po njegovom mišljenju, politički neutralnim.

Rekao je da će bivšeg predsjednika Donalda Trumpa vratiti na ovu društvenu mrežu te naveo da je dosadašnja praksa Twittera suprotna slobodi govora.

Muskov entuzijazam za postizanjem dogovora pod znakom je pitanja najmanje od svibnja, kada je rekao da je dogovor "na čekanju" dok ne utvrdi je li Twitterova tvrdnja da je manje od 5 posto računa botovi ili spam točna.

Optužio je Twitter za uskraćivanje informacija, dok je tvrtka rekla da je djelovala u dobroj vjeri i dala sve što su uvjeti ugovora od nje tražili.

Tagovi: Elon Musk, Twitter, Donald Trump
PROČITAJ I OVO
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
META
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
BERLIN - SAD poziva na prisilnu prodaju kineske aplikacije TikTok, a EU pokreće daljnje postupke protiv ove platforme. U čemu je problem?
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
SKOK
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
NEW YORK - Googleova matična tvrtka Alphabet dostigla je novu prekretnicu s tržišnom kapitalizacijom koja je premašila dva bilijuna dolara.
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
PREMIJERA
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
ZAGREB — Tvrtka Samsung Electronics premijerno je u Hrvatskoj predstavila nove uređaje iz kategorije bijele tehnike na našem tržištu, koji su već sada dostupni za kupovinu, kao i novu liniju Samsung televizora i soundbarova, samo 24 sata nakon europske premijere.
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE