GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stiže jeftiniji Netflix paket

Stiže jeftiniji Netflix paket
PAKETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2022 / 08:19
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice Netflixa pale su u srijedu za čak 35 posto nakon što je objavljeno da je streaming servis izgubio veliki broj korisnika te da se u narednim mjesecima očekuje daljnji pad. Taj se trend nastavio i danas jer je zabilježen novi pad od 3,5 posto.

Netflix je već najavio mjesečni plan potkrijepljen reklamama, a upućeni su britanskim medijima otkrili cijenu jeftinijeg paketa te kako će implementacija izgledati u praksi.

Izvršni direktor streaming servisa, Red Hastings, otkrio je ranije ovog tjedna da je platforma službeno otvorena za reklame koje će omogućiti jeftiniju pretplatu.

To se dogodilo nakon što je Netflix prvi put u povijesti počeo gubiti korisnike.

Prema upućenima, novi jeftiniji plan koštat će samo 5,49 britanskih funti mjesečno u Ujedinjenom Kraljevstvu, upola manje od sadašnjeg standardnog plana, koji u Sjedinjenim Državama košta 9,99 funti ili 15,49 dolara.

Cijena se može neznatno razlikovati od tržišta do tržišta, ali sasvim je izvjesno da će svaki dio svijeta dobiti jeftiniju varijantu usluge podržanu reklamama, kao i da će biti upola jeftinija od standardnog paketa. Cijena novog paketa u Srbiji najvjerojatnije će biti 5,49 eura.

Analitičar Michael Patter potvrdio je ovu informaciju i otkrio kako bi implementacija ovih promjena mogla izgledati u praksi.

“Netflix će najvjerojatnije uvesti četiri reklamne pauze od po dvije minute. “Jedan prije predstave i još tri u dvanaestoj, dvadeset četvrtoj i trideset šestoj minuti”, objašnjava.

Insider Tami Parker iz GlobalDat-a smatra da će Netflix slijediti primjer HBO Maxa.

“HBO Max nudi mjesečni popust od 5 dolara za verziju oglasa. “Sasvim je izvjesno da će Netflix slijediti isti model”, istaknuo je Parker.
U intervjuu s investitorima prošlog tjedna, Netflix je priznao da je počeo gubiti kupce prvi put u 10 godina.

Obraćajući se investitorima, izvršni direktor Netflixa priznao je da je na stolu jeftiniji plan podržan reklamama, dodajući da je ovo odlična opcija za korisnike "koji žele nižu cijenu i tolerantni su na oglašavanje".

Nedavno je objavljena studija koja pokazuje da Netflix ne raste na tržištima s nižim prihodima, pa je ovaj potez, prema mišljenju analitičara, potpuno očekivan.

Tagovi: Netflix, HBO Max
PROČITAJ I OVO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE