GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Serengeti ima platformu za brzi razvoj aplikacija

Serengeti ima platformu za brzi razvoj aplikacija
PLATFORMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2021 / 09:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska developerska tvrtka Serengeti predstavila je nakon dvije godine razvoja svoj prvi samostalni proizvod.

FIYU je platforma za brzi razvoj aplikacija koja u sebi ima najbitnije prakse poput agile razvoja, mikroserverskih arhitektura i cloud komponenti, a izrađena je na najmodernijim tehnologijama.

Serengeti se dugi niz godina bavi razvojem prvenstveno enterprise softvera i ima ogromnu bazu klijenata. Preduvjeti u razvoju proizvoda za Enterprise segment je da bude brzo i kvalitetno. 'Speed to market' je ključna komponenta u razvoju proizvoda. Osim brzine, jako je bitno da su implementirane agilne prakse.

Direktor Serengetija Goran Kalanj, predstavio je proizvod FIYU kao rapid application development platformu. Nakon 13 godina razvoja aplikacija za više od 100 klijenata, iskoristili su u Serengetiju know-how i potrebe klijenata pretvorili u proizvod.

FIYU sadrži infrastrukturne preduvjete potrebne za svaku aplikaciju. Platforma sadrži i front-end i back-end, napravljena je modularno, podržava nove trendove kao agile, mikroserversku arhitektura, cloud i druge bitne elemente.

Namijenjena je firmama koje imaju potrebu za interni razvoj i kompanije koje razvijaju aplikacije za druge.

„Serengeti kao core business razvija poslovne aplikacije i konstantno jako rastemo. Taj rast doveo je do 70 procesa internih, preko 500 aktivnosti. Odlučili smo se napraviti platformu koja pokriva standardne komponente i s FIYU smo interno uspjeli poboljšati procese unutar tvrtke. Razvoj nam je značajno skraćen“, rekao je Goran Kalanj

Platformu je implementirana kod slovenske tvrtke koja se bavi upravljanjem skladišta Epilog. FIYU im je omogućio ubrzavanje razvoja, a već nakon tjedan dana se već dobio jedan brzi prototip.

„S njima smo krenuli u razvoj i prema njihovim navodima skratili smo im razvoj za dvije godine,“ pojasnio je direktor Serengetija

Gregor Rudolf iz Epiloga u video intervjuu naglasio je kako bi im bez te platforme trebalo puno više vremena da implementiraju sve nove tehnologije.

Predviđa se da će ova niša proizvoda značajno rasti u sljedećim godinama, i u Serengetiju već imaju niz značajki koje žele implementirati, a kreće se i u suradnju s još jednim klijentom, austrijskim Red Pilotom.

„Cilj nam je ove godine dobiti još četiri nova klijenta dok se uhodavamo, a onda bi sljedeće godine postavili ambicioznije ciljeve“, rekao je Goran Kalanj i dodao: „Dva su modela naplate, kao pretplatu ili ako naš tim radi onda se plaća naš rad, onda je platforma besplatna.“

Slovenski Epilog ima niz odvojenih modula i produkata, a Zijad Redžić, glavni arhitekt FIYU platforme objasnio je što je oduševilo klijenta:

„Mi smo njima na jedinstvenoj platformi omogućili razvoj svih tih modula i produkata.

Imaju code reusability ogroman, knowledge sharing ogroman. Znači, nemaju rupu u znanju. Svi ljudi koji su radili, samo nastavljaju raditi aplikacije.“

Tagovi: Serengeti, platforma za brzi razvoj, Gregor Rudolf, Epilog, Goran Kalanj, platforma FIYU
PROČITAJ I OVO
CVC Capital Partners odgodio ponudu o preuzimanju Toshibe
ODGODA
CVC Capital Partners odgodio ponudu o preuzimanju Toshibe
NEW YORK - CVC Capital Partners odgodit će podnošenje službenog prijedloga za kupnju Toshibe Corp, nakon što je japanska industrijska grupa imenovala novog izvršnog direktora, izvijestio je Nikkei u petak.
Slovenija na dražbi za 5G frekvencije prikupila više novca od očekivanja
5G
Slovenija na dražbi za 5G frekvencije prikupila više novca od očekivanja
LJUBLJANA - Danas je Agencija za komunikacijske mreže i usluge (Akos) uspješno zaključila važnu aukciju frekvencijskih opsega za javne mobilne usluge, uključujući 5G mreže.
Ministarstvo: Cuspis, IN2 i Ericsson Nikola Tesla uključeni u praćenje cijepljenja
REAKCIJE
Ministarstvo: Cuspis, IN2 i Ericsson Nikola Tesla uključeni u praćenje cijepljenja
ZAGREB - Ministarstvo zdravstva izvijestilo je u petak da su tvrtke Cuspis, in2 i Ericsson Nikola Tesla uključene u programsko rješenje za praćenje postupka cijepljenja, a platformu CijepiSe naziva terminom koji se u medijima koristio za to cjelovito programsko rješenje.
Google je obmanjivao Australce informacijama o korištenju podataka
OBMANA
Google je obmanjivao Australce informacijama o korištenju podataka
CANBERRA - Australski savezni sud utvrdio je da je Google obmanjivao potrošače informacijama o korištenju osobnih podataka prikupljenih mobilnim uređajima s operativnim sustavom Android, objavio je u petak regulator za zaštitu tržišnog natjecanja.
Magenta 1 slavi peti rođendan i poklanja do mjesec dana neograničenog interneta
ROĐENDAN
Magenta 1 slavi peti rođendan i poklanja do mjesec dana neograničenog interneta
ZAGREB - Magenta 1, jedinstveni proizvod Hrvatskog Telekoma u kojem su objedinjene sve telekom usluge uz brojne pogodnosti za korisnike, obilježava pet godina od svog predstavljanja na tržištu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE