GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Netflix s osjetno manje novih pretplatnika u trećem tromjesečju

Netflix s osjetno manje novih pretplatnika u trećem tromjesečju
PRETPLATNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2020 / 14:56
Autor: SEEbiz / H
SAN FRANCISCO - Medijska tvrtka Netflix izvijestila je da je u trećem tromjesečju zabilježila znatno manje novih pretplatnika nego u jeku prvog vala pandemije zbog oštrije konkurencije u uslugama streaminga i povratka tv prijenosa sportskih događaja.

U tromjesečnom razdoblju zaključno s rujnom tvrtka je neto povećala broj pretplatnika za 2,2 milijuna. Očekivali su da će ih povećati za 2,5 milijuna.

U drugom tromjesečju, u jeku prvog vala pandemije, njihov je broj neto porastao za rekordan 10,1 milijun.

Ukupno su u razdoblju od siječnja do rujna neto imali 28,1 milijun novih pretplatnika, više nego u cijeloj 2019., navodi se u izvješću, objavljenom u utorak.

U posljednja tri ovogodišnja mjeseca predviđaju neto šest milijuna novih pretplatnika diljem svijeta.

Netflix je upozorio investitore da će nagli rast broja novih pretplata splasnuti u drugoj polovini godine ako se ukinu ograničenja zbog covida 19.

Prihodi su im u trećem tromjesečju poskočili 22,7 posto, na 6,44 milijarde dolara. Neto dobit uvećana je 18,8 posto, na 790 milijuna dolara.

Tijekom tromjesečja Netflix je ponudio "Emily u Parizu", "Enols Holmes" i "Vrag sveg vremena".

Pionir streaminga videozapisa pokušava pridobiti nove gledatelje i uspješno se nositi s konkurencijom u pandemiji koja je gledatelje potaknula da zabavu potraže na internetu, budući da su bili prisiljeni ostati kod kuće, kina su bila zatvorena a sportska natjecanja otkazana.

Proteklih mjeseci natjecanja su u glavnim sportovima obnovljena a Netflixova konkurencija, uključujući AT&T-ov HBO Max i Peacockov Comcast, ponudila je publici nove mogućnosti.

"Natjecanje za vrijeme i angažman potrošača i dalje je vrlo živo", konstatiraju u Netflixu.

"Pozornost potrošača nastoje privući linearna televizija i druge velike kategorije zabave, poput igrica i sadržaja koje na YouTubeu i TikToku kreiraju sami korisici, i svi su oni značajan razlog što se više vremena provodi pred ekranom", ističu u Netflixu.

"Naš je udio u ukupnom vremenu posvećenom sadržajima na ekranu i dalje prično malen", dodaju.

Tagovi: Netflix, novi pretplatnici, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE