GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srpski proizvođači postaju deo ponude Alibaba grupe

Srpski proizvođači postaju deo ponude Alibaba grupe
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2021 / 22:05
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Privredna komora pozvala je sve zainteresovane kompanije da od 19. do 21. januara učestvuju na Alibabinom „Virtuelnom samitu za nove prodavce T mol global“.

PKS u saopštenju poziva kompanije da iskoriste priliku da svoje proizvode i brendove predstave ogromnom kineskom tržištu.

"Ovo je velika šansa za sve naše kompanije da se predstave i nađu kupce na kineskom tržištu. T mol global je platforma za elektronsku trgovinu Alibaba grupe, i kao jedna od najposećenijih veb-lokacija za maloprodaju omogućava preduzećima širom sveta da svoje proizvode prodaju u Kini", objasnio je Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije.

Platforma predstavlja i najveću prekograničnu B2C (business to consumer) platformu elektronske trgovine u Kini koja okuplja više od 26.000 stranih kompanija u 5.300 kategorija iz više od 84 zemlje i regiona, pomažući inostranim brendovima da dođu do 800 miliona potrošača koji u Kini kupuju preko Alibabe, saopštila je Privredna komora Srbije.

Vesović ističe da je Alibaba grupa u procesu uvođenja olakšavajućih mera za pristup T mol global platformi za zemlje kao što je Srbija, za brendove koji imaju potencijal da budu prepoznati i nađu kupce u Kini.

Na samitu će takođe biti predstavljeni poslovni modeli pogodni za mala i srednja preduzeća koja žele da njihovi proizvodi uđu u sektor maloprodaje u Kini. Stručnjaci T mol globala informisaće vlasnike kompanija ili distrubutere brendova o raznim poslovnim rešenjima za plasman proizvoda na kinesko tržište na kome rastuća srednja i visoka klasa sve više kupuje uvozne proizvode iz celog sveta.

Predstavnici kompanija zainteresovani za učešće na virtuelnom samitu mogu da se do 15. januara registruju onlajn i dobiju sva dodatna obaveštenja.

Alibaba grupa, osnovana 1999. godine, danas je najveća svetska kompanija za maloprodaju i e-trgovinu i jedna od vodećih internet-kompanija. U 2020. rangirana je kao peta najveća kompanija za veštačku inteligenciju i jedna od najvećih investicionih korporacija na svetu.

Kompanija je lider u elektronskoj trgovini, i u vlasništvu ima veliki broj kompanija, od kojih su najpoznatije Alibaba, AliExpress, AliPay, Taobao, Tmall, a širi se i na medijsku industriju, navedeno je u saopštenju.

Tagovi: Allibaba, Privredna komora Srbije, T mall global, AliExpress, AliPay, Taobao, online trgovina
PROČITAJ I OVO
Googleovi radnici osnivaju globalni sindikalni savez
SAVEZ
Googleovi radnici osnivaju globalni sindikalni savez
NEW YORK - Googleovi radnici iz cijelog svijeta osnovat će sindikalni savez, objavila je u ponedjeljak globalna federacija sindikata uslužnog sektora UNI Global Union.
WhatsApp izgubio milijune korisnika
GUBITNICI
WhatsApp izgubio milijune korisnika
NEW YORK - Zbog loše objašnjenog ažuriranja uvjeta korištenja, milijuni korisnika aplikacije WhatsApp napustili su tu platformu i prešli na alternative poput Signala i Telegrama.
NCR preuzima Cardtronics, operatora bankomata
ŠIRENJE
NCR preuzima Cardtronics, operatora bankomata
ATLANTA – Američka tehnološka korporacija NCR objavila je danas da će kupiti operatora bankomata, kompaniju Cardtronics sa sjedištem u Houstonu.
Google Podcasts: Alat idealan za početnike
PODCASTI
Google Podcasts: Alat idealan za početnike
ZAGREB - Iako postoji čitav niz aplikacija koje otkrivanje i slušanje podcastova čine ugodnim iskustvom, ova Googleova aplikacija, koliko god rudimentarna bila i ne pretjerano velikih mogućnosti, zapravo je idealna za početnike i sve one koji pretežito cijene – jednostavnost…
Raketa SpaceX-a poletjela u svemir s rekordnim brojem satelita
LANSIRANJE
Raketa SpaceX-a poletjela u svemir s rekordnim brojem satelita
CAPE CANAVERAL - Raketa Falcon 9 SpaceX-a poletjela je u nedjelju u svemir noseći sa sobom dosad najveći broj satelita, priopćila je ta privatna tvrtka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE