GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osnovan GLAMI Ventures; Jan Kešelák postaje novi izvršni direktor

Osnovan GLAMI Ventures; Jan Kešelák postaje novi izvršni direktor
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2022 / 18:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jan Kešelák postaje novi izvršni direktor GLAMI-ja. Kešelák je donedavno bio CRO (Chief Revenue Officer), dok je u posljednjih 5 godina sudjelovao u odlukama o smjeru razvoja GLAMI-ja, te je bio zadužen za širenje u Grčkoj, u zemljama jadranske regije i na Baltiku.

Njegov zadatak je dovršiti transformaciju tvrtke iz modne tražilice u vodeću platformu za modno pretraživanje temeljenu na hiper-personalizaciji i umjetnoj inteligenciji. Tomáš Hodboď, osnivač GLAMI-ja i trenutni partner investicijske grupe Miton preuzima dužnost voditelja GLAMI Venturesa koji planira ulagati u tvrtke koje olakšavaju otkrivanje proizvoda na Internetu, kao i u tvrtke koje koriste umjetnu inteligenciju u e-trgovini.

Novi izvršni direktor dovršit će integraciju talijanskog Stilea

Promjena uprave odgovara kratkoročnoj i dugoročnoj viziji GLAMI-ja, odnosno uspješnom dovršenju integracije talijanskog Stilea. Glami je u proljeće 2022. godine kupio ovog strateškog igrača na talijanskom tržištu s timom kojeg čini 30 članova, a upravo se Kešelák usredotočio na integraciju unutar razvoja marketinških i poslovnih timova. Kao CRO u GLAMI-ju tijekom prošle godine i sa sudjelovanjem u prethodnom širenju tvrtke na sedam zemalja, uključujući Hrvatsku, Sloveniju i Baltik, Kešelák je u dobroj poziciji da vodi tvrtku do uspješnog posljednjeg kvartala, unatoč svim izazovima koje donosi e-trgovina 2022. godine. "Apsolutno sam uvjeren da će Jan moći voditi GLAMI do postavljene vizije" izjavio je Hodboď.

GLAMI, tehnološki lider u modi

Dugoročno gledano, obje strateške odluke - novi izvršni direktor i osnivanje investicijskog fonda podržavaju viziju GLAMI-ja za sljedećih pet godina. "Naš je cilj ubrzati transformaciju iz tražilice kakvu sada poznajete u platformu za otkrivanje mode, temeljenu na umjetnoj inteligenciji (AI) i najsuvremenijem strojnom učenju koju sami stvaramo", objašnjava Kešelák.

Cilj GLAMI-ja je ojačati svoju poziciju na postojećim tržištima i zadržati poziciju najposjećenije i najjednostavnije modne web stranice u srednjoj Europi u godinama koje dolaze. "Automatsko označavanje i kategorizacija proizvoda, prikaz sličnih artikala i personalizacija asortimana proizvoda – sve su to funkcije za koje smo razvili vlastito rješenje u GLAMI-ju. Na taj način svakom korisniku pružamo jedinstveno iskustvo korištenja naše platforme", objašnjava Kešelák, ističući da je GLAMI tek na početku!

GLAMI Ventures ulagat će u tvrtke koje koriste umjetnu inteligenciju kako bi e-trgovina bila učinkovitija

Uloga GLAMI Venturesa bit će ključna u cijelom planu. Od tu kreću i sljedeći koraci osnivača GLAMI-ja Tomáša Hodboďa:

"Nastavit ću podupirati GLAMI iz pozicije člana uprave, a istovremeno ću pomagati u potrazi za strateškim investicijskim projektima u GLAMI Venturesu", objasnio je Hodboď.

Ovaj fond, za koji se izdvaja 5 milijuna eura u prvoj godini, usmjeren je na razvoj umjetne inteligencije u e-trgovini, potporu projektima koji pomažu potrošačima u odabiru i kupnji proizvoda putem interneta te potporu projektima kružnog gospodarstva. "GLAMI je u stanju generirati dobit koju možemo koristiti za dugoročna ulaganja i projekte. Kroz ulaganje možemo podržati ne samo projekte otkrivanja proizvoda usmjerene na krajnje kupce, već možemo i proširiti svoj opseg na tehnologije i softver koji pomažu u razvoju cijelog ekosustava. Trenutno tragamo, na primjer, za mogućnostima u području kružnog gospodarstva, B2B e-trgovine ili AI SaaS tvrtki" ističe Hodboď, koji istovremeno nastavlja svoje aktivnosti kao jedan od partnera u investicijskoj grupi Miton.

Tagovi: GLAMI Ventures; Jan Kešelák, GLAMI, Stile
PROČITAJ I OVO
Zapovjednica američkih svemirskih snaga: Kina ostvarila zapanjujući napredak
NAPREDAK
Zapovjednica američkih svemirskih snaga: Kina ostvarila zapanjujući napredak
SAN FRANCISCO - Brzo jačanje kineskih vojnih sposobnosti predstavlja sve veći rizik za američku nadmoć u svemiru, poručila je jutros čelnica svemirskih snaga američke vojske.
Musk osobno zvao direktore kompanija koje su se prestale reklamirati na Twitteru
ZANIMLJIVO
Musk osobno zvao direktore kompanija koje su se prestale reklamirati na Twitteru
SAN FRANCISCO - Elon Musk osobno je zvao direktore kompanija koje su se prestale reklamirati na Twitteru da se žali, prenio je Financial Times.
Google pretraživanje doživjet će ozbiljne promjene
PROMJENE
Google pretraživanje doživjet će ozbiljne promjene
ZAGREB - Osim povremenih kozmetičkih promjena na početnoj stranici zbog kojih bi se dugogodišnji korisnici mogli zamisliti, Google pretraživanje se razvija bez puno pompe.
SAD zabranio opremu kineskih telekom kompanija zbog rizika po nacionalnu sigurnost
ZABRANE
SAD zabranio opremu kineskih telekom kompanija zbog rizika po nacionalnu sigurnost
WASHINGTON - Bidenova administracija zabranila je uvoz i prodaju nove telekomunikacijske opreme kineskih kompanija Huawei technologies i ZTE, jer predstavljaju "neprihvatljivi riizik" za američku nacionalnu sigurnost.
Musk za idući petak najavio lansiranje sustava zlatnih, sivih i plavih kvačica
TWITTER
Musk za idući petak najavio lansiranje sustava zlatnih, sivih i plavih kvačica
SAN FRANCISCO - Novi sustav plaćenih plavih kvačica na društvenoj mreži Twitter, koji je namijenjen demonstraciji autentičnosti korisnika, zaživjeti će sljedeći petak, objavio je u jednom od svojih tweetova novoimenovani izvršni direktor Twittera Elon Musk.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE