GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osnovan GLAMI Ventures; Jan Kešelák postaje novi izvršni direktor

Osnovan GLAMI Ventures; Jan Kešelák postaje novi izvršni direktor
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2022 / 18:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jan Kešelák postaje novi izvršni direktor GLAMI-ja. Kešelák je donedavno bio CRO (Chief Revenue Officer), dok je u posljednjih 5 godina sudjelovao u odlukama o smjeru razvoja GLAMI-ja, te je bio zadužen za širenje u Grčkoj, u zemljama jadranske regije i na Baltiku.

Njegov zadatak je dovršiti transformaciju tvrtke iz modne tražilice u vodeću platformu za modno pretraživanje temeljenu na hiper-personalizaciji i umjetnoj inteligenciji. Tomáš Hodboď, osnivač GLAMI-ja i trenutni partner investicijske grupe Miton preuzima dužnost voditelja GLAMI Venturesa koji planira ulagati u tvrtke koje olakšavaju otkrivanje proizvoda na Internetu, kao i u tvrtke koje koriste umjetnu inteligenciju u e-trgovini.

Novi izvršni direktor dovršit će integraciju talijanskog Stilea

Promjena uprave odgovara kratkoročnoj i dugoročnoj viziji GLAMI-ja, odnosno uspješnom dovršenju integracije talijanskog Stilea. Glami je u proljeće 2022. godine kupio ovog strateškog igrača na talijanskom tržištu s timom kojeg čini 30 članova, a upravo se Kešelák usredotočio na integraciju unutar razvoja marketinških i poslovnih timova. Kao CRO u GLAMI-ju tijekom prošle godine i sa sudjelovanjem u prethodnom širenju tvrtke na sedam zemalja, uključujući Hrvatsku, Sloveniju i Baltik, Kešelák je u dobroj poziciji da vodi tvrtku do uspješnog posljednjeg kvartala, unatoč svim izazovima koje donosi e-trgovina 2022. godine. "Apsolutno sam uvjeren da će Jan moći voditi GLAMI do postavljene vizije" izjavio je Hodboď.

GLAMI, tehnološki lider u modi

Dugoročno gledano, obje strateške odluke - novi izvršni direktor i osnivanje investicijskog fonda podržavaju viziju GLAMI-ja za sljedećih pet godina. "Naš je cilj ubrzati transformaciju iz tražilice kakvu sada poznajete u platformu za otkrivanje mode, temeljenu na umjetnoj inteligenciji (AI) i najsuvremenijem strojnom učenju koju sami stvaramo", objašnjava Kešelák.

Cilj GLAMI-ja je ojačati svoju poziciju na postojećim tržištima i zadržati poziciju najposjećenije i najjednostavnije modne web stranice u srednjoj Europi u godinama koje dolaze. "Automatsko označavanje i kategorizacija proizvoda, prikaz sličnih artikala i personalizacija asortimana proizvoda – sve su to funkcije za koje smo razvili vlastito rješenje u GLAMI-ju. Na taj način svakom korisniku pružamo jedinstveno iskustvo korištenja naše platforme", objašnjava Kešelák, ističući da je GLAMI tek na početku!

GLAMI Ventures ulagat će u tvrtke koje koriste umjetnu inteligenciju kako bi e-trgovina bila učinkovitija

Uloga GLAMI Venturesa bit će ključna u cijelom planu. Od tu kreću i sljedeći koraci osnivača GLAMI-ja Tomáša Hodboďa:

"Nastavit ću podupirati GLAMI iz pozicije člana uprave, a istovremeno ću pomagati u potrazi za strateškim investicijskim projektima u GLAMI Venturesu", objasnio je Hodboď.

Ovaj fond, za koji se izdvaja 5 milijuna eura u prvoj godini, usmjeren je na razvoj umjetne inteligencije u e-trgovini, potporu projektima koji pomažu potrošačima u odabiru i kupnji proizvoda putem interneta te potporu projektima kružnog gospodarstva. "GLAMI je u stanju generirati dobit koju možemo koristiti za dugoročna ulaganja i projekte. Kroz ulaganje možemo podržati ne samo projekte otkrivanja proizvoda usmjerene na krajnje kupce, već možemo i proširiti svoj opseg na tehnologije i softver koji pomažu u razvoju cijelog ekosustava. Trenutno tragamo, na primjer, za mogućnostima u području kružnog gospodarstva, B2B e-trgovine ili AI SaaS tvrtki" ističe Hodboď, koji istovremeno nastavlja svoje aktivnosti kao jedan od partnera u investicijskoj grupi Miton.

Tagovi: GLAMI Ventures; Jan Kešelák, GLAMI, Stile
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE