GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rezultati IBM-a iznad očekivanja analitičara

Rezultati IBM-a iznad očekivanja analitičara
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2020 / 22:45
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - International Business Machines (IBM) ugodno je iznenadio rezultatima za drugi kvartal i to prvenstveno zaslugom clouda.

IBM je neke od svojih temeljnih poslova izdvojio kako bi semogao fokusirati na računalstvo u oblaku, područje na kojemu su posljednjih godina zabilježene velike akcije dok kompanije pojačavaju digitalni pomak kako bi kontrolirale troškove i povećale učinkovitost.

Prihod od cloud poslovanja, koji je prethodno vodio IBM-ov novi šef Arvind Krishna, u drugom je tromjesečju porastao za 30%, na 6,3 milijarde dolara.

Krishna je preuzeo mjesto izvršnog direktora od Ginni Rometty u travnju, dok je bivšeg glavnog izvršnog direktora Bank of America Corp Howard Boville imenovao novim šefom IBM-ovog poslovanja u oblaku.

IBM-ov je ukupni prihod smanjen za 5,4%, na 18,12 milijardi USD, ali je nadmašio procjene analitičara koji su predviđali 17,72 milijarde dolara, pokazuju podaci IBES-a iz Refinitiva. Ako se izuzme utjecaj valutnih i poslovnih ulaganja, prihod je smanjen 1,9%.

Neto dobit tvrtke pala je na 1,36 milijardi dolara, odnosno 1,52 dolara po dionici, u kvartalu koji je završio 30. lipnja, s 2,5 milijardi dolara ili 2,81 dolara po dionici, koliko je ostvareno godinu ranije.

Izuzevši jednokratne stavke, tvrtka je zaradila 2,18 USD po dionici, iznad procjena od 2,07 USD po dionici.

Tagovi: International Business Machines, kompanija IBM, računarstvo u oblaku, cloud computing, Arvind Krishna
PROČITAJ I OVO
Apple napada monopol Googlea
TRAŽILICE
Apple napada monopol Googlea
CUPERTINO - Financial Times primjećuje da Apple ima dovoljno resursa da se natječe s Googleom.
Nebis: Komercijalna 5G mreža vrhunac ulaganja HT-a i velika razvojna prekretnica
5G
Nebis: Komercijalna 5G mreža vrhunac ulaganja HT-a i velika razvojna prekretnica
ZAGREB - Pokretanje komercijalne 5G mreže 'vrhunac' je kontinuiranih ulaganja Hrvatskog telekoma (HT) u infrastrukturu i kvalitetu mreže, a to je i velika razvojna prekretnica jer je 5G tehnologija jedan od ključnih preduvjeta za podizanje lokalne i nacionalne konkurentnosti, kaže predsjednik Uprave HT-a Kostas Nebis.
Amerikanci ipak dozvolili poslovanje s Huaweijem, ali ne za 5G opremu
ZELENO SVJETLO
Amerikanci ipak dozvolili poslovanje s Huaweijem, ali ne za 5G opremu
WASHINGTON - Određeni broj američkih kompanija u ICT i telekomunikacijskom sektoru, koje žele surađivati s kineskim Huaweijem i prodavati im svoje komponente unatoč sankcijama, odnedavno to mogu učiniti.
Srbija korak bliže 5G mreži
REGULATIVA
Srbija korak bliže 5G mreži

BEOGRAD - Dosadašnji Ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić doneo je 21. oktobra pravilnike o utvrđivanju plana raspodela frekvencija u dva opsega.

Instagram uvodi mjere suzbijanja širenja lažnih vijesti u vrijeme izbora u SAD-u
FAKE NEWS
Instagram uvodi mjere suzbijanja širenja lažnih vijesti u vrijeme izbora u SAD-u
NEW YORK - Instagram je u četvrtak najavio uvođenje promjena u svoju platformu za američke korisnike radi sprječavanja širenja lažnih vijesti u vrijeme održavanja predsjedničkih izbora 3. studenoga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE