GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Samsung na virtualnom događaju Unbox and Discover predstavio najnovije audiovizualne uređaje za 2021.

Samsung na virtualnom događaju Unbox and Discover predstavio najnovije audiovizualne uređaje za 2021.
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2021 / 11:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Tvrtka Samsung Electronics Co., Ltd. je na svojem virtualnom događaju Unbox & Discover, predstavila najnovije modele Micro LED, Neo QLED te Lifestyle televizora, kao i računalnih monitora te soundbarova.

Predstavljene Samsung inovacije omogućuju korisnicima audiovizualnih uređaja vrhunsko iskustvo te brojne mogućnosti za olakšanje svakodnevnice, uključujući posao, međusobnu povezanost te uživanje u omiljenim sadržajima.

„Ponosni smo što neprestano inoviramo kako bismo svakodnevni život korisnicima učinili jednostavnijim i povezanijim. Prošla godina pretvorila je naše domove u virtualne urede, škole i teretane, zbog čega smo preko noći postali ovisni o tehnologiji koja nas okružuje. Tako nam je televizor postao svakodnevni digitalni asistent, zbog čega u 2021. godini Samsung nastavlja redefinirati ulogu televizora prema svim životnim stilovima korisnika.“, izjavio je James Fishler, viši potpredsjednik Odjela za kućnu zabavu, Samsung Electronics America.

Kao potvrdu svoje inovativnosti, tvrtka za neovisna istraživanja Omdia proglasila je Samsung vodećim proizvođačem televizijskih tehnologija već 15. godinu zaredom zahvaljujući brojnim inovacijama te udjelu na tržištu.

Micro LED tehnologija dostupna unutar četiri zida

Uz vrhunsku svjetlinu, duboku crnu boju i kvalitetu slike od koje zastaje dah, Micro LED tehnologija pruža revolucionarno vizualno iskustvo pomoću anorganskih LED lampica koje sprječavaju efekt izgaranja piksela za dugotrajnost kvalitete prikaza. Prije se tehnologija koristila isključivo za profesionalne svrhe, a sada korisnici unutar svoja četiri zida mogu osjetiti kinematografsko iskustvo na televizoru prekrasnog dizajna gotovo bez rubova. Pomoću 4Vue (Quad View) opcije, korisnici mogu istovremeno gledati do četiri izvora sadržaja odjednom.

Micro LED televizori bit će globalno dostupnim u veličinama od 110, 99 te 88 inča već krajem ožujka, dok će na jesen biti dostupna i verzija od 88 inča, a u planu je i model od 76 inča.

Neo QLED televizori za svačiji životni stil

Televizor svakom korisniku pruža uživanje u omiljenim sadržajima, zbog čega je Samsung Neo QLED razvijen kako bi se maksimalno poboljšalo korisničko iskustvo. Samsung Neo QLED televizori opremljeni su Neo Quantum procesorima te najnovijim Quantum Mini LED lampicama koje pružaju savršen izvor svjetlosti. S velikom dubinom crne boje te optimiziranom razinom svjetlosti, Neo QLED televizori pružaju realističan prikaz bez obzira na sadržaj zaslona.

Za sve korisnike čiji je hobi gejming, Samsung se udružio s AMD-om kako bi razvio prvi televizor s Freesync Premium Pro podrškom za gejming na računalu i konzoli, omogućavajući izuzetno HDR gejming iskustvo na Neo QLED televizorima. Uz to, najnoviji Samsung Game Bar pomaže igračima da brzo prate što se događa na zaslonu, a tu je i Super Ultrawide Gameview za gejming na iznimno visokim odnosima rezolucije.

Što se tiče mogućnosti kućnog treninga i održavanja osobne kondicije, Samsung Neo QLED televizori dolaze i s aplikacijom Samsung Health te personaliziranim Smart Trainerom . Uz dodatnu kameru koja se prodaje odvojeno, Smart Trainer koristi umjetnu inteligenciju za analizu kondicije korisnika i pružanje povratnih informacija za osobni tjelesni napredak.

Samsung Neo QLED modeli televizora u 8K rezoluciji (QN800A i QN900A) bit će dostupni u veličinama od 65, 75 i 85-inča, dok će 4K modeli (QN95, QN90, QN85, QN90A i QN85A) biti dostupni u još širem izboru veličina, počevši od 50 inča, uključujući i Hrvatsku.

Prošireni portfelj Lifestyle televizora

Za sve korisnike kojima su važne tehnologije koje odgovaraju na specifične potrebe i lako se uklapaju u interijer, Samsung je na događaju otkrio i najnovije modele Lifestyle televizora. Tako The Frame televizor pretvara svoj zaslon u umjetničko djelo, dok AI tehnologija pruža daljnje preporuke na temelju korisnikovih prijašnjih odabira. The Frame je također povećao pohranu s 500 MB na 6 GB, čime korisnici mogu pohraniti do 1200 fotografija. Osim poboljšanog Slim Fit zidnog nosača, korisnici mogu zamijeniti okvire televizora s pet različitih opcija i više od drugih dobavljača. Nadalje, najnoviji okviri The Frame televizora sada su i još tanji s debljinom od samo 24,9 milimetara.

U 2021. godini, The Frame televizori dolaze i s My Shelf dodatnom opremom koja se pričvršćuje na okvire za prilagodbu dekora i boja. My Shelf oprema može se pričvrstiti na veličine okvira od 55 inča, 65 inča i 75 inča, a bit će dostupna u četiri različite boje: bež, bijela, smeđa i crna.

Svima onima koji traže kinematografsko iskustvo u vlastitom domu zanimanje će izazvati i najnoviji The Premiere - prvi trostruki laserski projektor u industriji s 4K rezolucijom, čiji se minimalistički dizajn lako uklapa u svaki prostor.

Isto tako, na događaju su prikazini i The Terrace televizori za korištenje na otvorenom s optimiziranim prikazom, zvukom i značajkama za vanjske uvjete. The Terrace je dizajniran s otpornošću na vremenske uvjete, što potvrđuje IP55 certifikat za zaštitu od vode i prašine, a sam televizor se jednostavno instalira i lako povezuje s mrežom. The Terrace je dostupan u dimenzijama 55 i 65 inča, a novi model Full Sun od 75 inča bit će dostupan na ljeto 2021.

Zasloni za poslovnu produktivnost i gejming

Na događaju je također prikazan i najnoviji Samsung Smart Monitor kao uređaj koji spaja najbolje karakteristike računalnih monitora i televizora. Smart Monitor lako se spaja Wi-Fi mrežom, Bluetoothom, Wireless DeXom i Apple AirPlayom 2, omogućujući korisnicima rad bez potrebe za povezivanjem s računalom.

Samsung također proširuje Quantum MiniLED zaslone i to vrhunskim gejming značajkama. Zakrivljenost zaslona od 1000R, u kombinaciji s Quantum MiniLED tehnologijom, igračima pruža nevjerojatan osjećaj gejminga. Također, novi Odyssey G9 računalni monitor pridružuje se cjelovitoj liniji zakrivljenih i ravnih Samsung Odyssey gejming monitora.

Za sve kojima je potreban zaslon za kreativno izražavanje i prezentacije, Samsung je demonstrirao i 75-inčnu Interactive Display Flip digitalnu ploču na kojoj je moguće pisati i crtati. Interactive Display Flip nudi povezujuće značajke za hibridni rad i učenje koji uz optimiziranu 4K kvalitetu slike i lako čitljive vizualne elemente pruža sve što je potrebno za kreativan rad, zajedničke sastanke i dijeljenje sadržaja. Na ovoj digitalnoj ploči može istovremeno sudjelovati 20 korisnika, pri čemu se lako sinkroniziraju i svi njihovi preostali uređaji poput pametnog telefona. Uz najnoviju verziju od 75 inča, Samsung Interactive Display Flip digitalna ploča dostupna je i varijantama od 55, 65 i 85 inča.

Zvuk koji upotpunjava vrhunsko vizualno iskustvo

Samsung je itekako poznat po svojim soundbar uređajima, gdje Q soundbar modeli u 2021. sada uključuju i ekskluzivnu Q-Symphony tehnologiju koja sinkronizira zvuk sa Samsung televizora za reprodukciju poboljšanog trodimenzionalnog zvuka, pritom analizirajući okolinu i pozicionirajući zvuk u najboljem mogućem smjeru.

Za potpuno, duboko i bogato zvučno iskustvo u omiljenim sadržajima, Q950A može se pohvaliti prvim industrijskim zvukom od čak jedanaest 1.4 kanala koji dovodi korisnika u središte radnje, a nova značajka Bass Boost pruža još bolju dubinu zvuka u samo nekoliko dodira. Za one koji puštaju glazbu sa svojih mobilnih uređaja, korisnici sada imaju na raspolaganju i Tap Sound mogućnost za još lakše povezivanje. Q950A radi s više glasovnih pomoćnika, uključujući Amazon Alexa i Bixby, što olakšava preuzimanje potpune kontrole nad zvučnim iskustvom.

Tagovi: Samsung Electronics, Samsung Smart Monitor, Samsung, Samsung Neo QLED
PROČITAJ I OVO
Samsung će dobiti potporu od 6,4 milijardi dolara za svoju tvornicu čipova u SAD-u
ENORMNO
Samsung će dobiti potporu od 6,4 milijardi dolara za svoju tvornicu čipova u SAD-u
WASHINGTON - Američka vlada objavila je danas da će južnokorejskom tehnološkom divu Samsungu odobriti 6,4 milijarde dolara (šest milijardi eura) za proširenje svoje tvornice čipova u Teksasu.
Apple će dopustiti emulatore za retro igre
POTEZI
Apple će dopustiti emulatore za retro igre
SAN FRANCISCO - Američki tehnološki div Apple odlučio je omogućiti emulatore za igranje videoigara na svom App Storeu.
Samsung Next se povlači iz izraelske tehnološke industrije
POVLAČENJE
Samsung Next se povlači iz izraelske tehnološke industrije
SEUL - Još jedna pobjeda propalestinskog pokreta Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) zabilježena je nakon što je Samsung Next, inovacijski sektor korejskog tehnološkog diva Samsunga, najavio gašenje svojih operacija u Tel Avivu.
Njemačkoj bi do 2040. moglo nedostajati čak 660.000 IT stručnjaka
MANJAK
Njemačkoj bi do 2040. moglo nedostajati čak 660.000 IT stručnjaka
BERLIN - Manjak informatičkih stručnjaka u njemačkom gospodarstvu sljedećih će se godina znatno povećati ako se ne poduzmu protumjere, pokazalo je dugogodišnje istraživanje digitalne udruge Bitkom.
Jack Ma se oglasio, dionice Alibabe uzletjele
UZLET
Jack Ma se oglasio, dionice Alibabe uzletjele
PEKING - Osnivač Alibabe Jack Ma u srijedu je pohvalio reorganizaciju i promjenu tvrtke tijekom burne prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE