GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poruke otkrile kako su se posvađali Elon Musk i šef Twittera

Poruke otkrile kako su se posvađali Elon Musk i šef Twittera
SVAĐA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2022 / 09:15
Autor: SEEbiz / klix.ba

NEW YORK - U suđenju Twitteru protiv najbogatijeg čovjeka na svijetu Elona Muska, koji je isprva najavio kupnju ove društvene platforme, a potom odustao, objavljene su poruke koje pokazuju kako je došlo do njegovog sukoba s direktorom tvrtke Paragom Agrawalom.

Krajem ožujka postalo je jasno da je Elon Musk zainteresiran za kupnju Twittera, a u porukama stoji i kako je sve počelo.

Dana 27. ožujka Parag Agrawal obraća se Musku: "Hej, Elone - super je biti izravno povezan. Volio bih razgovarati", kaže. Elon Musk je lajkao poruku i odgovorio: "Možda večeras oko 8?".

Do 31. ožujka dogovorena je na brzinu planirana večera, u blizini San Josea jer se posao stvarno zahuktavao. Nekoliko dana kasnije objavljeno je da će se Elon Musk pridružiti upravi tvrtke.

Kako objava izlazi u javnost, razna imena počinju slati poruke gospodinu Musku. Podcaster Joe Rogan pitao je Muska namjerava li "osloboditi Twitter od cenzuriranog vrtuljka". “Dat ću savjet, koji će oni možda odlučiti poslušati, ali i ne”, odgovorio je tada Musk.

Dana 5. travnja Jack Dorsey, bivši izvršni direktor Twittera, rekao je Musku da je g. Agrawal "nevjerojatan inženjer", ali da je uprava Twittera "užasna". Do 7. travnja, Agrawal i Musk počeli su jačati svoje vjerodajnice kodiranja u onome što se činilo kao početak naizgled lijepog radnog odnosa. Ali onda se dogodila katastrofa.

9. travnja Musk je tvitao pitajući zašto je tako malo najpraćenijih računa na Twitteru zapravo aktivno. "Umire li Twitter?", glasio je tweet.

To je razljutilo gospodina Agrawala koji mu je kasnije tog dana poslao poruku: "Možete slobodno tvitati 'umire li Twitter?" ili bilo što drugo o Twitteru - ali moja je odgovornost reći vam da mi to ne pomaže da Twitter učinim boljim u trenutnom kontekstu."

Poznato je da Elon Musk ne voli da mu se govori što da radi - pogotovo smije li i što tweetati. Ne možemo biti sigurni što se događa iza kulisa, ali čini se da je ova poruka naljutila Elona Muska jer je nekoliko sati kasnije ispalio niz ljutitih poruka.

"Što si radio ovaj tjedan?... Neću se pridružiti odboru... Ovo je gubljenje vremena. Ponudit ću se da Twitter postane privatan."

Čini se da je gospodin Agrawal ostao zbunjen Muskovim porukama, što ga je navelo da pozove Bretta Taylora, člana uprave, koji očajnički pokušava shvatiti što se događa i riješiti situaciju.

"Parag me upravo nazvao i spomenuo vaše tekstualne razgovore. Možete li razgovarati?", kaže, na što Musk odgovara: "Popravljanje Twittera razgovorom s Paragom neće učiniti ništa."

"Možete li odvojiti 10 minuta da razgovarate sa mnom? Prošlo je oko 24 sata otkako ste se pridružili odboru. Shvaćam što mislite, ali samo želim razumjeti iznenadni zaokret", pita Taylor.

Elon Musk tada nudi 44 milijarde dolara za privatnost Twittera. 25. travnja odbor prihvaća ponudu.

Sljedeći dan, Jack Dorsey ponovno pokušava popraviti odnos između njih dvoje. Dogovorio je poziv, ali nije dobro prošao.

"Vi i ja se u potpunosti slažemo", rekao je Musk gospodinu Dorseyju nakon poziva, dodajući: "Parag se samo presporo kreće i pokušava zadovoljiti ljude koji neće biti sretni što god on napravio."

Gospodin Dorsey je odgovorio: "Barem je postalo jasno da ne možete raditi zajedno."

Odatle je odnos između gospodina Muska i Twittera postajao sve gori i gori. Musk se naposljetku pokušao potpuno povući iz ugovora u srpnju. Ali Twitter ipak odobrava kupnju u rujnu.

Sudski postupak u Delawareu sredinom listopada odlučit će hoće li mu biti dopušteno da odstupi od posla - ili će biti prisiljen kupiti tvrtku. No poruke pokazuju da je veza između izvršnog direktora Twittera i gospodina Muska završila mnogo ranije.

Tagovi: Twitter, Elon Musk, Jack Dorsey, Parag Agrawal
PROČITAJ I OVO
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE