GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Netflix snižava pretplatu u više od 30 zemalja, uključujući i Hrvatsku

Netflix snižava pretplatu u više od 30 zemalja, uključujući i Hrvatsku
PRETPLATA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2023 / 07:58
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Pružatelj sadržaja za strujanje Netflix smanjio je svoju pretplatu u više od 30 zemalja diljem svijeta. Ovaj potez dolazi kao odgovor na zadržavanje pretplatnika u uvjetima sve jače konkurencije na tržištu streaming sadržaja, koja se samo intenzivirala tijekom prošle godine. Prema pisanju američkog lista Wall Street Journal, na popisu zemalja nalazi se i Slovenija.

Kako piše američki list Wall Street Journal, Netflix, koji je trenutno prisutan u više od 190 zemalja, odlučio je sniziti pretplatu u pojedinim zemljama Europe, poput Slovenije, Hrvatske i Bugarske, Bliskog istoka, subsaharske Afrike, Latinske Amerike i Azije. U nekim slučajevima tvrtka je čak prepolovila postojeći iznos pretplate.

U Sloveniji pretplata varira od osam do dvanaest eura, ovisno o odabranom paketu. Prema novom cjenovnom rangu trebala bi biti između pet i deset eura.

„Uvijek tražimo načine da poboljšamo iskustvo naših korisnika. Možemo potvrditi da ažuriramo cijene naših proizvoda u nekim zemljama", rekao je glasnogovornik tvrtke, prenosi Reuters.

Netflix tako nastoji povećati svoj udio u novim međunarodnim regijama, budući da su američko i kanadsko tržište već potpuno zasićeno u smislu stjecanja novih pretplatnika. Ranije ovog mjeseca, tvrtka je također predstavila planove za sprječavanje dijeljenja lozinki za korisničke račune na svojoj platformi.

U proteklih godinu dana splasnuo je procvat koji je Netflix doživio u prvim godinama epidemije covida-19, a potrošači su smanjili potrošnju zbog visokih cijena i straha od moguće recesije. Zbog toga su tvrtke prisutne na tržištu streaming sadržaja morale preispitati svoje poslovne strategije, piše Wall Street Journal.

Tvrtka je u zadnjem kvartalu prošle godine uspjela povećati broj pretplatnika za 7,7 milijuna na ukupno više od 230 milijuna, nakon što je pretrpjela pad broja pretplatnika u prvoj polovici prošle godine. Njegovi glavni konkurenti, poput Paramount+ i Disney+, s druge strane, uspjeli su povećati broj novih pretplatnika.

Cijena dionice tehnološkog diva pala je gotovo 5 posto u trgovanju na Wall Streetu nakon vijesti o rezanju pretplate u nekim zemljama i na putu je za najlošije rezultate u više od dva mjeseca, izvijestio je Reuters na svojoj web stranici.

Tagovi: Netflix, streaming servisi
PROČITAJ I OVO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE