GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predstavljen LG Wing 5G, mobitel s dva ekrana

Predstavljen LG Wing 5G, mobitel s dva ekrana
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.09.2020 / 09:41
Autor: SEEbiz / Bug.hr
ZAGREB - LG je predstavio novi smartphone – Wing 5G. Riječ je o mobitelu koji na vrlo zanimljiv način rješava problem ugradnje većeg broja zaslona uz zadržavanje pristojnih dimenzija uređaja.

LG Wing 5G dodatni zaslon skriva ispod glavnog, a do njega se dolazi zakretanjem glavnog zaslona za 90 stupnjeva, čime se dobiva svojevrsna modernija inačica mobitela KU950 iz 2007. godine.

Glavni zaslon je tipa P-OLED, a zahvaljujući tome što nema izreza i ureza unutar kojih bi se smjestila selfie kamera može se u potpunosti iskoristiti za prikaz sadržaja. Dijagonala zaslona je u skladu s današnjim standardima – 6,8 inča. Razlučivost zaslona je FHD+ odnosno 2.460 x 1.080 točaka, a omjer 20.5:9. Drugi, takozvani sekundarni zaslon je tipa G-OLED, manji je, dijagonala mu 3,9 inča, razlučivost 1.240 x 1.080 točaka, a omjer 1.15:1, piše Bug.hr.

Dodatni zaslon je zamišljen kao pomoćni na kojemu će se nalaziti sve što bi korisnicima moglo smetati u praćenju sadržaja na glasnom zaslonu, dakle tipkovnica i kontrole koje su sastavni dio svake mobilne aplikacije. Primjerice, dok korisnik gleda video na YouTubeu, sve kontrole za upravljanje reprodukcijom videa bit će prikazane na manjem, dodatnom zaslonu. Isto vrijedi i za korištenje kamere. Glavni zaslon će biti iskorišten kao tražilo, a donji za prikaz postavki i tipki kamera aplikacije. Kako su to u LG-ju zamislili najbolje će vam predočiti priloženi video zapisi.

Inače, LG navodi kako je zakretni mehanizam prošao kroz detaljne testove te kako će bez problema izdržati i 200.000 zakretanja. Ako se uzme u obzir kako za većinu radnji na mobitelu nećete imati potrebe za dodatnim zaslonom, mehanizam će bez problema raditi godinama. Dodatno, LG je dodatni zaslon zaštitio s Anti-Dust tehnologijom kako bi spriječio njegovo oštećenje grebanjem uslijed kojeg bi moglo doći prilikom zakretanja glavnog zaslona. Nadalje. Cijeli uređaj ima premaz koji ga štiti od vlage i vode prema standardu IP54. LG se pobrinuo i za otpornost na padove s visina do 1,2 metara, što je zajamčeno MIL-STD-810G standardom

Po pitanju hardvera LG Wing 5G spada u srednji razred, iako bi se po dizajnu na prvu pomislilo kako je riječ o flagshipu. Temelji se na Snapdragonu 765G, koji slovi za gamerski procesor (SoC) što znači kako ne bi trebalo biti nikakvih problema s izvođenjem multimedijalnih aplikacija i igara. Shodno tomu, ni Facebook, Instagram, WhatsApp, Viber i druge popularne aplikacije ne bi trebale imati problema u radu. LG Wing 5G ima 8 GB RAM-a i ovisno o inačici 128 ili 256 GB interne memorije. U slučaju potrebe za većim podatkovnim prostorom moguće ga je naknadno proširiti pomoću memorijske kartice microSD formata.

Mobitel ima ukupno četiri kamere, tri stražnje i jednu prednju. Glavna ima senzor od 64 MP, PDAF i OIS dok su druge dvije širokokutne razlučivosti 13 MP (117˚) i 12 MP (120˚). Selfie kamera ima razlučivost od 32 MP i motorizirana je što znači kako će većinu vremena biti skrivena od pogleda unutar kućišta. LG Wing 5G ima i par zgodnih funkcija vezano uz kameru – osim standardnog snimanja podržava i dvostruko snimanje gdje i prednja te stražnje kamere snimaju istovremeno. Također, Wing 5G podržava i gimbal mode za kojeg proizvođač tvrdi kako može zamijeniti pravi. Kada se aktivira gimbal mode na donjem zaslonu su prikazane sve kontrole koje bi korisnik imao na pravom gimbal stabilizatoru.

Iz svega navedenog vidljivo je kako LG s ovim mobitelom cilja na točno određenu vrstu korisnika – kreatore sadržaja poput YouTubera, bloggerima, vloggerima i slično. Osim za rad, mobitel je moguće koristiti i za zabavu te za snalaženje na putovanjima. Naime, zbog dvostrukog zaslona, olakšano je telefoniranje i istovremeno praćenje karte s uputama do odredišta.

Tagovi: LG Wing 5G, mobitel s dva ekrana, YouTube, blogeri, vlogeri
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE