GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Samsung predstavio novu generaciju savitljivih zaslona

Samsung predstavio novu generaciju savitljivih zaslona
ZASLONI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2021 / 08:06
Autor: SEEbiz / vidi.hr
ZAGREB - Samsung Display je na Display Week 2021 događanju predstavio nekoliko zanimljivih konceptualnih uređaja sa savitljivim zaslonima iduće generacije.

Prvi među njima je dvostruko presavitljivi OLED zaslon (slika gore) koji se može koristiti kao pametni telefon. Kada se rastvori uređaj ima dijagonalu od 7,2 inča, što ga smješta negdje između 6,7-inčnog Galaxy Z Flipa i 7,6-inčnog Galaxy Folda 2.

Samsung je predstavio i "slidable" OLED zaslon koji se razvlači horizontalno, što nas malo podsjeća na slične uređaje koje su već predstavili LG i TCL.

Kako se čini, Samsung bi uskoro mogao lansirati i preklopni Galaxy tablet, jer je na događanju prikazan 17-inčni zaslon s omjerom stranica 4:3 (kada je otvoren), odnosno prilično veći u odnosu na 13,3-inčni ThinkPad X1 uređaj koji je predstavio Lenovo.

I na kraju, prikazan je jedan laptop kojem je glavni adut selfi kamera skrivena ispod zaslona, što omogućuje iskoristivost čitavog zaslona od ruba do ruba. Takvu tehnologiju smo također već mogli vidjeti i to kod ZTE-ovog Axon 20 5G telefona, a ove se godine očekuju i Xiaomijevi telefoni koji će imati skrivenu kameru ispod zaslona.

U svakom slučaju Samsung očito svoje planove sa savitljivim i preklopnim zaslonima gura i dalje, mada su neki drugi proizvođači odustali ili barem malo posustali s njima.

Nadamo se samo da cijene takvih uređaja neće biti pretjerane kao što je bilo slučaj s prvom generacijom.

Tagovi: Samsung, Samsung Display, savitljivi zasloni, Samsung Electronics, Samsung Galaxy S10 5G, Samsung Galaxy Tab S6 5GTM Roh
PROČITAJ I OVO
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE