GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šef Porsche Digitala: Zagreb vidim kao europski IT centar

Šef Porsche Digitala: Zagreb vidim kao europski IT centar
PERSPEKTIVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2021 / 12:41
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - U rujnu 2020. Porsche Digital otvorio je novu lokaciju u Zagrebu. Zajedno s hrvatskom tehnološkom tvrtkom Infinum, podružnica proizvođača automobila sa sjedištem u Stuttgartu pokrenula je zajedničko ulaganje Porsche Digital Hrvatska.

U intervjuu za Večernji list, Stefan Zerweck, direktor tehničke službe tvrtke Porsche Digital i Tomislav Car, direktor tvrtke Infinum, osvrću se na prve mjesece rada zajedničke tvrtke, projekte na kojima rade i otkrivaju kako se suradnja razvija. Porsche Digital ima urede širom svijeta. Od rujna prošle godine tim iz Zagreba pridružio se mreži digitalnih programera.

"Porsche Digital radi na razvoju novih digitalnih poslovnih modela, a svojim kupcima nudimo vrhunske digitalne usluge. Nastojimo razmišljati globalno i ponašati se u skladu s potrebama tržišta. Zbog toga smo strateški razvili globalnu mrežu na raznim lokacijama - uključujući tržišta poput SAD-a i Kine, ali i središta digitalnog razvoja u Europi i Izraelu. Zagreb vidimo kao jedno od najperspektivnijih inovacijskih središta na kontinentu. Zahvaljujući lokalnom sveučilištu usmjerenom na obrazovanje u IT-u i znanosti, grad ima raznolike talente na tehnološkoj i razvojnoj sceni. Osim toga, pronašli smo sjajnog partnera u Infinumu - rekao je Stefan Zerweck.

S druge strane, Infinum zapošljava oko 300 ljudi širom Europe i Sjedinjenih Država. Njegovi timovi dizajniraju i razvijaju digitalne proizvode koji kupcima omogućavaju učinkovitije poslovanje, a kupcima pojednostavljuju život. I sada postoji partnerstvo s Porsche Digitalom, koji je zainteresiran za aktivan ulazak na tržište u Hrvatskoj.

"Dugoročno je fokus Porsche Digital Hrvatska širenje postojeće mreže međunarodnih stručnjaka koji će raditi na poboljšanju kvalitete i sudjelovati u razvoju novih digitalnih rješenja koja koriste pojedinci i tvrtke. Nastavit ćemo podizati kvalitetu postojeći proizvodi i usluge iz portfelja Porschea. tehnološka rješenja. Cilj nam je poboljšati digitalno iskustvo i način života kupaca i klijenata Porschea ", rekao je Tomislav Car.

Objasnio je da je, na primjer, zadatak dizajnirati i razviti softver, s posebnim naglaskom na umjetnu inteligenciju, strojno učenje i poboljšanje korisničkog iskustva s tehnologijom.

Tagovi: Porsche Digital, Infinum, Zagreb, Stefan Zerweck, Tomislav Car
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE