GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SpaceX je otpustio radnike koji su kritizirali Muska

SpaceX je otpustio radnike koji su kritizirali Muska
DRAKONSKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2022 / 10:15
Autor: SEEbiz
WASHINGTON - Tvrtka SpaceX, čiji je osnivač i direktor Elon Musk, otpustila je nekoliko zaposlenika koji su stajali iza otvorenog pisma u kojem se osuđuje ovaj milijarder zbog njegovog ponašanja, javlja AP.

Medijski izvještaji objavljeni u petak citiraju pismo Gwyn Shotwella, predsjednika SpaceXa, u kojem se kaže da je tvrtka otpustila zaposlenike koji su sastavili i distribuirali kontroverzno pismo.

Autori pisma osudili su Muska za postupke za koje su rekli da su "česti izvor opstrukcije i srama za nas, posebno posljednjih tjedana".

O ovom otkazu pisao je New York Times na temelju informacija trojice neimenovanih zaposlenika, a nije poznato koliko je radnika ostalo bez posla, no Shotwell nije ostavio sumnju da tvrtka smatra da su prešli nedopustivu granicu, navodi AP .

"Pismo, zahtjevi i cijela situacija općenito doveli su do toga da se zaposlenici osjećaju nelagodno, zastrašeno i uznemireno i/ili ljutito jer su bili pod pritiskom da potpišu nešto što ne odražava njihove stavove", napisala je Shotwell u svom e-mailu, New York. Times je objavio.

Do otpuštanja je došlo u četvrtak, istog dana kada se Musk prvi put obratio zaposlenicima na Twitteru, povodom svog ugovora vrijednog 44 milijarde dolara, koji planira dodati ovoj društvenoj mreži svom poslovnom carstvu.

Završetak ovog posla još je neizvjestan jer Musk pokušava utvrditi je li Twitter prikrio brojne lažne račune na svojoj platformi.

Istodobno se pojavio još jedan izvještaj da je Musk platio 250.000 dolara stjuardesi kako bi poništila potencijalnu tužbu za seksualno uznemiravanje protiv njega, navodi AP.

On je negirao optužbe o seksualnom uznemiravanju, a Shotwell je prošlog mjeseca poslala pismo zaposlenicima SpaceXa, rekavši da vjeruje da su optužbe lažne.

Posljednjih tjedana Musk je također grubo ismijao pojavu suosnivača Microsofta Billa Gatesa na Twitteru i objavio emotikone tijekom online rasprave s izvršnim direktorom Twittera Paragom Agravalom, navodi AP.

U otvorenom pismu zaposlenika SpaceXa stoji da su neki Muskovi tweetovi, praćeni 98 milijuna korisnika, predstavili tvrtku u lošem svjetlu.

"Kao naš izvršni direktor i najistaknutiji glasnogovornik, Elon se identificira sa SpaceXom i svaki tweet koji pošalje de facto je javna objava tvrtke", stoji u otvorenom pismu, prenosi AP.

Tagovi: SpaceX, Elon Musk, tesla, Gwyn Shotwell
PROČITAJ I OVO
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
DIVIDENDA
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
NEW YORK - Alphabet Inc. donosi toliko novca da rastu nade da će naučiti nešto iz prmjera Meta Platformsa i početi isplaćivati dividendu.
TikTok zabrinut zbog slobode govora, opet im prijete zabrane
ZABRANE
TikTok zabrinut zbog slobode govora, opet im prijete zabrane
WASHINGTON - TikTok je u nedjelju izrazio zabrinutost zbog slobode govora nakon što je Zastupnički dom američkog Kongresa usvojio zakon kojim bi se zabranila popularna društvena mreža u SAD-u ako kineski vlasnik ByteDance ne proda svoj udio unutar godine dana.
Netflix više neće objavljivati podatke o broju pretplatnika; na Wall Streetu nisu sretni
PODACI
Netflix više neće objavljivati podatke o broju pretplatnika; na Wall Streetu nisu sretni
NEW YORK - Netflix (NFLX) će početkom sljedeće godine prestati izvještavati o brojkama pretplatnika. To ne odgovara Wall Streetu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE