GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk za idući petak najavio lansiranje sustava zlatnih, sivih i plavih kvačica

Musk za idući petak najavio lansiranje sustava zlatnih, sivih i plavih kvačica
TWITTER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2022 / 21:23
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Novi sustav plaćenih plavih kvačica na društvenoj mreži Twitter, koji je namijenjen demonstraciji autentičnosti korisnika, zaživjeti će sljedeći petak, objavio je u jednom od svojih tweetova novoimenovani izvršni direktor Twittera Elon Musk.

Tvrtke će dobiti zlatnu kvačicu, vlade sivu, a pojedinci plavu, dodao je.

Kao što je Musk također istaknuo, svi računi će sada biti i ručno verificirani prije konačne aktivacije. Pojedinci će također moći dodati male logotipe organizacija čiji su dio, ali će to same organizacije morati prethodno potvrditi, objasnio je Musk, dodavši da će sljedeći tjedan dati duže objašnjenje o novom sustavu, prenosi Reuters.

Kao što je poznato, stari Twitterov sustav verifikacije računa Musk je demontirao nedugo nakon 44 milijarde dolara vrijedne akvizicije. Dok su slavne osobe iz svijeta zabave, političari, novinari i druge javne osobe ranije morale potvrditi svoj identitet dokazom kako bi dobile bedž s plavom kvačicom, prema novom modelu svatko tko je platio pretplatu od osam dolara za verificirani račun dobiva bedž za verificirani račun mjesečno. Potonji je uzrokovao poplavu lažnih računa na Twitteru, pa su morali obustaviti obnovljeni sustav.

Prerađena verzija sustava verifikacije trebala je biti lansirana 29. studenog, no Musk je ranije ovog tjedna najavio novu odgodu. "Zadržavanje ponovnog pokretanja sustava Blue Verified trajat će sve dok ne bude visoke razine povjerenja da će lažno predstavljanje prestati", napisao je i dodao da će najvjerojatnije biti uvedene kvačice u različitim bojama za organizacije i pojedince.

Počevši od sljedećeg tjedna, Twitter će nastaviti obnavljati račune većine trajno zabranjenih korisnika koji su opetovano kršili pravila društvene mreže. “Ljudi su progovorili. Izuzeća počinju sljedeći tjedan", tvitao je Musk dan nakon što je u srijedu o tome pitao svoje sljedbenike na Twitteru, izvijestio je CNN.

Među više od tri milijuna glasova prikupljenih u anketi, 72,4 posto podržalo je obnovu spomenutih računa, dok je 27,6 posto sudionika glasalo protiv.

U subotu je Musk već vratio bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa na Twitter. Tu je odluku donio i na temelju rezultata ankete koja je pokazala da je za to 51,8 posto od oko 15 milijuna korisnika Twittera.

Prethodno vodstvo Twittera suspendiralo je Trumpov račun zbog poticanja pristaša da napadaju Kongres i drugih kontroverznih postova.

Musk je također vratio račune nekoliko drugih kontroverznih, prethodno zabranjenih ili suspendiranih korisnika, uključujući konzervativnog kanadskog podcastera Jordana Petersona, desničarsku satiričnu web stranicu Babylon Bee i komičarku Kathy Griffin.

Tagovi: Elon Musk, Twitter, Twitter Blue, Jordan Peterson, Babylon Bee, Blue Verified
PROČITAJ I OVO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
DIVIDENDA
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
NEW YORK - Alphabet Inc. donosi toliko novca da rastu nade da će naučiti nešto iz prmjera Meta Platformsa i početi isplaćivati dividendu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE