GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oracle otvorio regionalni centar u Kragujevcu

Oracle otvorio regionalni centar u Kragujevcu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2023 / 08:26
Autor: SEEbiz
KRAGUJEVAC - Regionalni centar globalne IT korporacije Oracle počeo je da radi u Državnom data centru u Кragujevcu, objavilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacije Srbije.

- Ovaj globalni IT gigant je svoj prvi regionalni centar u Jugoistočnoj Evropi uspostavio u Državnom data centru u Kragujevcu i počeo da pruža svoje IT cloud usluge korisnicima širom svijeta, navedeno je u saopštenju.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je dolazak kompanije Oracle važan za domaću IT industriju "koja je u posljednje dvije godine postala motor razvoja čitave ekonomije, kao i za pozicioniranje Srbije na evropskoj mapi tehnološko naprednih zemalja“.

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović kazao je da "odluka Oraclea, jedne od najvećih IT kompanija na svijetu, da na komercijalnoj osnovi zakupi prostor i čuva svoje podatke baš u Srbiji,u Kragujevcu, u Državnom data centru, pokazuje da smo mi kao država, naše institucije, naši stručnjaci svojim znanjem i zalaganjem uspjeli da pobijedimo na veoma konkurentnom i oštrom IT tržištu najrazvijenije evropske ekonomije“.

Potpredsjednik za cloud tehnologije i regionalni direktor za Sjevernu i Istočnu Evropu pri korporaciji Oracle, Kenet Johansen, naveo je da "lokalne organizacije i javne institucije preduzimaju čvrste korake da uspostave Srbiju kao zemlju fokusiranu na inovacije vođene tehnologijom“.

- Otvaranjem Rregionalnog claud centra Oraclea pomažemo našim klijentima da iskoriste prednosti najboljih klaud tehnologija, istovremeno obezbjeđujući visoke bezbjednosne standarde, dostupnost i smanjeno kašnjenje“, rekao je on.

U okviru otvaranja cloud regionalnog centra Oraclea potpisan je prvi komercijalni ugovor te korporacije i Telekoma Srbija, čime je ta telekomunikaciona kompanija postala prvi korisnik javne infrastrukture Oracle cloud.

Tagovi: Oracle, Kragujevac, Ana Brnabić, Telekom Srbije
PROČITAJ I OVO
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE