GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sportyn izdaje token i postaje Web3 platforma za financiranje razvoja sportaša

Sportyn izdaje token i postaje Web3 platforma za financiranje razvoja sportaša
INOVACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2022 / 09:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Aplikacija sportyn, ili kako je sportaši vole nazivati „LinkedIn za sport“, koja trenutno broji više od 100 tisuća korisnika, donosi novu dimenziju u sportskoj industriji. Ova najbrže rastuća platforma za sportaše na jesen najavljuje još jedan iskorak – STYN token stiže na kripto tržište, a uvodi se i funkcija train & earn crypto, koji zajedno mijenjaju budućnost financiranja i razvoja sportaša.

Danas, od 700 milijuna sportaša diljem svijeta, manje od 3% njih postiže željenu vidljivost te budu primijećeni od strane željene publike, koristeći postojeće platforme društvenih medija ili putem sportskih natjecanja. Sportyn je riješio upravo te probleme svojim naprednim tražilicama, AI algoritmima i mnoštvom korisnih alata, unutar same platforme, koji od sada pomažu sportašima da lakše budu zamijećeni, a time i lakše ostvare svoj potencijal. Povezivanje sportaša s ciljnom publikom u prvoj fazi je i više nego zadovoljio sadašnje korisnike aplikacije koji u prosjeku imaju objavljeno preko 30 videa na svom profilu te ih je više od 90% ispunilo svoj dizajnirani digitalni životopis, tj. „sportyn ID“, koji samo jednim klikom, mogu poslati na stotine adresa u PDF formatu i s personaliziranim QR kodom, što im omogućuje brzo povezivanje sa sportskim svijetom.

Drugi velik problem za sportaše na kojem platforma upravo radi je rješavanje financiranja njihovog razvoja. Sport je financijski zahtjevan i statistički veoma mali broj sportaša bude financirano prije postizanja nekog većeg uspjeha. Na aplikaciji će od ove jeseni sportaši moći pokrenuti svoju crowdfunding kampanju u kojoj će moći odrediti iznos sredstava koji im je potreban za jednogodišnji plan treniranja, za put na turnire, prehranu, sportsku opremu itd. Podrška kroz uplate sredstava u pojedinačne kampanje, bit će omogućeno u FIAT valutama, odnosno karticama u eurima, dolarima ali koristeći i blockchain tehnologiju s plaćanjem i u kripto valutama.

Naime, platforma trenutno razvija blockchain protokol za STYN token koji će početkom jeseni ove godine biti izlistan na nekoliko CEX-ova, odnosno centraliziranih mjenjačnica. Whitepaper će službeno biti objavljen do kraja kolovoza na sportyn webu dok se crowdsale očekuje u rujnu. Ovaj će token svojim korisnicima omogućiti da otključaju premium razinu platforme, a time i dodatne značajke koje aplikacija nudi, da postignu visoko vrijednu vidljivost i povezivanje, osiguraju financijska sredstva za sportski razvoj, izlože NFT-ove, primaju povratne nagrade u crypto tokenima za svaku potporu sportašu, dobiju pristup ekskluzivnim pogodnostima, ponudama trećih strana i još mnogo toga.

“Mi u sportynu želimo demistificirati kripto tehnologiju široj sportskoj javnosti te sportašima omogućiti da na brz i jednostavan način dođu do potrebnih sredstava za svoj sportski razvoj. Isto tako da budu relativno brzo primijećeni od strane skauta klubova, skauta fakulteta, raznih sportskih agencija ali i sponzora te svih drugih koji mogu pomoći u financiranju razvoja sportaša. Vizija sportyn-a je pomoći što većem broju sportaša u svijetu na njihovom dugačkom putu u kojem veliki faktor, barem za većinu sportaša predstavlja financiranje treninga, opreme, putovanja te sportska prehrana“, izjavio je Ivan Ilečić, osnivač i izvršni direktor tvrtke Sportyn Inc.

Početkom jeseni sportyn će omogućiti korisnicima sportašima da koriste i najnoviju opciju train & earn crypto što u prijevodu znači da će sportaši biti nagrađeni za svoje treninge u STYN tokenima od strane sportyn platforme. Iste tokene će moći iskoristiti za razne popuste svih proizvoda unutar aplikacije kao što su sportska oprema, sportska prehrana ali i za promote opciju koja im omogućuje bolje i brže povezivanje sa sportskom publikom i sponzorima. Također, korisnici će u jednom trenutku imati i opciju monetiziranja odnosno prodaje ili zamjene STYN tokena na exchange platformama za Bitcoin, Ethereum, Solana, Matic i mnoge druge ili, na kraju, zamijeniti u EURO ili USD te sredstva prebaciti na svoju sportyn debitnu karticu.

Tagovi: Sportyn, token, bitcoin, kriptovalute, ethereum, Ivan Ilečić
PROČITAJ I OVO
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
DIVIDENDA
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
NEW YORK - Alphabet Inc. donosi toliko novca da rastu nade da će naučiti nešto iz prmjera Meta Platformsa i početi isplaćivati dividendu.
TikTok zabrinut zbog slobode govora, opet im prijete zabrane
ZABRANE
TikTok zabrinut zbog slobode govora, opet im prijete zabrane
WASHINGTON - TikTok je u nedjelju izrazio zabrinutost zbog slobode govora nakon što je Zastupnički dom američkog Kongresa usvojio zakon kojim bi se zabranila popularna društvena mreža u SAD-u ako kineski vlasnik ByteDance ne proda svoj udio unutar godine dana.
Netflix više neće objavljivati podatke o broju pretplatnika; na Wall Streetu nisu sretni
PODACI
Netflix više neće objavljivati podatke o broju pretplatnika; na Wall Streetu nisu sretni
NEW YORK - Netflix (NFLX) će početkom sljedeće godine prestati izvještavati o brojkama pretplatnika. To ne odgovara Wall Streetu.
Microsoft planira organizirati konferenciju u Bonnu za partnere u AI
PLANOVI
Microsoft planira organizirati konferenciju u Bonnu za partnere u AI
BONN - Američka tehnološka kompanija Microsoft planira u svibnju organizirati međunarodnu partnersku konferenciju u njemačkom gradu Bonnu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE