GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Spotify preuzeo Megaphone

Spotify preuzeo Megaphone
OGLAŠAVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2020 / 19:44
Autor: SEEbiz
LONDON - Švedski pružatelj glazbenog streaminga Spotify preuzeo je tvrtku za oglašavanje Megaphone kako bi ojačao svoju platformu za podcast, javlja Reuters.

Vrijednost transakcije iznosi 235 milijuna dolara. Dogovor ne utječe na vlastite podcaste tvrtke Spotify, ali znači da će više emisija imati pristup vlasničkoj tehnologiji umetanja oglasa tvrtke Spotify pod nazivom Streaming Ad Insertion (SAI).

SAI funkcionira slično tipičnim dinamičnim podcast oglasima koji se ciljaju na temelju slušatelja. No, u Spotifyjevom slučaju oglasi se ubacuju u stvarnom vremenu, umjesto da se zamijene prije preslušavanja. To znači da Spotifyov sustav u stvarnom vremenu donosi odluke o tome koje oglase određeni slušatelj treba čuti na temelju svojih podataka, a također i na temelju ciljeva različitih ponuda oglasa koje Spotify trenutno prikazuje.

Ova akvizicija znači da će svi podcasti koji su trenutno hostirani na Megaphoneu dobiti pristup SAI sustavu nakon što se ugovor zaključi. Nijedna druga usluga hostinga ne nudi SAI, pa ako podcasti ili oglašivači žele ciljati svoje oglase na podatke Spotifyja i potencijalno bolje doseći slušatelje, morat će platiti za vođenje svoje emisije na Megaphoneu ili će morati platiti Megaphoneu za distribuciju svojih oglasa. Megaphone ima preko 5.500 emisija koje na platformi priređuju veliki izdavači poput Slatea, iHeartMedia, Disneya i Vox Media.

Tagovi: Spotify, Megaphone, oglašavanje, targetiranje, Streaming Ad Insertion
PROČITAJ I OVO
Google okončao preuzimanje Photomatha
FINALIZACIJA
Google okončao preuzimanje Photomatha
ZAGREB - Niti jedan regulator na svijetu nije našao razlog zašto bi zaustavio ovu transakciju.

Stripe najavljuje i kreditne kartice za tvrtke
NAJAVE
Stripe najavljuje i kreditne kartice za tvrtke
NEW YORK - Financijska tehnološka tvrtka Stripe, koja posluje na području online plaćanja, najavila je novi program online i fizičkih kreditnih kartica u sklopu usluge "Stripe Issuing", koji je prvenstveno namijenjen tvrtkama.
IDC proglasio Infobip liderom na tržištu CPaaS usluga
RANGIRANJA
IDC proglasio Infobip liderom na tržištu CPaaS usluga
ZAGREB - Poznata analitička kuća IDC po drugi je puta proglasila Infobip globalnim liderom u pružanju usluga u CpaaS (Communications Platform-as-a-Service) segmentu.
Amazon će platiti 30 milijuna dolara za rješavanje optužbi za kršenje privatnosti
RJEŠENJE
Amazon će platiti 30 milijuna dolara za rješavanje optužbi za kršenje privatnosti
SEATTLE - Američki internetski div Amazon pristao je platiti više od 30 milijuna dolara za rješavanje optužbi o kršenju privatnosti zbog prikupljanja podataka glasovnim asistentom Alexa i zvonima s kamerom Ring.
Intelove prognoze optimistične, dionice rastu
OPTIMIZAM
Intelove prognoze optimistične, dionice rastu
ANALIZA - Dionice Intela snažno su porasle u današnjem trgovanju nakon što je kompanija izjavila da je na putu da dosegne gornju granicu svog prognoziranog raspona prihoda za tekuće tromjesečje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE