GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Popis izdavatelja Facebookove libre spao na 21 kompaniju

Popis izdavatelja Facebookove libre spao na 21 kompaniju
OSIPANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2019 / 15:12
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Projekt izdanja Facebookove digitalne valute libre okupio je 21 kompaniju, uključujući Uber i Spotify, pokazuje povelja o osnivanju Libra Associationa, objavljena nakon prvog sastanka u Ženevi.

Članice-utemeljiteljice službeno su potpisale povelju o libri, objavio je glavni direktor udruženja Bertrand Perez, izdvajajući među skupinom kompanija Uber, Spotify i Vodafone.

„Sada imamo potpuno jamstvo o njihovom angažmanu, tako da imamo povjerenja u projekt", dodao je Perez.

U rujnu su iz Libra Associationa izrazili nadu da će broj tvrtki-sudionica porasti s početnih 28 na „nešto više od 100". Umjesto toga, lista se smanjila budući da je nekoliko kompanija uzmaknulo pred učestalim kritikama regulatora iz svih dijelova svijeta.

Tako su kartičarske kuće Visa i Mastercard, internetska trgovina eBay i tvrtka za digitalno plaćanje Stripe krajem prošlog tjedna objavile da odustaju od članstva u Libra Associationu, a desetak dana ranije iz projekta se povukla i tvrtka za digitalno plaćanje PayPal.

Kompanije su se pokolebale nakon učestalih upozorenja regulatora o prijetnjama koje sa sobom donose digitalne valute, uključujući probleme vezane za zaštitu podataka i transakcija, pranje novca i stabilnost financijskog sustava.

Tako su Francuska i Njemačka najavile blokadu libre u Europi, predlažući umjesto toga izdanje javno kriptovalute kojim bi upravljale središnje banke.

Radna skupina G7 upozorila je pak da bi "globalne stabilne digitalne valute pokrivene imovinom", poput eura i dolara, mogle zadati probleme središnjim bankama pri utvrđivanju kamatnih stopa, prema izvješću u koje je uvid dobio BBC.

U Libra Associationu nisu željeli komentirati to izvješće.

Perez je pak naznačio da bi datum izdanja libre mogao biti pomaknut u odnosu na zacrtanu sredinu 2020. godine.

"Želimo izgraditi solidnu platformu koja će opstati na dulji rok", kazao je, izražavajući nadu da će ipak dosegnuti planiranih 100 kompanija-osnivača.

Tagovi: Facebook, libra, eBay, PayPal
PROČITAJ I OVO
Facebook će stvoriti 10.000 radnih mjesta u EU da pomogne izgraditi metaverzum
INVESTICIJE
Facebook će stvoriti 10.000 radnih mjesta u EU da pomogne izgraditi metaverzum
SAN FRANCISCO - Facebook, div društvenih mreža, objavio je u nedjelju da će stvoriti 10.000 visokokvalificiranih radnih mjesta u Europskoj uniji u idućih pet godina kako bi pomogao u izgradnji takozvanog metaverzuma.
Oracle najavljuje regionalni data centar u Srbiji
INVESTICIJE
Oracle najavljuje regionalni data centar u Srbiji
BEOGRAD - Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Vlade Srbije Mihajlo Jovanović i viši potpredsjednik prodaje aplikacija za Bliski istok, Afriku i zemlje centralne i istočne Evrope kompanije Oracle Leopoldo Boado Lama potpisali su Memorandum o razumijevanju koji bi trebalo da omogući formiranje regioanlnog data centra u Kragujevcu u sklopu Državnog data centra.
King ICT pregovara o preuzimanju Omega Softwarea
PREGOVORI
King ICT pregovara o preuzimanju Omega Softwarea
ZAGREB - Drugi najveći sistemski integrator u Hrvatskoj, King ICT u sastavu grupacije M SAN, navodno je pred potpisivanjem ugovora o kupnji IT tvrtke koja je za državu napravila neke od najuspješnijih IT sustava, poput eVisitora za praćenje turista, i eFondova za digitalizaciju prijave i provedbe projekata EU.
Fredriksen: Za 5G potrebna dobra suradnja operatora, dobavljača i industrija
5G
Fredriksen: Za 5G potrebna dobra suradnja operatora, dobavljača i industrija
ZAGREB - Europa kaska za Azijom u razvoju 5G tehnologija jer se 5G spektar u zemljama tek postavlja, uključujući Hrvatsku, a da bi zaživjela i donijela koristi potrebna je suradnja operatora, dobavljača i različitih industrija, ocjena je izvršnog potpredsjednika Huaweija za regiju Nordic i CEE Kennetha Fredriksena.
Microsoft gasi LinkedIn u Kini
GAŠENJE
Microsoft gasi LinkedIn u Kini
ZAGREB - Microsoft gasi svoju društvenu mrežu LinkedIn u Kini uz objašnjenje da je poštivanje tamošnjih pravila postajalo prevelik izazov, objavio je BBC u četvrtak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE