GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oppo kreće u europsku ekspanziju

Oppo kreće u europsku ekspanziju
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2020 / 07:14
Autor: Matej Balen
DONGGUAN – Kineski proizvođač mobitela Oppo kreće u svoju europsku ekspanziju, nakon slabijeg utjecaja epidemije na poslovne rezultate nego se prvotno predviđalo.

Oppo izvještava kako je uspostavio partnerstvo s jedanaest telekomunikacijskih operatera kao dio njihovog projekta „5G Landing Project“ koji promovira implementaciju 5G proizvoda i usluga, te spajanje sa drugim industrijama.

Posebno su naglašena nova partnerstva sa europskim telekom operaterima, među kojima se ističu francuski Orange, britanski Vodafone, njemački Deutsche Telekom, španjolska Telefonica, ali i meksički Telcel izvan Europe.

Wu Qiang, direktor marketinga kompanije, je izjavio kako su u drugoj polovici 2019. godine prodajni rezultati Oppo-a izvan Kine nadmašili one unutar Kini, sa 200-tnim postotkom rasta u Europi i 60 posto rasta u Indiji. Trenutno Oppo prodaje svoje proizvode u više od 40 zemalja svijeta.

Napominju kako su im prodajni rezultati snažno pali početkom veljače, ali su se i brzo oporavili do konca mjeseca, te da je sveukupna slika puno optimističnija od inicijalne. Njihova pretpostavka jest da će kinesko tržište ove godine proizvesti 5 posto manje mobitela nego lani, kao posljedicu epidemije.

Oppo je uspio pokrenuti 80 posto svoje ukupne proizvodnje, od koje se 45 posto nalazi u Kini, a ostatak u Indoneziji, Indiji, Alžiru i Bangladešu. Oppo je u petak predstvaio svoj najnoviji model Find X2 seriju.

Tagovi: Oppo, mobilna telefonija, 5G tehnologija, Telefonica, Vodafone, Deutsche Telekom, Orange
PROČITAJ I OVO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE