GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Q otvara ured u Londonu i najavljuje daljnje širenje

Q otvara ured u Londonu i najavljuje daljnje širenje
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2021 / 10:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - IT tvrtka Q najavila je kako krajem rujna otvara svoj ured u jednom od najznačajnijih poslovnih središta svijeta - Londonu. Za londonski ured bit će zadužen Vedran Tolić, jedan od osnivača Q-a i operativni direktor koji se seli u englesku metropolu, a podršku će mu pružiti direktor londonskog ureda Jesse Belgrave.

“Otvaranje ureda u Londonu je veliki korak naprijed za širenje Q-a jer stvara dodatnu vrijednost za postojeće klijente i otvara nam priliku za upoznavanje novih klijenata. Osim toga, već tražimo nove kadrove u Londonu, a istražujemo i potencijalnu akviziciju jedne londonske kompanije”, ističe Vedran Tolić, suosnivač i operativni direktor Q-a.

Otvaranje ureda u Londonu označava novi iskorak, a u Q-u očekuju da će se zahvaljujući novom uredu moći još snažnije fokusirati na strateške projekte velikih brendova. Kompanija bilježi niz uspješnih suradnji s tamošnjim kompanijama kao što su The Times, BBC, Smart, uSwitch i mnoge druge.

“London je trenutno naše najveće tržište, a novi ured će nam pomoći da tamo još snažnije gradimo svoju poziciju. Većina naših klijenata su velike korporacije i da bismo s njima radili globalno moramo biti lokalni”, najavljuje Filip Ljubić, suosnivač i izvršni direktor Q-a.

Domaća IT tvrtka ovim je potezom ostvarila značajan korak naprijed prema svojem cilju razvoja mreže ureda u svjetskim metropolama. Pozitivne vijesti o širenju dolaze nakon uvrštavanja Q-a u top 5 posto IT kompanija u svijetu po zadovoljstvu zaposlenika od strane Peakona, dok se kompanija već preko godinu dana nalazi u elitnom društvu 20 najboljih svjetskih development tvrtki po Clutchu, vodećoj svjetskoj platformi za rangiranje IT tvrtki. Osim svjetskih nagrada, prema istraživanju portala Moj posao, Q je tvrtka s najzadovoljnijim zaposlenicima u kategoriji srednje velikih tvrtki, a broj novih stručnjaka koje zapošljavaju kontinuirano raste. Samo ove godine Q će povećati svoj tim tim za preko 100 novih ljudi.

Tagovi: tvrtka Q, Vedran Tolić, Jesse Belgrave
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE