GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rezultati Huaweija pod pritiskom, prihod potonuo 29 posto

Rezultati Huaweija pod pritiskom, prihod potonuo 29 posto
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2021 / 11:18
Autor: SEEbiz
PEKING - Huawei je u prvoj polovici 2021. ostvario prihod od više od 40 milijardi eura (320,4 milijarde CNY), a njegova je marža neto dobiti dosegla 9,8 posto, prema danas objavljenim polugodišnjim poslovnim rezultatima tvrtke.

Ukupni je prihod pao čak 29 posto.

Ostvareni prihod od poslovanja s pružateljima usluga iznosi više od 17 milijardi eura (136,9 milijardi CNY). Prihod (135,7 milijardi CNY) ostvaren u poslovanju s kupcima sličan je, dok je kod tvrtki veći od pet milijardi eura (42,9 milijardi CNY), pa su ukupni financijski rezultati od početka godine u skladu s prognozama.

Prema riječima sadašnjeg predsjednika Huaweija Erica Xua, 2021. godina bila je puna izazova.

"Izazovi koji su obilježili prethodno razdoblje definitivno nas čekaju u narednim godinama. Svijet će se suočiti s mnogim nepredvidivim okolnostima kroz koje će proći industrija informacijske i komunikacijske tehnologije. S obzirom na te izazove, postavili smo strateške ciljeve za sljedećih pet godina. godine.

"Naš cilj je preživjeti kroz održivost, a to ćemo postići stvaranjem praktičnih vrijednosti za naše klijente i partnere", rekao je Xu.

Kako bi ispunio svoj godišnji poslovni cilj, Huawei je stvorio mehanizam upravljanja kontinuitetom poslovanja i agilni sustav upravljanja operacijama. Ovo su strateške inicijative za daljnji razvoj:

- Optimiziranje portfelja za povećanje poslovne otpornosti
- Povećanje vrijednosti 5G -a i definiranje mreže od 5,5G sa suradnicima u industriji za poticanje evolucije mobilnih komunikacija
- Pružanje besprijekornog, korisnički orijentiranog i inteligentnog iskustva u svim scenarijima
- Inovacije za smanjenje potrošnje energije za svijet bez ugljika
- Rješavanje izazova kontinuirane opskrbe


Tagovi: Huawei, Eric Xu
PROČITAJ I OVO
Facebook će stvoriti 10.000 radnih mjesta u EU da pomogne izgraditi metaverzum
INVESTICIJE
Facebook će stvoriti 10.000 radnih mjesta u EU da pomogne izgraditi metaverzum
SAN FRANCISCO - Facebook, div društvenih mreža, objavio je u nedjelju da će stvoriti 10.000 visokokvalificiranih radnih mjesta u Europskoj uniji u idućih pet godina kako bi pomogao u izgradnji takozvanog metaverzuma.
Oracle najavljuje regionalni data centar u Srbiji
INVESTICIJE
Oracle najavljuje regionalni data centar u Srbiji
BEOGRAD - Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Vlade Srbije Mihajlo Jovanović i viši potpredsjednik prodaje aplikacija za Bliski istok, Afriku i zemlje centralne i istočne Evrope kompanije Oracle Leopoldo Boado Lama potpisali su Memorandum o razumijevanju koji bi trebalo da omogući formiranje regioanlnog data centra u Kragujevcu u sklopu Državnog data centra.
King ICT pregovara o preuzimanju Omega Softwarea
PREGOVORI
King ICT pregovara o preuzimanju Omega Softwarea
ZAGREB - Drugi najveći sistemski integrator u Hrvatskoj, King ICT u sastavu grupacije M SAN, navodno je pred potpisivanjem ugovora o kupnji IT tvrtke koja je za državu napravila neke od najuspješnijih IT sustava, poput eVisitora za praćenje turista, i eFondova za digitalizaciju prijave i provedbe projekata EU.
Fredriksen: Za 5G potrebna dobra suradnja operatora, dobavljača i industrija
5G
Fredriksen: Za 5G potrebna dobra suradnja operatora, dobavljača i industrija
ZAGREB - Europa kaska za Azijom u razvoju 5G tehnologija jer se 5G spektar u zemljama tek postavlja, uključujući Hrvatsku, a da bi zaživjela i donijela koristi potrebna je suradnja operatora, dobavljača i različitih industrija, ocjena je izvršnog potpredsjednika Huaweija za regiju Nordic i CEE Kennetha Fredriksena.
Microsoft gasi LinkedIn u Kini
GAŠENJE
Microsoft gasi LinkedIn u Kini
ZAGREB - Microsoft gasi svoju društvenu mrežu LinkedIn u Kini uz objašnjenje da je poštivanje tamošnjih pravila postajalo prevelik izazov, objavio je BBC u četvrtak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE