GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Školska knjiga uspješno lansirala aplikaciju Asistent

Školska knjiga uspješno lansirala aplikaciju Asistent
APLIKACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.10.2020 / 18:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB – S početkom nove školske godine aplikacija Školske knjige „Asistent” dobila je prve korisnike, a u nešto više od mjesec dana primjene nailazi na sjajne reakcije učitelja.

Riječ je o prvoj aplikaciji u Hrvatskoj koja je jedinstveno i cjelovito rješenje za svakodnevni rad i pripremu nastave te vođenje pedagoške dokumentacije za učitelje. Tom aplikacijom učiteljima je omogućeno da više vremena rade ono u čemu su najbolji – poučavaju učenike svih dobi – a namijenjena je članovima 5+ klub programa Školske knjige.

Upotrebom „Asistenta” učitelji ne samo što štede vrijeme za pripremu nastave već imaju i pomoć u prilagodbi nastave svakom učeniku posebno. Osim toga, uza svaki je nastavni sat dostupan i probran digitalni sadržaj te korisne poveznice vezane uz nastavno gradivo, a sve je to učiteljima dostupno u samo nekoliko klikova.

Suvremena tehnologija mora biti u korist obrazovanja. Mi smo željeli istinski pomoći učiteljima u onome što rade, a to je ulaganje vremena i truda u poučavanje naših mladih. Htjeli smo im olakšati, pa smo se za pomoć obratili edukacijsko-rehabilitacijskim stručnjacima, pedagozima i psiholozima, kao i programerima. Ishod te suradnje donio nam je aplikaciju koja bi mogla postati najbolji prijatelj svakog učitelja, a samim tim i naših učenika, objašnjava Matilda Bulić, izvršna direktorica Školske knjige.

Glavne prednosti Asistenta

„Asistent” pomaže učenicima s teškoćama – uzimajući u obzir potrebe svakog učenika, s pomoću aplikacije učitelji mogu jednostavno kreirati planove na mjesečnoj, polugodišnjoj i godišnjoj razini. Uz to, aplikacija sadržava savjete koji im pomažu u pristupu svakom učeniku. Ta edukativna opcija bila je zajednička želja učitelja, edukacijsko-rehabilitacijskih stručnjaka i Školske knjige, a ujedno je i jedna od glavnih prednosti aplikacije.

Obogaćuje nastavu i kreira raspored – s pomoću aplikacije učitelji mogu prilagoditi kalendar svojem rasporedu. Svaki je nastavni sat popraćen skraćenom pripremom, aktivnostima, korisnim poveznicama i odabranim digitalnim sadržajem, a cijela je priprema udaljena od učitelja samo nekoliko klikova.

Aplikacija oslobađa učitelje suvišnog dijela administracije – unutar kalendara školske godine nalazi se digitalni nastavnički dnevnik. Učitelji u njemu mogu imati pregled gradiva koje je obrađeno uz rasporede sati i sve bitne datume u školskoj godini. Tako mogu redovito pratiti sve bitne nastavne procese.

Aplikacija „Asistent” uvelike je pojednostavnila moju pripremu za radni dan. Stručna podrška za rad s učenicima s teškoćama, precizno planiranje, odlični prijedlozi aktivnosti, direktne poveznice s digitalnim sadržajima i brzina administrativnih poslova čine „Asistent” jedinstvenim i inovativnim u svijetu obrazovanja (i znanja). Moj „Asistent” je pametan, učinkovit, drži sve na jednome mjestu i ništa ne zaboravlja. Odjednom se oslobodilo vrijeme za mene i moje učenike. Hvala Školskoj knjizi, izjavila je Nataša Botica, učiteljica hrvatskog jezika u OŠ kralja Zvonimira u Solinu.

U nekoliko mjeseci aplikaciju je razvio velik tim stručnjaka iz raznih područja u suradnji s učiteljima iz cijele Hrvatske. Među njima su bili i edukacijsko-rehabilitacijski stručnjaci koji su svojim bogatim iskustvom uvelike pomogli u pripremi individualiziranih kurikuluma.

Tagovi: Školska knjiga, aplikacija Asistent, Nataša Botica, Matilda Bulić
PROČITAJ I OVO
Infobip pojačao redove s dva nova potpredsjednika i člana Uprave
KADROVI
Infobip pojačao redove s dva nova potpredsjednika i člana Uprave
VODNJAN – Na mjesto potpredsjednika za prihode stigao je Gregor Potočar, dok je na poziciju potpredsjednika za transformaciju i ljudske resurse postavljen Aleksandar Raić.
Huawei optimističan oko Hrvatske, ove godine dodatno zapošljavao
SVE PRISUTNIJI
Huawei optimističan oko Hrvatske, ove godine dodatno zapošljavao
ZAGREB – Huawei je globalni predvodnik u razvoju 5G tehnologije kao i razvoju 5G rješenja koja će ubrzati digitalnu transformaciju diljem industrija te otvoriti potpuno nove mogućnosti stvaranja dodatne vrijednosti, a kompanija je po prvi puta u Hrvatskoj prezentirala svoja 5G rješenja.
Hrvatski Q među 20 najboljih web development tvrtki u svijetu
U VRHU
Hrvatski Q među 20 najboljih web development tvrtki u svijetu
ZAGREB - Hrvatska IT tvrtka Q, nakon proglašenja jednom od najbrže rastućih kompanija u Europi, primila je još jedno prestižno priznanje. Prema ocjeni Clutcha, vodeće svjetske istraživačke agencije za rangiranje IT tvrtki, Q je jedna od 20 najboljih svjetskih web development tvrtki u svijetu, među deset najboljih u Europi, te najbolja B2B kompanija u Hrvatskoj.
Telemedicina kao jedan od načina za prevenciju raka dojke
PREVENCIJA
Telemedicina kao jedan od načina za prevenciju raka dojke
BEOGRAD - Pandemija koronavirusa stavila je veći fokus na telemedicinu kao jedan od kanala za rešavanje nedoumica i konsultovanje sa lekarom bez odlaska u Dom zdravlja.
Samsung i Stanford razvili prvi OLED panel gustoće 10.000 piksela po inču
EKRANI
Samsung i Stanford razvili prvi OLED panel gustoće 10.000 piksela po inču
ZAGREB - Istraživači materijala s američkog sveučilišta Stanford i Samsungov institut za naprednu tehnologiju (SAIT) zajedničkim su snagama razvili prvi OLED zaslon na svijetu koji se odlikuje rezolucijom višom od 10.000 piksela po inču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE