GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Samsung Electronics broj jedan na svjetskom tržištu OLED monitora

Samsung Electronics broj jedan na svjetskom tržištu OLED monitora
NA VRHU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2024 / 10:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Tvrtka Samsung, svjetski predvodnik u industriji ekrana, osigurala je vrhunsku poziciju u globalnoj prodaji OLED monitora samo godinu dana nakon lansiranja svog prvog gejming monitora, OLED modela — 34" Odyssey OLED G8 (model G85SB).

Prema podacima International Data Corporation (IDC), Samsung Electronics je zauzeo vodeću poziciju na svjetskom tržištu OLED monitora ostvarivši udio od 34,7% temeljen na ukupnom prihodu, i vodeću poziciju po udjelu u prodaji sa 28,3% prodanih OLED monitora u 2023. godini.1

„Tržište OLED monitora iznimno je konkurentno, pa osvajanje vrhunske pozicije zahtijeva neusporedivu inovaciju i kvalitetu proizvoda," izjavio je Hoon Chung, izvršni potpredsjednik Odjela za vizualne zaslone u Samsung Electronics. „Ovaj uspjeh govori o našoj ustrajnosti prema izvrsnosti i razumijevanju potreba korisnika, ključnim faktorima u proizvodnji izvanrednih OLED monitora za gejmere diljem svijeta."

Samsung je također zadržao svoje vodstvo na cjelokupnom globalnom tržištu gejming monitora već petu godinu zaredom, bilježeći udio na tržištu od 20,8% u smislu ukupnog prihoda.2

Od ulaska na tržište OLED zaslona, Samsung nastavlja inovirati i dobivati priznanja za nove monitore, uključujući Odyssey OLED G9 (model G95SC), koji je dobio priznanje od stručnjaka i recenzenata diljem svijeta.

Na sajmu CES 2024., Samsung je najavio proširenje svoje linije OLED monitora, predstavivši tri nova proizvoda:

Odyssey OLED G8 (model G80SD), s 32" 4K UHD rezolucijom, omjerom slike 16:9, osvježavanjem od 240Hz i vremenom odziva od 0,03 ms (GtG1)
Odyssey OLED G6 (model G60SD), s 27" QHD rezolucijom, omjerom slike 16:9, osvježavanjem od 360Hz i vremenom odziva od 0,03 ms (GtG)
Ažurirani Odyssey OLED G9 (model G95SD), s 49" dual QHD rezolucijom u omjeru slike 32:9, osvježavanjem od 240Hz i vremenom odziva od 0,03 ms (GtG) te novim značajkama

Novi OLED proizvodi zadivili su prve recenzente i već osvojili nagrade. Na CES-u — najpoznatijem tehnološkom događaju na svijetu — Odyssey OLED G9 proglašen je CES® 2024. dobitnikom nagrade za inovaciju.2

Samsung će nastaviti uvoditi raznolikosti u svoju liniju gejming monitora predstavljanjem novih Odyssey OLED modela, koji će koristiti Samsung OLED tehnologiju. Ova inovacija slijedi uspjeh serije Odyssey Neo s Quantum Mini LED tehnologijom, kao i Odyssey Ark, koji je predstavio revolucionarno sučelje i oblik.

Tagovi: Samsung, oled
PROČITAJ I OVO
Katastrofična najava kuma umjetne inteligencije: Ugrožen nam je opstanak
UPOZORENJE
Katastrofična najava kuma umjetne inteligencije: Ugrožen nam je opstanak
LONDON - Računalni znanstvenik Geoffrey Hinton "kum" je umjetne inteligencije koji vjeruje da će vlade morati omogućiti univerzalni temeljni dohodak kao odgovor na nejednakost koju uzrokuje umjetna inteligencija.
Microsoft nudi klijentima u oblaku alternativu Nvidia čipovima
ČIPOVI
Microsoft nudi klijentima u oblaku alternativu Nvidia čipovima
REDMOND - Američka softverska tvrtka Microsoft najavila je da planira ponuditi svojim kupcima na području cloud usluga platformu AMD-ovih čipova za umjetnu inteligenciju (AI) kako bi konkurirala konkurentskoj, puno većoj tvrtki NVIDIA.
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
REGULATOR
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
BRUXELLES - Europska komisija odredila je Microsoftu da do 27. svibnja obvezno dostavi dokumente koji se odnose na korištenje generativne umjetne inteligencije (AI) u njegovoj tražilici Bing.
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
AI
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
NEW YORK - Reddit je najavio partnerstvo s tvorcem ChatGPT-a OpenAI kojim će chatbot dobiti pristup sadržaju Reddita, a istovremeno će na platformu društvenih medija unijeti alate umjetne inteligencije (AI).
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
DOBRA GODINA
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
PEKING - Kineski Baidu nadmašio je u četvrtak procjene analitičara za prihode u prvom tromjesečju, potaknut oporavkom prodaje oglašavanja i većom potražnjom za njegovim proizvodima u oblaku koji pokreću AI.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE