GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Restrukturiranje LinkedIna, Weiner odlazi

Restrukturiranje LinkedIna, Weiner odlazi
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2020 / 18:42
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Jeff Weiner, izvršni direktor LinkedIna, u sklopu restrukturiranja tvrtke prepušta upravljačku palicu svom prvom zaposleniku Ryanu Roslanskom.

Roslansky je trenutno potpredsjednik Odjela za proizvodnju, a jednako kao i Weiner, odgovarat će direktno Satyi Nadelli, prvom čovjeku Microsofta.

Kako piše Wall Street Journal, Weiner će s prvim danom lipnja napustiti svoju trenutnu poziciju i početi obnašati funkciju predsjednika Uprave LinkedIna. Njegova će zadaća biti podrška direktorima u kompaniji i uklanjanje predrasuda pri zapošljavanju, odnosno stvaranje "jednakih šansi za svakog člana globalne radne snage", pojasnio je.

- Jednostavno sam osjetio da je pravo vrijeme. Htio sam raditi u kompaniji dok me god to čini sretnim, no budući da i dalje volim ovaj posao i da vlastitu svrhu poistovjećujem sa svrhom i vizijom platforme, ne mogu napustiti LinkedIn – rekao je.

Jeffa Weinera zaposlio je sam osnivač popularne platforme Reid Hoffman, a bio je izvršni direktor LinkedIna nešto više od 11 godina. Desna ruka bila mu je upravo Roslansky te je taj dvojac pomogao pri razvoju kompanije koja se bavila posredstvom pri zapošljavanju u globalnu platformu za povezivanje poslodavaca i stručnjaka u potrazi za poslom. Kada je Weiner preuzeo ulogu šefa LinkedIna u 2008., ta je platforma bilježila godišnje prihode od 78 milijuna dolara. Lani je kompanija uprihodila 7,5 milijardi dolara, a može se pohvaliti i s otprilike 675 milijuna korisnika te 16.000 zaposlenika. Tijekom svog mandata Weiner je nadgledao i inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO) LinkedIna, kao i Microsoftovo 26 milijardi dolara vrijedno preuzimanje platforme prije četiri godine.

- Unatoč našoj veličini i utjecaju koji imamo, na mnogo se načina čini kao da tek počinjemo – poručio je svojim zaposlenicima.

Tagovi: LinkedIn, Jeff Weiner, Ryan Roslanski
PROČITAJ I OVO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE