GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Photomath za popularnu matematičku aplikaciju osigurao 23 milijuna dolara

Photomath za popularnu matematičku aplikaciju osigurao 23 milijuna dolara
APLIKACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2021 / 12:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtka Photomath osigurala je 23 milijuna dolara za nastavak razvoja svoje istoimene aplikaciju za učenje matematike koja po podacima tvrtke ima više od 220 milijuna preuzimanja, objavio je u četvrtak osnivač Photomatha i tvorac te aplikacije Damir Sabol i njegovi partneri-ulagači.

Sabol je to objavio na virtualnoj konferenciji za medije, ističući da su investitori iz Silicijske doline.

Photomath je besplatna aplikacija i jednostavna za upotrebu, koja djeluje kao digitalni instruktor matematike i pomaže učenicima i roditeljima u rješavanju matematičkih zadataka. Zadatak može biti napisan ručno ili računalno, a aplikacija koristi računalni vid, umjetnu inteligenciju i strojno učenje kako bi riješila zadatke.

"Ova investicija je za nas vrlo važna, a iako time Photomath još nije postao poslovni 'jednorog', potencijal tržišta za to postoji, a iako to nije lako na dobrom smo putu", naglasio je Sabol, dok je na pitanje dobivaju li time ulagači vlasnički udjel od 10 posto u Photomathu odgovorio da to ne komentiraju.

Tome je dodao da je trenutni njegov i udjel osnivača oko 50 posto, te da se ti udjeli smanjuju i s investicijama drugih, pri čemu je otkrio i da i zaposlenima daju mogućnost stjecanja udjela u tvrtki, te da je do sada, tj. u sedam godina od pokretanje u razvoj aplikacije s ovom novom investicijom uloženo ukupno oko 40 milijuna dolara.

Rekao je i da se osim ukupnih 220 milijuna preuzimanja aplikacije u svijetu, oko 10 milijuna korisnika aktivno njome služi svaki mjesec, kao i da je tržišni potencijal u milijardu učenika koji moraju učiti matematiku.

Oko 50 posto korisnika su srednjoškolci, oko 20 posto osnovnoškolci, a ima i dosta studenata i nastavnika te oko 7 posto roditelja koji time žele pomoći djeci u učenju, dok im je među tržištima najjače SAD sa 25 posto korisinika, zatim Rusija sa njih 12 posto, a 'jaki' su i u Indoneziji, Brazilu, Italiji i praktički u cijelom svijetu. U Hrvatskoj, kako je kazao, na žalost nemaju veliki postotak korisnika.

S obzirom na ulagače iz Kalifornije, na konferenciji za medije se javio partner u fondu Menlo Ventures JP Sanday, koji je osim pohvale za aplikaciju istaknuo i da su oduševljeni Sabolovim opsežnim znanjem u području strojnog učenja i mobilnih tehnologija.

"Kada se suočio s nemogućnošću da svojim sinovima pomogne u domaćoj zadaći iz matematike, iskoristio je svoje iskustvo i stručnost da stvori Photomath i riješi problem, i sada te probleme slično može riješiti milijuni ljudi u svijetu", kazao je Sanday.

Tagovi: Photomath, Damir Sabol, Menlo Ventures JP Sanday
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE