GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pad dionica Tesle dovodi u pitanje Muskovo preuzimanje Twittera

Pad dionica Tesle dovodi u pitanje Muskovo preuzimanje Twittera
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2022 / 08:58
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Odvažni plan Elona Muska da kupi Twitter dijelom ovisi o tome kako njegova tvrtka za proizvodnju električnih automobila "Tesla" kotira na Wall Streetu, navodi američka TV postaja CNN.

Dionice Tesle pale su za oko 20 posto otkako je Musk prvi put otkrio da planira kupiti 100 posto dionica Twittera i privatizirati tu tvrtku. To je glavni razlog zašto su dionice Twittera sada više od 10 posto jeftinije od Muskove predložene kupoprodajne cijene od 54,20 dolara po dionici za preuzimanje društvene mreže, navode američki mediji.

Dionice Twittera sada se kreću oko 47,50 dolara. To je tek nešto iznad njihovog prosjeka od 46,76 dolara između Muskove ponude za preuzimanje od 54,29 dolara i cijene od 39,31 dolara kojom su trgovali početkom prošlog mjeseca kada je prvi put otkrio da je kupio više od 9,0 posto udjela u Twitteru.

Prema podacima, čini se da investitori sumnjaju da će Musk uspjeti odraditi posao po ponuđenoj cijeni, unatoč činjenici da je nedavno osigurao više od 7,0 milijardi dolara sredstava od impresivne grupe ulagača, uključujući investicijski fond Fidelity, divovski rizični kapital Sequoia i suosnivača Oraclea Larryja Ellisona.

Musk ima i obećanje banke Morgan Stanley da će kroz margin kredite odobriti sredstva od 12,5 milijardi dolara za koje će kolateral biti njegove dionice u “Tesli”.

S obzirom na veliki pad Teslinih dionica, pitanje je hoće li Musk morati sniziti cijenu svoje ponude kako bi zaključio posao ako se pad dionica ovog proizvođača električnih vozila nastavi, ili možda odustane od Twittera, navodi CNN , i zaključuje da na Wall Streetu raste skepticizam o izgledima za ostvarenje Maskovog plana.

Tagovi: Elon Musk, društvene mreže, Twitter, Morgan Stanley, Larry Ellison
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE