GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nešto slabiji drugi kvartal za Netflix

Nešto slabiji drugi kvartal za Netflix
PODBACILI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.07.2019 / 08:39
Autor: SEEbiz / Bug.hr
NEW YORK - Popularni servis za streamanje video sadržaja Netflix u posljednje vrijeme ima problema s privlačenjem novih pretplatnika.

Na globalnoj razini broj pretplatnika je tijekom drugog kvartala rastao, no u puno manjem omjeru u odnosu na ranija predviđanja. No, tijekom spomenutog kvartala po prvi put od 2011. godine zabilježen je pad broja pretplatnika na američkom tržištu.

U brojkama, Netflix je tijekom drugog kvartala zabilježio 2,7 milijuna novih pretplatnika (u odnosu na predviđenih 5 milijuna) te izgubio 126.000 pretplatnika na američkom tržištu.

Netflixov glavni izvršni direktor, Reed Hastings, kao krivce za ovakve rezultate izdvaja povećanje cijene pretplate i manjak originalnog sadržaja. Ističe se kako ni na jednom tržištu nisu postignuti očekivani rezultati, no odstupanja od predviđenog posebice su vidljiva na tržištima koje bilježe porast cijena pretplate (povećanja nisu uvedena na svim tržištima).

Osim navedenog, pad broja pretplatnika je i rezultat nedavnih događanja na tržištu streamanja video sadržaja obilježenog pojavom niza novih streaming servisa iza kojih stoje tvrtke kao što su Disney, Warner i Apple.

Ti servisi predstavljaju ili će predstavljati konkurenciju Netflixu sa vlastitim ekskluzivnim sadržajem. Primjer je Marvelov sadržaj koji je nekad bio jedna od okosnica Netflixa, a s obzirom da je Disney vlasnik Marvela od 2009. godine, Marvelov sadržaj postaje ekskluziva novopokrenutog servisa Disney plus.

Tagovi: Netflix, Disney, Marvel
PROČITAJ I OVO
Amazon ulazi u gaming industriju
ŠIRENJE
Amazon ulazi u gaming industriju
NEW YORK - Kako bi sustigao Apple i Google, vodeći div internet trgovine, Amazon, odlučio je zakoračiti u jednu od najvrjednijih industrija današnjice – gaming industriju.
Microsoft Edge preskočio Mozilla Firefox
PROMJENE
Microsoft Edge preskočio Mozilla Firefox
NEW YORK - Microsoft Edge od svoje pojave do danas se jako sporo probijao na tržištu preglednika, no kako se čini, sada je napravio jedan veliki korak, stigavši na drugo mjesto najpopularnijih preglednika za Windows 10 OS, što znači da je iza sebe napokon ostavio Mozillin Firefox koji se dugo nalazio na drugom mjestu iza Chromea.
Stanford o SNS botovima: Podrška Vučiću i napad na opoziciju
ANALIZA
Stanford o SNS botovima: Podrška Vučiću i napad na opoziciju
BEOGRAD - Mreža se sastojala od 8.558 naloga, a njihova najveća aktivnost bila je 2018. i 2019. godine. Zajedno su poslali više od 43 miliona tvitova.
Evo koja vrsta smještaja se sad najviše traži na Airbnbu
ZANIMLJIVO
Evo koja vrsta smještaja se sad najviše traži na Airbnbu
NEW YORK - Koronavirus je prvo i najjače udario na tržišta turizma, putovanja i smještaja, a danas gotovo da i nema industrije koja nije pogođena i ugrožena ovom situacijom.
Google objavljuje izvještaje o kretanju stanovništva zbog borbe protiv koronavirusa
KRETANJE
Google objavljuje izvještaje o kretanju stanovništva zbog borbe protiv koronavirusa
NEW YORK - Google je u četvrtak objavio izvještaje iz 131 države o tome jesu li se smanjili posjeti trgovinama, parkovima i drugim mjestima okupljanja u ožujku, nakon što su mnoge vlade naredile ostanak kod kuće kako bi spriječile širenje koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE