GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

South Central Ventures investirao u AdScanner

South Central Ventures investirao u AdScanner
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2019 / 11:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtka AdScanner i jedan od najpoznatijih ulagača u startupove u regiji, South Central Ventures udružuju snage.

SCV koji raspolaže s 40 milijuna eura vrijednim fondom, prepoznao je potencijal u jedinstvenoj tehnologiji i pokretačkoj snazi AdScannera. Kapital AdScannera će se ovim investicijskim ciklusom s postojećih 6 milijuna kuna povećati na 20 milijuna kuna. Tvrtka se ovim potezom pridružila probranoj ekipi startupova koji su postali dio SCV obitelji, a čine ju tvrtke poput Bulb Technologies i Agrivi. SCV svake godine razmatra između 300 i 350 tvrtki, no ulaže samo u rijetke.

AdScanner je marketinški startup koji pruža big data rješenja za novu generaciju TV business modela. Na ad tech sceni je aktivan od 2012. godine, a trenutno je prisutan na hrvatskom, austrijskom, njemačkom, bugarskom i srpskom tržištu. Razvio je jedinstven algoritam za automatsko prepoznavanje video sadržaja koji je promijenio poimanje brzine i preciznosti u ad tech svijetu. Dodatno, AdScanner s vlastitom Rapid Data Vectoring tehnologijom sakuplja i integrira napredne podatke o gledanosti na različitim TV platformama. Pratite AdScanner na twitter.com/adscannerdata, medium.com/adscanner te adscanner.tv.

- AdScanner na temelju data-driven pristupa mijenja način na koji se planiraju, kupuju i mjere TV kampanje i sadržaji. S jedne strane, omogućavamo neusporedivu brzinu, preciznost i transparentnost svim „sukreatorima" televizije, kao što su agencije, televizijski kanali i sami oglašivači. S druge strane, pružamo mogućnost kabelskim i telekom operatorima da uz naše prilagođeno TV DMP rješenje izgrade svoje buduće poslovne modele TV oglašavanja na način da kapitaliziraju vlastite TV podatke, ali i pruže što bolje usluge krajnjim korisnicima - istaknuo je Marin Ćurković, CEO i suosnivač AdScannera.

- S ovom investicijom dodatno ćemo proširiti međunarodni utjecaj i značajno ojačati naše prodajne i razvojne mogućnosti – dodaje Ćurković.

"Od puno ljudi sam čuo kako televizija umire. Neki tvrde kako se oglašivački budžeti sve više troše na digitalne medije, online i mobilno oglašavanje. Strukovna izvješća pak pokazuju posve različitu sliku. Potrošačke navike se mijenjaju i oglašavanje postaje sve preciznije i usmjerenije. Sada povezani smart TV uređaji preuzimaju inicijativu i oni oglašivači koji prvi budu uspjeli iskoristiti ovaj novi trend će najviše profitirati. Mi smo prepoznali ulogu koju Adscanner ima u tom lancu vrijednosti i uzbuđeni smo što im pomažemo na tom putu", rekao je Jure Mikuž, Managing Partner u South Central Ventures.

S uredima u Beogradu, Zagrebu i Skoplju, South Central Ventures (SCV), kroz Enterprise Innovation Fund (ENIF), je fokusiran na tehnološka poduzeća na zapadnom Balkanu.

Fond od preko 40 milijuna eura je primarno posvećen investicijama u rane faze poduzeća te investicijama za rast poduzeća. Unutar dijela fonda za investicije u „seed" fazi, 1,5 milijuna eura je namijenjeno za ulaganje do 100.000 eura po poduzeću. Većina fonda je namijenjena investicijama u rane faze poduzeća te u investicije za rast, do 3 milijuna eura po poduzeću. Ova ulaganja imaju cilj pokrenuti međunarodno širenje poslovanja i rast najznačajnijih tehnoloških startupa koji mogu pokazati rezultate te dokazati svoj potencijal „da postanu veliki".

Tagovi: South Central Ventures, AdScanner, Marin Ćurković, Jure Mikuž
PROČITAJ I OVO
Facebook počinje posebno označavati sadržaje ruskih i kineskih državnih medija
POTEZI
Facebook počinje posebno označavati sadržaje ruskih i kineskih državnih medija

SAN FRANCISCO - Tvrtka Facebook najavila je u četvrtak kako će ubuduće početi posebno označavati ruske, kineske i druge medije koji su pod vladinom kontrolom te će kasnije tijekom ljeta blokirati sve njihove reklamne sadržaje koji ciljaju korisnike u SAD.

Hitachi, Toshiba i Miraca u zajedničkom projektu testova na antigen korone
PROJEKTI
Hitachi, Toshiba i Miraca u zajedničkom projektu testova na antigen korone

TOKYO - Japanski industrijski konglomerati Hitachi i Toshiba pridružit će se kompaniji Miraca Holdings kako bi povećali proizvodnju testova na koronavirus temeljen na antigenu, pomažući u naporima otočne zemlje da se testira što više stanovnika.

Twitter onemogućio Trumpovu video posvetu Floydu zbog autorskih prava
POTEZI
Twitter onemogućio Trumpovu video posvetu Floydu zbog autorskih prava
NEW YORK - Twitter Inc onemogućio je video posvetu Georgeu Floydu koju je na svome računu u svrhu kampanje objavio američki predsjednik Donald Trump, navodeći da su problematična autorska prava.
Elon Musk: Vrijeme je za razbijanje Amazona
OŠTRO
Elon Musk: Vrijeme je za razbijanje Amazona
NEW YORK - U još jednom od ekscentričnih ispada, Elon Musk je poručio kako je došlo vrijeme za razbijanje Amazona.
Hvar stopira uvođenje 5G tehnologije
5G
Hvar stopira uvođenje 5G tehnologije
HVAR - Grad Hvar obustavlja uvođenje 5G tehnologije dok se ne dokaže da ta tehnologija nema negativan utjecaj na ljude i okolinu, objavljeno je u četvrtak na službenim stranicama Hvara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE