GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Namics najavljuje nova radna mesta u Srbiji

Namics najavljuje nova radna mesta u Srbiji
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2020 / 11:19
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Švajcarska softverska agencija Namics planira otvaranje novih radnih mesta i proširenje kapaciteta u Republici Srbiji za 30 odsto, najavljeno je na predstavljanju poslovne strategije te agencije za drugu polovinu 2020. godine.

Implementacijom plana predviđeno je proširenje postojećih timova u beogradskoj kancelariji, ali i razvoj novih sektora unutar agencije. 

Iz Namicsa najavljuju da će srpski softverski stručnjaci imati priliku da realizuju velike međunarodne projekte i da sarađuju sa inženjerima iz Švajcarske, Nemačke i Velike Britanije.

„Revizija prvog i drugog kvartala ove godine, potvrdila je utisak o strateški važnoj poziciji beogradske kancelarije za čitav Namics. Inženjeri iz Srbije godinama unazad pokazuju zavidno znanje i tehničku ekspertizu, osvajaju nagrade na internacionalnim IT takmičenjima i učestvuju u razvoju naših najvažnijih projekata. Zbog toga smo odlučili da u fokus ovogodišnje strategije proširenja stavimo upravo Beograd”, objašnjava Filip Gort, izvršni direktor beogradske kancelarije Namics.

U Namicsu planiraju razvoj već postojećih timova i nove mogućnosti za usavršavanje softverskih inženjera.

„Poznato je da je IT sektor industrija koja se konstantno menja i zbog toga je važno da kolegama obezbedimo mogućnosti za praćenje najaktuelnijih IT trendova. Mnoge naše beogradske kolege su sertifikovani inženjeri za Adobe, Salesforce i SAP, a budući da smo globalni partneri navedenih platformi, želimo i dalje da nastavimo u tom pravcu. Namics je od 2018. godine deo kompanije Merkle, a samim tim i Dentsu Aegis grupacije, čime su softverskim inženjerima u Srbiji takođe osigurane mogućnosti za sticanje novih veština, kao i pristup drugim tržištima”, ističe Gort.

Gort dodaje da Namics do kraja 2020. godine planira rast od 30 odsto:

„Želimo da zaposlimo oko 25 softverskih inženjera, a naša biznis strategija je fokusirana na Java i Frontend inženjere koji se bave Adobe, Hybris i Magnolia platformama. Uz to, planiramo razvoj Salesforce i Drupal timova, kao i sektora za konfiguracije i analitiku.”

Švajcarsko-srpska trgovinska komora ističe da im je posebno zadovoljstvo što Namics prepoznaje potencijal srpskoj IT sektora: „Naša misija i misija naših članova je da podstičemo i podržavamo ekonomsku saradnju dve države. Zbog toga nam je drago što naši partneri ulažu u razvoj industrije koja je važna ne samo za Srbiju, već i za čitav svet. Zadovoljstvo nam je što Namics prepoznaje kvalitet srpskih softverskih inženjera koji se već nalaze na tržištu rada, ali i onih koji su još na fakultetima”, istakla je Ana Grujović, izvršna direktorka Švajcarsko-srpske trgovinske komore.

Digitalna agencija Namics se više od 20 godina bavi digitalnom transformacijom poslovanja, a od 2014. godine prisutna je i na tržištu Republike Srbije. Namics zapošljava oko 500 profesionalaca u Sent Galenu, Cirihu, Frankfurtu, Minhenu, Hamburgu i Beogradu, gde ima timove za Java, .NET, PHP i Frontend programske jezike, Salesforce timove, kao i timove za dizajn i QA. U novembru 2018. godine Namics se spojio sa Merkle-om, svetskim liderom za digitalna rešenja zasnovana na podacima, čime je postao deo Dentsu Aegis Network-a i omogućio softverskim inženjerima i dizajnerima da savladaju nove usko-specifične oblasti.

Tagovi: Namics, Filip Gort, Adobe, Hybris, Ana Grujović, Salesforce
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE