GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sve je manje vjerojatno da će Musk preuzeti Twitter

Sve je manje vjerojatno da će Musk preuzeti Twitter
ODUSTAJE?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2022 / 08:53
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Elon Musk sve je dalje od preuzimanja Twittera, rekle su Washington Postu tri osobe upoznate s tim.

Muskov tim zaključio je, naime, da se Twitterove brojke o spam računima ne mogu provjeriti.

Zbog toga su navodno prestali razgovarati o financiranju ugovora vrijednog 44 milijarde dolara. Ljudi koji su progovorili o ovim optužbama učinili su to u tajnosti zbog osjetljivosti cijele situacije.

Razgovori s investitorima su posljednjih tjedana "zahladili", jer je Muskov tim izrazio sumnju u nedavne podatke koje im je dostavio Twitter, navodi The Washington Post.

Muskov tim sumnja u vjerodostojnost brojki kada je riječ o lažnim narudžbama. Nakon toga očekuju se poduzimanje drastičnijih mjera, ističe upućeni izvor.

Ako Musk odustane od prethodno postignutog dogovora, to bi moglo izazvati ozbiljnu pravnu bitku.

Uvjeti ugovora kažu da Musk mora platiti milijardu dolara za raskid dogovora, ali pravni stručnjaci kažu da bi Twitter mogao pokušati prisiliti Muska na kupnju ako se njegov razlog odustajanja ne temelji na osnovnom poslovanju tvrtke. Kada je dao ponudu u travnju, Musk se odrekao prava da pobliže pogleda financije Twittera.

Glasnogovornik Twittera Trenton Kennedy odbio je komentirati. Musk nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Musk je početkom ove godine uzdrmao svijet društvenih medija svojom neviđenom ponudom za privatnu tvrtku, tvrdeći da će moći razviti Twitter i učiniti ga otvorenijim i, po njegovom mišljenju, politički neutralnim.

Rekao je da će bivšeg predsjednika Donalda Trumpa vratiti na ovu društvenu mrežu te naveo da je dosadašnja praksa Twittera suprotna slobodi govora.

Muskov entuzijazam za postizanjem dogovora pod znakom je pitanja najmanje od svibnja, kada je rekao da je dogovor "na čekanju" dok ne utvrdi je li Twitterova tvrdnja da je manje od 5 posto računa botovi ili spam točna.

Optužio je Twitter za uskraćivanje informacija, dok je tvrtka rekla da je djelovala u dobroj vjeri i dala sve što su uvjeti ugovora od nje tražili.

Tagovi: Elon Musk, Twitter, Donald Trump
PROČITAJ I OVO
Potez Amazona potopio dionice PayPala
POTOP
Potez Amazona potopio dionice PayPala
NEW YORK - Amazon je kasno u srijedu obavijestio korisnike da će uskoro prestati prihvaćati Venmo kao način plaćanja.
Razvojni centar Microsofta u Srbiji otvara 60 novih radnih mesta
ZAPOŠLJAVANJE
Razvojni centar Microsofta u Srbiji otvara 60 novih radnih mesta
BEOGRAD - Razvojni centar Microsofta u Srbiji najavio je danas otvaranje 60 novih radnih mesta, u timovima Azure Data i Microsoft Word. Kako je saopšteno, traže se stručnjaci za Software Engineer pozicije.
Google lansirao Gemini, odgovor na Chhat GPT
NOVITETI
Google lansirao Gemini, odgovor na Chhat GPT
SAN FRANCISCO - Google je u srijedu lansirao ono što smatra svojim najvećim i najsposobnijim modelom umjetne inteligencije dok raste pritisak na tvrtku da odgovori kako će unovčiti AI.
United Group dobila dozvolu za kupnju tornjeva bugarskog Bulsatcoma
ZELENO SVJETLO
United Group dobila dozvolu za kupnju tornjeva bugarskog Bulsatcoma
SOFIJA - Bugarsko tijelo za tržišno natjecanje priopćilo je da je dopustilo dogovoreno neizravno stjecanje 167 ICT infrastrukturnih sredstava bugarskog pružatelja pay-TV i širokopojasnih usluga Bulsatcom od strane Slovenia Broadbanda, podružnice nizozemske United Group.
Huawei: Od slovenske vlade (još) nismo zatražili povrat
REAKCIJE
Huawei: Od slovenske vlade (još) nismo zatražili povrat
LJUBLJANA - Kineski Huawei (još) nije od slovenske vlade zatražio izravnu naknadu troškova vezanih uz odluku o promjeni odluke o sigurnosti 5G mreže u Sloveniji. "Ako se donesu diskriminirajuće restriktivne mjere, kakve su trenutno predviđene, ili druge mjere sa sličnim učinkom, to će imati negativan učinak na sve dionike", naveli su.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE