GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nvidia snažno poboljšava izglede, dionice skočile 25%

Nvidia snažno poboljšava izglede, dionice skočile 25%
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2023 / 08:30
Autor: SEEbiz / Momentum
NEW YORK - Najveći američki dizajner čipova i lider u području procesora za sustave temeljene na umjetnoj inteligenciji, NVIDIA, objavila je kvartalne rezultate iznad očekivanja i značajno podigla poslovne izglede za tekuće tromjesečje, što je dovelo do snažnog rasta dionica ove kompanije.

NVIDIA je objavila pad prihoda od 13,3 posto na 7,19 milijardi dolara u prvom fiskalnom tromjesečju, što je znatno iznad očekivanja od 6,52 milijarde dolara.

Segment podatkovnih centara zabilježio je rast prihoda od 14 posto na 4,28 milijardi dolara, znatno iznad očekivanja od 3,9 milijardi dolara. Tvrtka je rekla da je proširenje potaknuto potražnjom za GPU-ima koji se koriste za aplikacije temeljene na umjetnoj inteligenciji kao što su OpenAI i ChatGPT.

Gaming je zabilježio pad prihoda od 38 posto na 2,24 milijarde dolara, ali je to bio oporavak od 22 posto u odnosu na prethodni kvartal i ova je realizacija bila iznad očekivanja od 1,98 milijardi dolara.

Prihod od segmenta profesionalne vizualizacije prepolovio se na 295 milijuna dolara, ali je također bio veći za 31 posto u odnosu na prethodni kvartal.

Automobilski segment zabilježio je rast prihoda od 114 posto na 296 milijuna dolara, što je malo iznad razine iz prethodnog tromjesečja.

Kada je riječ o profitabilnosti, prilagođena zarada po dionici (EPS) pala je za petinu na 1,09 dolara, ali je nadmašila očekivanja od 0,92 dolara. Prilagođena bruto marža pala je za 30 baznih bodova na 66,8 posto, ali je bila 70 baznih bodova bolja od prethodnog tromjesečja.

U tekućem tromjesečju tvrtka očekuje prihod od 11 milijardi dolara (+/-2 posto), znatno iznad konsenzusa od 7,18 milijardi dolara. Ovaj rekordni kvartalni prihod u povijesti tvrtke predstavljao bi godišnju stopu rasta od 64 posto nakon tri uzastopna tromjesečja pada.

Tagovi: Nvidia, poboljšani izgledi
PROČITAJ I OVO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE