GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Streaming servis Tidal stigao u Hrvatsku

Streaming servis Tidal stigao u Hrvatsku
GLAZBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2021 / 19:17
Autor: SEEbiz / Bug.hr
ZAGREB - Glazbeni streaming servis Tidal bez najave se, potiho i iznenada, pojavio u Hrvatskoj. Od danas korisnici iz naše zemlje mogu na Tidalu otvoriti račun i slušati glazbu te uživati u onome po čemu je ovaj servis primarno poznat – nekomprimiranim, lossless glazbenim datotekama i “Master” kvaliteti glazbe.

Tidal se najčšće vezuje uz glazbenika Jay-Z-ja, koji je vlasnik norveške tvrtka Aspiro, koja je pak izradila i lansirala ovaj servis. Poželite li se pretplatiti na Tidal, to već sada možete učiniti otvaranjem novog korisničkog računa, ili povezivanjem s Facebookom, Appleom ili Twitterom kako bi vam logiranje na njega bilo lakše.

Cijena osnovne mjesečne pretplate obračunava se i naplaćuje u eurima s vaše kreditne kartice ili PayPal računa, a iznosi 4,99 eura za jednog korisnika, i za "normalnu" kvalitetu zvuka koju oni nazivaju Premium paket. Za one kojima je kvaliteta zvuka na prvom mjestu, a takvih je na Tidalu vjerojatno veći dio nego na konkurentskim servisima, tu je opcija HiFi koja nudi spomenutu lossless kvalitetu zvuka, a košta 9,98 eura na mjesec. Obiteljska pretplata za dodatnih 5 članova nudi se po cijeni od 7,49 eura mjesečno za "normalnu" kvalitetu, odnosno 14,97 eura za HiFi paket.

Opcije trajnog besplatnog korištenja, kao kod nekih drugih, ovdje nema, no novim se pretplatnicima daje 30 dana besplatnog probnog razdoblja tijekom kojega je moguće uslugu otkazati bilo kada. 

Tidal je dostupan na webu, te putem mobilnih aplikacija na Androidu i iOS-u.

Tagovi: streaming servis Tidal, Jay-Z, Aspiro, Facebook, Apple, Twitter, PayPal
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE