GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potpisana dva memoranduma o suradnji Huaweija s osječkim fakultetima

Potpisana dva memoranduma o suradnji Huaweija s osječkim fakultetima
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2023 / 16:55
Autor: SEEbiz
PEKING - Huawei Technologies Hrvatska organizirao je posjet hrvatske delegacije globalnom sjedištu Huaweija u Kini u svrhu jačanja suradnje i potpisivanja dvaju memoranduma o suradnji u području digitalne poljoprivrede s fakultetom FAZOS i digitalne energetike s fakultetom FERIT.

Članovi delegacije su bili dekan Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek (FAZOS) prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić i prodekanica za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Ivana Majić te dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek prof. dr. sc. Tomislav Matić i prodekan izv. prof. dr. sc. Danijel Topić, kao i najistaknutiji studenti navedenih fakulteta.

Tijekom posjeta, članovi delegacije su s Huaweijevim stručnjacima razgovarali o potencijalima međusobne suradnje u budućnosti u svrhu razvoja digitalne poljoprivrede i digitalne energetike u Hrvatskoj.

Glavni direktor Huawei Hrvatska, Kevin Zhang izjavio je:

“Huawei je već godinama predvodnik digitalne transformacije diljem svijeta, a razvoj novih tehnologija omogućuje nam i razvoj poljoprivrede u potpuno novom smjeru. Upravo zato smo potpisali dva memoranduma o suradnji s hrvatskim fakultetima koji nam, kao naši partneri, pomažu u provedbi projekata i digitalizaciji poljoprivrede i energetike. Nastojat ćemo i dalje jačati suradnju s akademskom zajednicom koja pridonosi digitalnoj transformaciji cijelog društva.”

Delegaciji i potpisivanju memoranduma pridružio se i Dario Mihelin, veleposlanik Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini koji je istaknuo:

„Sretan sam zbog povoda zbog kojeg smo se okupili, a koji predstavlja konkretan korak u suradnji dviju zemalja, kao i zbog suradnje poznate tehnološke tvrtke Huawei i dvaju osječkih fakulteta. Grad Osijek u Hrvatskoj je poznat po razvoju informacijskih tehnologija i startupa. Upravo zato mi je drago što je Huawei prepoznao potencijal te se nadam da naše studente čeka uspješna budućnost u nekim od osječkih IT tvrtki koje već značajno pridonose hrvatskom BDP-u. Projekti suradnje koji doprinose digitalnoj transformaciji Hrvatske, a posebno Slavonije, zaslužuju punu pozornost i podršku Veleposlanstva u Narodnoj Republici Kini.“

Potpisivanjem dvaju novih memoranduma, Huawei će s fakultetima nastaviti provoditi krovni program Huawei for Digital Slavonia čiji je cilj podrška upotrebe novih znanja i tehnologija u poljoprivredi i jačanje znanja o najsuvremenijim tehnologijama, kao i projekata koje on pokriva. Kako bi studijski programi fakulteta bili aktualni i usklađeni s potrebama tržišta rada, ključna je učinkovita suradnja s tvrtkama kao što je Huawei, a uspjeh studenata dokazuje kako suradnja uspješno razvija talente koji će u budućnosti nastaviti raditi na digitalnoj transformaciji.
“Ova dugogodišnja suradnja pozicionira FAZOS kao lidera u području precizne poljoprivrede i razvijanju novih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji. Aktivno sudjelujemo u digitalnoj transformaciji društva i ruralnog prostora. Huawei nam u tome pruža potporu i omogućuje inovativno povezivanje modernih tehnologija i poljoprivrede“, istaknuo je prof. dr. Krunoslav Zmaić, dekan Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek.

Osim ceremonije potpisivanja memoranduma koja je predstavljala najznačajniji trenutak delegacijskog posjeta, organiziran je i posjet Huaweijevom pogonu gdje su imali prilike razgovarati s Huaweijevim stručnjacima o primjeni najnovije tehnologije u praksi.
Prof. dr. sc. Tomislav Matić, dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek rekao je:
“Suradnja s tvrtkom Huawei Technologies jedan je od uspješnih primjera suradnje kojom nam je omogućeno cjeloživotno obrazovanje naših nastavnika i edukaciju studenata u području najnovijih ICT tehnologija. Želimo stvarati nove talente koji će spremni izaći na tržište rada, ali i promovirati upotrebu novih znanja i tehnologija u području digitalne energetike i zelene energije, a ova suradnja nam to omogućuje”.

Tagovi: Huawei, Huawei Hrvatska, Krunoslav Zmaić, Fakultet agrobiotehničkih znanosti, Kevin Zhang
PROČITAJ I OVO
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
SKOK
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
NEW YORK - Među najvećim je dobitnicima prošloga tjedna bio tehnološki sektor jer je većina kompanija iz tog sektora ostvarila bolje nego što se očekivalo kvartalne poslovne rezultate.
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE