GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit Spana uzletjela 222 posto

Neto dobit Spana uzletjela 222 posto
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2022 / 15:00
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Informatička grupa Span u 2021. ostvarila je 767,3 milijuna kuna poslovnih prihoda ili 26 posto više nego 2020. i neto dobit od 24 milijuna kuna ili 222 posto više, podaci su iz izvješća Spana na Zagrebačkoj burzi (ZSE).

Za povećanje prihoda iz Spana, jedne od vodećih domaćih IT kompanija, ističu da je rezultat porasta prihoda u svim segmentima, a najveći su porast zabilježili u prihodima od upravljanja softverskom imovinom i licenciranjem.

Rasli su im i prihodi u svim segmentima IT usluga s visokom dodanom vrijednošću, a najveći relativni rast ostvaren je u području profesionalnih usluga vezanih uz infrastrukturne usluge, cloud i sigurnosna rješenja.

Većinu ukupnih prihoda ili 74 posto Span Grupa je ostvarila na inozemnim tržištima, od čega se najviše ili 21 posto ostvarilo u Ukrajini, gdje Span, kao rijetka domaća kompanija posluje, ima urede i zapošljava lokalne stručnjake.

Na tržištu Slovenije ostvarili su 17 posto od prihoda na inozemnim tržištima, u Britaniji i SAD-u po 14 posto, dok je u Hrvatskoj ostvareno 26 posto prihoda.

Za isti postotak kao i poslovni prihodi, za 26 posto u odnosu na 2020.

Iz Spana objašnjavaju visok rast neto dobiti od 222 posto, na 24 milijuna kuna povećanom EBITDA-om i boljim neto financijskim rezultatom zbog manje izloženosti valutnim rizicima te uvođenja strategije upravljanja financijskom imovinom u 2021.

Tagovi: Span, poslovni rezultati, javna ponuda dionica, inicijalna javna ponuda
PROČITAJ I OVO
Padaju cijene elektronike, igračaka i odjeće
INTERNET DEFLACIJA
Padaju cijene elektronike, igračaka i odjeće
NEW YORK - Internet kupovina do pojave pandemije dugo je bila otporna na inflaciju. Online cijene počele su rasti u lipnju 2020. godine i povećanje je trajalo sve do srpnja ove godine kada su pale jedan posto u odnosu na lani.
Amazon preuzima iRobot
ŠIRENJE
Amazon preuzima iRobot
SAN FRANCISCO - Amazon će dodatno proširiti svoj asortiman proizvoda za pametni i povezani dom, preuzimanjem američke kompanije iRobot.
Facebook podržavao zlonamjerne mobilne aplikacije
PODRŠKA
Facebook podržavao zlonamjerne mobilne aplikacije
SAN FRANCISCO - Istraživači tvrtke McAfee otkrili su zlonamjerne mobilne aplikacije i agresivnu reklamnu kampanju na jednoj od najvećih svjetskih platformi društvenih medija te upozorili da bi korisnici mogli biti izloženi riziku od napada.
Koliko vam treba pratitelja da biste zaradili na Instagramu?
PRILIKE
Koliko vam treba pratitelja da biste zaradili na Instagramu?
ZAGREB - Neki influenceri i aktivni korisnici mogu zaraditi tisuće dolara za objave na Instagramu.
Rezultati Alibabe bolji od očekivanja
DOBRE BROJKE
Rezultati Alibabe bolji od očekivanja

PEKING - Alibaba je u četvrtak izvijestila o fiskalnoj zaradi u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja, što je potaknulo rast njezinih dionica.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE