GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rezultati Nvidije nadmašili očekivanja

Rezultati Nvidije nadmašili očekivanja
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2024 / 22:39
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Nvidia je objavila rezultate koji su nadmašili očekivanja Wall Streeta za zaradu i prodaju, te je rekla da će prihod tijekom tekućeg tromjesečja biti bolji od očekivanog.

Dionice Nvidije porasle su manje od 7% u produženom trgovanju.

Evo što je tvrtka objavila u usporedbi s onim što je Wall Street očekivao, na temelju ankete analitičara LSEG-a, ranije poznatog kao Refinitiv:

Zarada: 5,15 USD po dionici, prilagođeno, naspram očekivanih 4,64 USD po dionici.
Prihod: 22,10 milijardi dolara, naspram očekivanih 20,62 milijarde dolara.

Nvidia je rekla da očekuje 24,0 milijarde dolara prodaje u tekućem kvartalu. Analitičari koje je anketirao LSEG tražili su 5,00 dolara po dionici na 22,17 milijardi dolara prodaje.

Nvidia je zabilježila 12,29 milijardi dolara neto dobiti tijekom tromjesečja, ili 4,93 dolara po dionici, što je povećanje od 769% u odnosu na prošlogodišnjih 1,41 milijardu dolara ili 57 centi po dionici.

Nvidia je bila glavni korisnik nedavne opsjednutosti tehnološke industrije velikim modelima umjetne inteligencije, koji su razvijeni na tvrtkinim skupim grafičkim procesorima za poslužitelje.

Nvidijin ukupni prihod porastao je za 265% u odnosu na prošlu godinu, temeljen na snažnoj prodaji AI čipova za poslužitelje, posebno tvrtkinih "Hopper" čipova poput H100, navodi se.

Ta je prodaja prijavljena u tvrtkinom poslovanju podatkovnog centra, koji sada čini većinu Nvidijinih prihoda. Prodaja podatkovnih centara porasla je 409% na 18,40 milijardi USD.

Tvrtkino poslovanje s igrama, koje uključuje grafičke kartice za prijenosna i osobna računala, poraslo je samo 56% u odnosu na prethodnu godinu na 2,87 milijardi dolara. Grafičke kartice za igranje bile su Nvidijin primarni posao prije nego što su njezini AI čipovi počeli uzimati maha, a neke od Nvidijinih grafičkih kartica mogu se koristiti za AI.

Nvidijine manje tvrtke nisu pokazale isti meteorski rast. Njegovo automobilsko poslovanje palo je 4% na 281 milijun dolara prodaje, a njegovo OEM i ostalo poslovanje, koje uključuje kripto čipove, poraslo je 7% na 90 milijuna dolara. Nvidijin posao proizvodnje grafičkog hardvera za profesionalne aplikacije porastao je 105% na 463 milijuna dolara.

Tagovi: nVIDIA, AI, dionice
PROČITAJ I OVO
Slovenija će sufinancirati projekte na području računalnih čipova
ČIPOVI
Slovenija će sufinancirati projekte na području računalnih čipova
LJUBLJANA - Vlada se izvijestila o tijeku suradnje Slovenije sa zajedničkom europskom tvrtkom za računalne čipove Chips JU, koja među ostalim predviđa uspostavu nacionalnog kompetentnog centra za čipove.
Intel revidirao prognozu zbog novih sankcija protiv Kine
REVIZIJA
Intel revidirao prognozu zbog novih sankcija protiv Kine
DETROIT - Američki proizvođač čipova Intel priopćio je u srijedu da je Ministarstvo trgovine SAD-a povuklo određene izvozne dozvole za svoje proizvode kupcu u Kini, što je odluka koja će utjecati na zaradu tvrtke u drugom tromjesečju.
Huaweijev novi telefon koristi više kineskih dijelova, a i memorijski čip proizveden je u Kini
KINESKI DIJELOVI
Huaweijev novi telefon koristi više kineskih dijelova, a i memorijski čip proizveden je u Kini
PEKING - Huaweijev najnoviji vrhunski telefon ima više kineskih dobavljača, uključujući novi čip za pohranu flash memorije i poboljšani procesor čipa, pokazala je analiza rastavljanja, ukazujući na napredak koji Kina ostvaruje prema tehnološkoj samodostatnosti.
Airbnb nadmašio očekivanja analitičara, ali srezao prognoze
PRVI KVARTAL
Airbnb nadmašio očekivanja analitičara, ali srezao prognoze
NEW YORK - Airbnb je u srijedu objavio rezultate za prvo tromjesečje koji su nadmašili procjene analitičara, ali su ponudili smjernice slabije od očekivanih. Dionice su pale više od 5% u produženom trgovanju.
Samsung Electronics broj jedan na svjetskom tržištu OLED monitora
NA VRHU
Samsung Electronics broj jedan na svjetskom tržištu OLED monitora
ZAGREB – Tvrtka Samsung, svjetski predvodnik u industriji ekrana, osigurala je vrhunsku poziciju u globalnoj prodaji OLED monitora samo godinu dana nakon lansiranja svog prvog gejming monitora, OLED modela — 34" Odyssey OLED G8 (model G85SB).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE