GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Popis izdavatelja Facebookove libre spao na 21 kompaniju

Popis izdavatelja Facebookove libre spao na 21 kompaniju
OSIPANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2019 / 15:12
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Projekt izdanja Facebookove digitalne valute libre okupio je 21 kompaniju, uključujući Uber i Spotify, pokazuje povelja o osnivanju Libra Associationa, objavljena nakon prvog sastanka u Ženevi.

Članice-utemeljiteljice službeno su potpisale povelju o libri, objavio je glavni direktor udruženja Bertrand Perez, izdvajajući među skupinom kompanija Uber, Spotify i Vodafone.

„Sada imamo potpuno jamstvo o njihovom angažmanu, tako da imamo povjerenja u projekt", dodao je Perez.

U rujnu su iz Libra Associationa izrazili nadu da će broj tvrtki-sudionica porasti s početnih 28 na „nešto više od 100". Umjesto toga, lista se smanjila budući da je nekoliko kompanija uzmaknulo pred učestalim kritikama regulatora iz svih dijelova svijeta.

Tako su kartičarske kuće Visa i Mastercard, internetska trgovina eBay i tvrtka za digitalno plaćanje Stripe krajem prošlog tjedna objavile da odustaju od članstva u Libra Associationu, a desetak dana ranije iz projekta se povukla i tvrtka za digitalno plaćanje PayPal.

Kompanije su se pokolebale nakon učestalih upozorenja regulatora o prijetnjama koje sa sobom donose digitalne valute, uključujući probleme vezane za zaštitu podataka i transakcija, pranje novca i stabilnost financijskog sustava.

Tako su Francuska i Njemačka najavile blokadu libre u Europi, predlažući umjesto toga izdanje javno kriptovalute kojim bi upravljale središnje banke.

Radna skupina G7 upozorila je pak da bi "globalne stabilne digitalne valute pokrivene imovinom", poput eura i dolara, mogle zadati probleme središnjim bankama pri utvrđivanju kamatnih stopa, prema izvješću u koje je uvid dobio BBC.

U Libra Associationu nisu željeli komentirati to izvješće.

Perez je pak naznačio da bi datum izdanja libre mogao biti pomaknut u odnosu na zacrtanu sredinu 2020. godine.

"Želimo izgraditi solidnu platformu koja će opstati na dulji rok", kazao je, izražavajući nadu da će ipak dosegnuti planiranih 100 kompanija-osnivača.

Tagovi: Facebook, libra, eBay, PayPal
PROČITAJ I OVO
Korona uzdigla kineski TikTok do globalne popularnosti
POPULARNOST
Korona uzdigla kineski TikTok do globalne popularnosti
PEKING – Društvena mreža za dijeljenje video sadržaja je u vlasništvu kineske kompanije ByteDance, i prva je kineska aplikacija koja uživa globalnu popularnost koja bi u skoroj budućnosti mogla prestići Facebook i Instagram.
Evo zašto će Salesforce rasti u doba koronavirusa
ANALITIČARI
Evo zašto će Salesforce rasti u doba koronavirusa
ANALIZA - Jedna od kompanija koju koronavirus ne bi trebao brinuti svakako je Salesforce.com.
 Cambricon Technology putem IPO-a prikuplja 400 milijuna USD
IPO
Cambricon Technology putem IPO-a prikuplja 400 milijuna USD
PEKING – Cambricon Technology, kineski pionir u proizvodnji čipova za umjetnu inteligenciju, priprema IPO (inicijalnu javnu ponudu) preko znanstveno-tehnološkog STAR tržišta kapitala.
Sedam momčadi Formule 1 uključuje se u projektiranje i proizvodnju respiratora
PROJEKT PITLANE
Sedam momčadi Formule 1 uključuje se u projektiranje i proizvodnju respiratora
LONDON - Sedam momčadi Formule 1 sa sjedištem u Velikoj Britaniji pokrenulo je projekt nazvan "Pitlane" (boks), kojim odgovaraju na poziv Vlade i uključuju se u proizvodnju medicinske opreme, prvenstveno respiratora, potrebne za borbu protiv pandemije bolesti COVID-19 izazvane koronavirusom.
Huawei investira 200 milijuna dolara u stvaranje vlastitog računalnog ekosustava
INVESTICIJE
Huawei investira 200 milijuna dolara u stvaranje vlastitog računalnog ekosustava
SHENZHEN – Huawei će investirati 200 milijuna USD kao podršku nezavisnim developerima hardwarea i softwarea kako bi koristili kompjuterska rješenja kompanije Huawei.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE