GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ryan Cohen kupio udjel u Alibabi

Ryan Cohen kupio udjel u Alibabi
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2023 / 08:37
Autor: SEEbiz / Bloomberg
NEW YORK - Investitor u meeme dionice Ryan Cohen preuzeo je udio u Alibaba Group Holding Ltd.

Cohen, koji je okupio pojedinačne ulagače u dionice kako bi pomogao pokrenuti dionice kompanija na umoru poput GameStop Corp., izgradio je udio vrijedan stotine milijuna dolara u drugoj polovici prošle godine, rekli su ljudi upoznati s tim pitanjem, tražeći da ostane anoniman dok razgovaraju privatne komunikacije.

Poduzetnik, koji je postao idol amaterskim ulagačima nakon što se zalagao za dobro poznate, ali slabe dionice poput Bed Bath & Beyond Inc., kontaktirao je Alibabin odbor u kolovozu kako bi iznio slučaj da su njegove dionice podcijenjene, rekli su ljudi, potvrđujući izvješće u Wall-u Street Journal. To se temelji na stajalištu da može postići dvoznamenkasti rast prodaje i gotovo 20% rasta slobodnog novčanog toka u sljedećih pet godina.

Takva izvedba zahtijevala bi povratak na vrtoglave stope rasta koje je najveća kineska tvrtka za e-trgovinu nekoć rutinski postizala - prije nego što je postala visokoprofilna meta pekinškog slamanja tehnoloških divova. Vlada je 2021. godine prisilila Alibabu i konkurente kao što je Tencent Holdings Ltd. da preinače poslovnu praksu, poništivši vrhunski rast u vrijeme kada su korona ograničenja opteretila gospodarstvo.

Tvrtka čiji je suosnivač milijarder Jack Ma objavila je iznenađujući gubitak u posljednjem tromjesečju, budući da su prihodi ponovno jedva porasli.

Cohen ulazi u vlasništvo Alibabe u trenutku otvaranja kineske ekonomije i optimističnih predviđanja analitičara u vezi nje.

Od Goldman Sachs Group Inc. do Morgan Stanleyja, sve veći broj stratega je dao pozitivne pozive nakon Xi Jinpingovog izlaska iz Covid Zero i obećao da će okončati pritisak na tehnološki sektor. Promjene su potaknule rast Hang Seng Tech Indexa od otprilike 60% od najniže vrijednosti u listopadu, što je rekordan uspjeh iako je tržišna vrijednost mjerenja još uvijek upola niža od svoje vrhunske vrijednosti iz veljače 2021.

"Cohenov ulazak može biti općenito pozitivan za dionice Alibabe, a s obzirom na njegovu široku sljedbenost, trebao bi podići raspoloženje za kinesku tehnologiju općenito", rekao je Jin Rui Oh, direktor tvrtke Mariana UFP LLP u Singapuru.

Cohen je pomogao izgraditi Chewy.com u diva za opskrbu kućnim ljubimcima koji je prodan za 3 milijarde dolara, a zatim je predsjedao odborom zaduženim za transformaciju prodavača videoigara GameStop.

Tagovi: Ryan Cohen, Alibaba, GameStop, meme dionice, kineska ekonomija, Jack Ma
PROČITAJ I OVO
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE