GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk vođenje Twittera otpočeo masovnim otpuštanjima

Musk vođenje Twittera otpočeo masovnim otpuštanjima
OTPUŠTANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2022 / 20:36
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki milijarder Elon Musk masovnim otpuštanjem pokrenuo je vođenje društvene mreže Twitter, što ga je već pogodilo i sudskom tužbom.

Navodno je prekršio savezne zakone o radu koji zahtijevaju da svaka tvrtka koja želi otpustiti najmanje 500 radnika mora o tome obavijestiti najmanje 60 dana unaprijed.

Elon Musk nije otkrio koliko će ljudi ostati bez posla, no američki mediji javljaju da planira ukinuti polovicu od 7500 radnih mjesta na Twitteru. Zaposlenici su u četvrtak poslijepodne dobili poruku da će danas saznati imaju li još posla ili ne. Neki su već podnijeli tužbu protiv tvrtke na saveznom sudu u San Franciscu, navodeći kršenje saveznih zakona o radu.

Među razlozima za otkaz Musk je naveo veliki pad prihoda od oglašavanja. “Twitter doživljava veliki pad prihoda zbog aktivističkih skupina koje vrše pritisak na oglašivače. Uvjeti se nisu mijenjali i učinili smo sve da ih smirimo. Totalno ludilo! Pokušavaju uništiti slobodu govora u Americi", tvitao je Musk. Prema prvim informacijama, najviše bi se poslova trebalo ukinuti u području inženjerstva, komunikacija i uređivanja sadržaja.

Zaposlenici Twittera danas su počeli dobivati poruke s upitima ostaju li na svojim poslovima ili dobivaju otkaz, a Musk im je navodno ponudio otpremninu ako odustanu od tužbi ili drugih zahtjeva. Plaće su trebale stići do početka siječnja.

Nakon preuzimanja Twittera vrijednog 44 milijarde dolara, Musk je najprije otpustio cijeli menadžerski tim, predvođen izvršnim direktorom Paragom Agrawalom, a zatim raspustio upravni odbor, imenujući sebe kao jedinog člana. Osim toga, novi vlasnik Twittera u srijedu je najavio da će se plava kvačica na društvenoj mreži, koja dokazuje autentičnost računa, plaćati osam dolara mjesečno. Također je najavio razvoj plaćenih video sadržaja na Twitteru.

Musk se protivi ograničavanju objava na Twitteru, uključujući one koje su mnogi označili kao uvredljive, rasističke, netrpeljive, huškačke ili govor mržnje. Velike tvrtke koje se oglašavaju na platformi ne podržavaju takvu politiku. U međuvremenu, oglašivačke tvrtke upozoravaju kupce da privremeno odgode plaćanje oglasa na Twitteru. Od većih kompanija to su već učinili General Motors, Audi i Volkswagen.

Tagovi: Elon Musk, Twitter, Twitter Blue
PROČITAJ I OVO
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
PORUKE
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
JAKARTA - Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook rekao je da tvrtka "gleda" na proizvodnju u Indoneziji na sastanku s indonezijskim predsjednikom Jokom Widodom u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE