GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PortfoLion fond, dio OTP grupe, predvodio financiranje Novakid startupa s više od 4 milijuna dolara

PortfoLion fond, dio OTP grupe, predvodio financiranje Novakid startupa s više od 4 milijuna dolara
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2020 / 13:09
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA – Novakid Inc., brzorastući edukacijsko-tehnološki brend koji redefinira način učenja engleskog jezika za djecu dobi od 4 do 12 godina, u prvom krugu financiranja prikupio je 4 milijuna i 250 tisuća dolara od grupe investitora s područja SAD-a, Azije i Europe.

Ovaj prvi krug financiranja, koji je uslijedio nakon početnih ulaganja, predvodio je PortfoLion, mađarski investicijski fond sa sjedištem u Budimpešti koji kao dio OTP grupe, jedne od najvećih bankarskih grupacija u regiji srednje i istočne Europe, pruža tvrtkama stabilnu financijsku podršku kako bi im se olakšao uspješan ulazak na tržište i međunarodna ekspanzija. PortfoLionu su se u financiranju pridružili i istaknuti američki fond LearnStart fokusiran na EdTech startupove kao i renomirana investicijska tvrtka TMT Investments i Xploration Capital. Oba početna ulagača - južnokorejski BonAngels, kao i LETA Capital, također su sudjelovali i u ovom krugu financiranja.

Osnovan u SAD-u s uredima za razvoj i podršku klijentima širom Europe s preko 150 visokokvalificiranih stručnjaka, Novakid će prihod koristiti za poticanje svog rasta razvojem marketinške aktivnosti i daljnjih inovacija proizvoda.

„Novakid redefinira učenje engleskog za djecu u zemljama u kojima engleski nije primarni govorni jezik. Tamo se engleski obično uči kao apstraktni predmet, s naglaskom na gramatiku i s malo ponuđene prakse uživo. S druge strane, Novakid implementira jedinstveni format koji kombinira visoko interaktivni digitalni kurikulum i pojedinačna predavanja predavača u kojima studenti i predavači govore samo engleski za stopostotno usvajanje jezika “, rekao je Max Azarov, suosnivač i izvršni direktor Novakida. „Cilj Novakida je poboljšati svijet poticanjem komunikacije bez granica za 21. stoljeće. Vjerujemo da će svijet u kojem djeca mogu koristiti engleski jezik kao zajednički jezik za komunikaciju i razmjenu ideja dovesti do više mira i više prosperiteta za sve“, dodao je Max.

Aurél Pásztor, partner u PortfoLionu, komentirao je: "Novakid je privukao pažnju investitora zbog svojih izvrsnih rezultata, rastom od preko 500 % na godišnjoj razini, kako u pogledu broja učenika, tako i u pogledu prihoda. Ostale atraktivne točke bile su zadržavanje klijenata, razvoj međunarodnog poslovanja i solidno unovčavanje putem pretplata."

Tagovi: PortfoLion fond, OTP grupa, LearnStart, OTP banka, Novakid, učenje engleskog jezika
PROČITAJ I OVO
YouTube pokreće Channel Store
POTEZI
YouTube pokreće Channel Store
NEW YORK - Prema informaciji koju donosi The Wall Street Journal, YouTube radi na internetskoj trgovini u kojoj ćete moći kupovati pretplate za razne vanjske streaming usluge i servise.
Generacija Z okreće leđa Facebooku
DOSADAN
Generacija Z okreće leđa Facebooku
NEW YORK - Generacija Z sve više koristi internet, no broj tinejdžera na Facebooku se rapidno smanjuje, pokazalo je istraživanje Pew Research Centera.
Rusku rupu u europskoj svemirskoj industriji mogao bi popuniti Muskov SpaceX
KORISTI PRILIKU
Rusku rupu u europskoj svemirskoj industriji mogao bi popuniti Muskov SpaceX
PARIZ - Europska svemirska agencija (ESA) započela je preliminarne tehničke razgovore s tvrtkom Elona Muska SpaceX, koji bi mogli dovesti do privremene upotrebe njezinih lansirnih rampi nakon što je sukob u Ukrajini blokirao pristup Zapada ruskim raketama Sojuz.
Apple počeo s financiranjem podcasta, evo zašto
PODCASTI
Apple počeo s financiranjem podcasta, evo zašto
SAN FRANCISCO - Tvrtka je potpisala ugovor s Futuro Studios, studiom koji je dobio Pulitzerovu nagradu za podcast “Suave” kojim će im financirati razvoj i proizvodnju podcasta.
Lenovo deveti kvartal zaredom ostvaruje rekordne rezultate uz rast prihoda i profitabilnosti
POZITIVNO
Lenovo deveti kvartal zaredom ostvaruje rekordne rezultate uz rast prihoda i profitabilnosti
HONG KONG – Lenovo Group je objavio rekordne rezultate Grupe u prvom kvartalu koji pokazuju rast prihoda i profitabilnosti i to već deveti uzastopni kvartal.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE