GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na mobilne aplikacije lani potrošeno čak 30,2% više novca

Na mobilne aplikacije lani potrošeno čak 30,2% više novca
APLIKACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.01.2021 / 08:38
Autor: SEEbiz / Bug.hr
NEW YORK - Prošlu godinu obilježila su pandemija i globalna gospodarska kriza, no informatički sektor ostao je gotovo netaknut, a u nekim slučajevima takva situacija mu je čak i pogodovala.

Analitičari Sensor Towera koji prate tržite mobilnih aplikacija u 2020. godini zabilježili su velik porast preuzimanja i plaćanja za mobilne aplikacije, kako za igre tako i za sve ostale vrste mobilnih rješenja dostupnih na App Storeu i Google Playu.

Potrošnja korisnika koji su odlučili plaćati određene aplikacije u protekloj je godini bila još jednom rekordna, i na globalnoj je godišnjoj razini iznosila 111 milijardi američkih dolara, tj. 30,2% više nego godinu prije. Od tog iznosa korisnici su na App Storeu ostavili 72,3 milijarde (+30,3%), a na Google Playu 55,5 milijardi dolara (+30%).

Na Appleovoj trgovini najviše se trošilo na zabavne aplikacije (TikTok, YouTube, Tinder…). Izuzmemo li igre i zabavne sadržaje, sljedeća najpopularnija vrsta aplikacija na App Storeu bila je iz kategorije Photo&Video.

Na Googleovoj trgovini najlukrativnija kategorija bila ona koja sadržava društvene mreže i igre, a upravo Google je sa svojim servisom skupnih pretplata Google One po prihodima zasjeo na prvo mjesto vlastite trgovine aplikacija u prošloj godini.

Nimalo začuđujuće, najveći broj prvih instalacija u protekloj godini zabilježila je aplikacija za videokonferencije Zoom. Gledano u cijelom svijetu i na obje platforme, najviše instalacija i najviše prihoda u 2020. godini ostvarila je relativno nova društvena mreža TikTok.

Tagovi: mobilne aplikacije, TikTok, Tinder, Zoom, App Store, Google Play, YouTube
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE